سیاست آمریکایی تحریم دلیل ممانعت از تصویب پیش نویس قطعنامه روسیه برای مبارزه کرونا


سیاست آمریکایی تحریم دلیل ممانعت از تصویب پیش نویس قطعنامه روسیه برای مبارزه کرونا

به عقیده کارشناسان، در شرایط بحران کرونا هم آمریکا قصد ندارد برخوردهای سلطه طلبانه خود را تغییر دهد، هدف واشنگتن رقابت اقتصادی است و ویروس کرونا دلیل جدی برای کنار گذاشتن سیاست اعمال تحریم‌های ناعادلانه از سوی آمریکا نخواهد بود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه اینترنتی «وزگلیاد» روسیه در تحلیلی نوشته است: آمریکا و کشورهای اروپایی که به آن ملحق شدند، مانع از تصویب پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی روسیه برای مبارزه با ویروس کرونا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شدند که در آن بر لزوم پایان جنگ‌های تجاری و لغو تحریم‌های یک‌جانبه علیه سایر کشورها تاکید شده بود.

به گفته کارشناسان، ناتوانی کشورهای غربی در بوجود آوردن یک همبستگی جهانی به منظور مبارزه موثر با ویروس کرونا، خطر افزایش مجدد این بیماری و عواقب بسیار جدی‌تر آن برای بشریت را به همراه خواهد داشت.

مسئله این است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز گذشته (جمعه) نتوانست پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی روسیه درباره ویروس COVID-19 را تصویب کند. همانطور که نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل روز جمعه گزارش داد، کشورهای اوکراین ، گرجستان ، انگلیس ، ایالات متحده و کشورهای اتحادیه اروپا با این قطعنامه مخالفت کردند.

روسیه در پیش‌نویس خود پیشنهاد نقش هماهنگ کننده سازمان بهداشت جهانی، کمک به کشورهای آسیب دیده از شیوع این بیماری و همچنین کنار گذاشتن "جنگ‌های تجاری و اعمال مجازات‌های یک جانبه بدون تایید شورای امنیت سازمان ملل" را ارائه کره بود. با این حال ، حامیان سیاست اعمال تحریم‌ها از "دست کشیدن از برخورد غیرسازنده  و منافع سیاسی خود" خودداری کردند.

طبق بیانیه صادره از سوی دفتر نمایندگی دائم روسیه در نیویورک، اکنون "پاسخ جهانی و مشترک به تهدید بیماری همه گیر جدید کرونا بسیار دشوار خواهد بود" و "تعداد زیادی از مردم ممکن است قربانی این خودخواهی غربی‌ها" شوند. علاوه بر این ، مقامات مسکو مایل هستند "منطق و استدلال‌های شنیده شده از سوی مخالفین این سند را بشنوند. به‌خصوص روسیه به پاسخ اتحادیه اروپا ، ایالات متحده و انگلیس علاقه مند است ، ولی مسکو خوشحال خواهد شد اگر اوکراین و گرجستان چنین تلاشی را انجام ندهند.

تصویب قطعنامه‌ای بدون اشاره به لزوم توقف تحریم‌ها و درگیری‌های نظامی در جهان

در عین حال ، سازمان ملل متحد پیش‌نویس قطعنامه‌ جایگزین و بسیار کلی‌تری درباره "همبستگی جهانی" در مبارزه با ویروس کرونا را به تصویب رساند. این سند اصلاً به مسائل مربوط به تحریم‌ها و درگیری‌های نظامی در جهان نمی‌پردازد.

بدین ترتیب در شرایط فراگیری گسترده ویروس کرونا در جهان، سازمان ملل متحد قادر به اثبات اثربخشی خود برای مبارزه نبود. ضمن اینکه ، این واقعیت که روز جمعه ایالات متحده از ایتالیا در تعداد کشته شدگان ناشی از ویروس کرونا جلو افتاده و اتحادیه اروپا به معنای واقعی کلمه در مقابل این بیماری همه گیر فلج شده، به تاثیرگذاری تصمیمات سازمان ملل در این باره هیچ کمکی نمی کند.

"فئدور لوکیانوف"، سردبیر مجله «روسیه در سیاست جهانی» در این زمینه به این روزنامه گفت: «متأسفانه ، نمی توان درباره هرگونه همبستگی بین المللی صحبت کرد. هیچ کس تمایل برای چنین همبستگی را از خود نشان نمی دهد. تنها موارد خاصی در سطح دوجانبه وجود دارد که کشورهای مشخصی به یکدیگر کمک می کنند تا در برابر این بیماری مبارزه کنند. ولی هیچ تلاش بین المللی در این جهت گیری وجود ندارد.»

به گفته وی ، تضادهای سیاسی بین کشورها از بین نرفته و تنها فعلاً بی تحرک هستند و به نظر می رسد که ایالات متحده ضامن استمرار این سیاست است.

لوکیانوف توضیح داد: «آنها می گویند که واشنگتن رویکردی خاص خود را دارد ، در کار دیگران دخالت نمی کند. البته هر زمان برای ایالات متحده سودمند باشد ، آنها به راحتی حاضر به همکاری هستند، ولی این مسئله تمایل آنها برای نشان دادن برتری این کشور را از بین نمی‌برد.»

آمریکا مایل است سیاست قبلی خود را بعد از بحران کرونا همچنان ادامه دهد

"الکساندر رار" کارشناس علوم سیاسی آلمان ، هم دیدگاه مشابهی در این رابطه  دارد. به عقیده وی ، رهبران غربی معتقدند که جهان پس از بحران ویروس کرونا تغییری نخواهد کرد و اگر چنین شود، فقط از لحاظ اقتصادی است. آنها می خواهند سلطه خود را حفظ کنند و نمی خواهند به هرگونه پیشنهادی درباره لغو تحریم‌ها یا لزوم پایان دادن به درگیری‌های نظامی گوش دهند.

این کارشناس آلمانی گفت: «من واکنش مجمع عمومی سازمان ملل را مورد توجه قرار دادم، واکنش اتحادیه اروپا را دیدم. سیاستمداران الوده به بروکراسی واقعاً نمی دانند چه اتفاقی در حال افتادن است. با وجود پیشنهاد صحیح مسکو ، فقط یک واکنش در غرب وجود دارد: روسیه می خواهد اتحادیه اروپا را با استفاده از ویروس کرونا نابود کند. اگرچه این حرف مستقیماً از زبان نمایندگان دولت‌های ملی شنیده نمی‌شود.»

وی افزود: «همه اینها نشان می دهد که اعضای سازمان‌های بین المللی بسیار از واقعیت دور بوده و جدا افتاده‌اند. آنها پشت هفت نرده‌ها نشسته، حقوق بالای خود را دریافت می کنند و از یک برج ناقوس بلند به جهان نگاه می کنند. ولی جهان ، در حقیقت مدت‌هاست که تغییر کرده است. شاید تنها وقتی این وضعیت برای همه بدتر شود ، رهبران جهان غرب متوجه شوند که نیاز به تغییرات اساسی سیاسی است.»

"آلکسی پوشکوف" رئیس کمیته سیاست اطلاعاتی شورای فدراسیون (سنای) روسیه  نیز معتقد است که رأی گیری روز جمعه در مجمع عمومی سازمان ملل به طور کامل قصد آمریکا برای عدم دست برداشتن از سیاست معمول خود را نشان داد.

این سناتور روس گفت: «اکنون کشورها باید روی منابع خود برای همکاری در برابر گسترش بیشتر ویروس کرونا متمرکز شود. هرچند سیاست تحریم مانع از این امر می شود. داشتن یک کشور بزرگ با یک بیماری همه گیر گسترده، تهدیدی جدی برای کل جهان است. حتی اگر در ایالات متحده هم بتوانند ویروس کرونا را شکست دهند ، کانون‌های عفونت در سایر کشورها ادامه خواهد یافت و در چارچوب جهانی سازی، ممکن است موج دوم این بیماری خود را نشان دهد. وظیفه جهانی پایان دادن یا حداقل مهار و محدود کردن گسترش ویروس کرونا در سراسر جهان است. و در چنین شرایطی، آمریکا سیاست خود را ادامه می دهد، گویی هیچ چیز تغییر نکرده است.»

پوشکوف افزود، هدف دیگر واشنگتن رقابت اقتصادی است. این رقابت برای جلوگیری از خرید کالاها از رقبا و فروش کالاهای آمریکایی، مورد لازم آنهاست. بنابراین ، ایالات تهدید ویروس کرونا را دلیل جدی برای کنار گذاشتن سیاست اعمال تحریم‌های ناعادلانه خود نمی دانند و به همین دلیل بسیاری از مردم ممکن است در نتیجه ادامه این تحریم‌ها در شرایط همه گیری بیماری کرونا، آسیب جدی ببینند.»  

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon