واکنش پلیس به کلونی‌های معتادان در تهران/ ۱۲هزار معتاد متجاهر را رها کردند


واکنش پلیس به کلونی‌های معتادان در تهران/ 12هزار معتاد متجاهر را رها کردند

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر نسبت به انتشار فیلمهایی از تجمع مجدد معتادان در سطح پایتخت واکنش نشان داد و گفت: تهران ۱۹هزار معتاد متجاهر دارد که اکنون هفت‌هزار نفر در مراکز نگهداری می‌شوند و بقیه رها شده‌اند و عمده آنها در سطح شهر حضور دارند.

سرهنگ عبدالوهاب حسنوند در گفت‌وگو با خبرنگار انتظامی باشگاه خبرنگاران پویا درباره فیلمهای منتشرشده از تجمع معتادان در تهران و خرید و فروش مواد مخدر توسط آنها، اظهار کرد: از زمان شیوع کرونا در سطح کشور و تهران، اقداماتی توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر مبنی بر طرحهای تعطیلات نوروز در کمیته مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ شکل گرفت.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ افزود: جمع‌آوری پنج‌هزار معتاد جامانده در شهر تهران در مناطق آلوده مخصوصاً مناطقی از جمله فرحزاد، شوش، مولوی، هرندی و دروازه‌غار از جمله تصمیمات اخذشده بود.

وی تصریح کرد: این اقدامات باید صورت می‌گرفت اما نامه‌ای از طرف شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تهران (زیرمجموعه ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست‌جمهوری) به ما ابلاغ شد که با توجه به شیوع بیماری کرونا فعلاً تا اطلاع ثانوی نسبت به جمع‌آوری معتادان متجاهر اقدام نشود.

این مقام انتظامی ادامه داد: از طرفی دیگر برخی زندانیان و معتادان متجاهر در برخی مراکز ماده 16 یا 15 آزاد شدند و این مزید بر علت شد یعنی ضمن عدم تحقق برنامه جمع‌آوری پنج‌هزار معتاد متجاهر در طرح نوروزی، تعدادی معتاد متجاهر نیز از مراکز بازپروری مرخص شدند و این اتفاقات منجر شد مناطقی مانند فرحزاد، شوش، هرندی، دروازه‌غار، خلازیر و گردنه تنباکویی که پیش از این کلونی حضور معتادان متجاهر در سطح شهر تهران بود، مجدداً شکل بگیرد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ به اقدامات انجام‌شده توسط این پلیس برای مقابله با کرونا در محلاتی مانند شوش و هرندی اشاره و عنوان کرد: در این محلات اقداماتی درباره ضدعفونی و گندزدایی انجام شد.

وی حضور معتادان  متجاهر در سطح شهر را یکی از  نگرانی‌های پلیس مبارزه با مواد مخدر و فرماندهی انتظامی تهران بزرگ دانست و تأکید کرد: هیچ مرجعی معتادان متجاهر را از پلیس تحویل نمی‌گیرد، در حال حاضر نیز چنانچه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ظرفیتی ایجاد کند، در مدت یک هفته تمام این معتادان متجاهر را جمع‌آوری می‌کنیم و تحویل مراکز بازپروری می‌دهیم.

این مقام انتظامی افزود: مرکز مهر سروش یکی از مراکز بازپروری معتادان متجاهر است که معتادان متجاهر در این مرکز روزانه توسط اکیپ درمانی معاینه می‌شوند و در دو نوبت تمام نقاط مرکز مذکور گندزدایی می‌شود.

حسنوند خاطرنشان کرد: در مرکز مهر سروش [تحت نظر پلیس مبارزه با مواد مخدر] هیچ موردی از ابتلا به کرونا نداشتیم و اگر در سایر مراکز نیز کار خود را به این روال انجام می‌دادند این اتفاق پیش نمی‌آمد کما اینکه در دیگر مراکز بازپروری ماده 15 و 16 نیز گزارشی از ابتلا به کرونا گزارش نشده است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ ادامه داد: شکایات درباره حضور معتادان متجاهر در سطح شهر از طریق سامانه 110 و 197 به پلیس مبارزه مواد مخدر و فرماندهی انتظامی ارجاع می‌شود و کاملاً در جریان این شکوه و گلایه‌ها هستیم.

جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر باید در اسرع وقت تشکیل شود

وی درباره نحوه تصمیم‌گیری مجدد برای جمع‌آوری معتادان متجاهر از سطح شهر، گفت: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر زیرمجموعه ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری است، این شورا ترتیبی اتخاذ می‌کند که تمام مراکز ماده 16 و 15 ظرفیت مدنظر را ایجاد کنند، اکنون تقریباً ظرفیت نگهداری هشت‌هزار نفر در این مراکز وجود دارد.

این مقام انتظامی یادآور شد: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر باید این جلسه را در اسرع وقت تشکیل دهد؛ در این شورا نمایندگانی از دادستانی تهران، پلیس، بهزیستی، وزارت بهداشت و سپاه حضور دارند.

حسنوند با ابراز اینکه در ایام شیوع ویروس کرونا نیاز است که معتادان متجاهر در سطح جامعه نباشند، اظهار کرد: در تمام مراکز ماده 16 یک واحد مددکاری وجود دارد، این واحدهای مددکاری تصمیم برای ترخیص می‌گیرند و مدیر مرکز مذکور نیز موضوع را به مرجع قضائی گزارش می‌دهد و مرجع قضائی در نهایت تصمیم‌گیری می‌کند.

مراکز بازپروری تشخیص دادند در دوره شیوع کرونا معتادان را ترخیص کنند!

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ تصریح کرد: با شیوع ویروس کرونا، مراکز بازپروری این تشخیص را دادند که به‌دلیل احتمال ابتلای افراد نگهداری‌شده در آنها به بیماری کرونا، باید آنها آزاد شوند و موضوع را به مقام قضائی گزارش دادند البته ما در مرکز مهر سروش این گزارش را به مقام قضائی اعلام نکردیم زیرا نظارت خوبی در این مرکز انجام می‌شود.

وی یادآور شد: می‌شد در شرایط بحران مراکز قرنطینه به‌پیوست در همان مراکز ماده 16 درنظر گرفت و این افراد ترخیص نمی‌شدند.

این مقام انتظامی با بیان اینکه در تهران حدود 19هزار معتاد متجاهر وجود دارد، گفت: اکنون هفت‌هزار نفر در مراکز نگهداری حضور دارند و مابقی رها شده‌اند، ممکن است برخی از این معتادان رهاشده در سطح شهر و مشهود نباشند اما تعداد عمده آنها در سطح شهر حضور دارند.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon