گزارش|آیا دعوای ترامپ بر سر ماسک کانادا را به چین نزدیک میکند؟
نخست وزیر کانادا پس از رفتار غیرمنتظره متحد آمریکایی خود در ممنوعیت ارسال ماسکهای بهداشتی به دنبال فراموش کردن اختلافات قبلی با چین و نزدیک شدن به پکن است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، تنش ایجاد شده بین کانادا و آمریکا بر سر تامین تجهیزات پزشکی پس از شیوع گسترده ویروس کرونا باعث شده که این دو متحد قدیمی با چالشی تازه مواجه شده و همین مسئله توجه جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا را به ایجاد رابطه ای تازه با چین جلب کرده است.
پس از آنکه شرکت تولید کننده آمریکایی 3M روز جمعه اعلام کرد که به دستور ترامپ صادرات ماسک N95 به کانادا و آمریکای لاتین را متوقف کرده، ترودو روز گذشته (شنبه) اعلام کرد که کشورش قرار است ظرف 48 ساعت آینده چندین میلیون ماسک را از چین تهیه کند.
تخست وزیر کانادا نیز در واکنش به این تصمیم دولت آمریکا گفته بود: ممانعت از صادرات تجهیزات پزشکی از طریق مرز یک اقدام اشتباه است. این اقدام میتواند یک تاثیر مخرب و منفی به همراه داشته باشد. تعداد زیادی از متخصصان بهداشت و سلامت کانادایی هر روز برای کار به دیترویت میروند.
البته ترامپ در اظهارات روز شنبه خود در کاخ سفید در دفاع از تصمیمش گفته بود: کاخ سفید از شرکت 3M میخواهد که به آمریکا کمک کند. ما به این ماسکها نیاز داریم. نمی خواهیم دیگران آن را تصاحب کنند. اگر دیگران چیزی که برای مردممان می خواهیم به ما ندهند، برخورد سختی با آنها خواهیم کرد.
شاید این اظهارات ترامپ نخست وزیر کانادا را به فکر چرخش به سمت چین انداخته باشد اما این تصمیم باتوجه به سابقه اتفاقات سیاسی میان دو کشور چندان نیز ساده نیست. پکن و اوتاوا در دو سال گذشته درگیر چالش های متعددی بوده اند. بازداشت یکی از مدیران ارشد شرکت هوآوی در دسامبر 2018 توسط مقامات کانادا و اقدامات تجاری چین علیه محصولات کانادایی ازجمله صادارت محصولات کشاورزی مانند دانه های سویا نمونه ای از این تنش ها بوده است.
درهرصورت کانادا در وضعیت حساسی قرار دارد و تهیه ماسکهای بهداشتی برای پرسنل درمانی به منظور مقابله با ویروس کرونا حیاتی است. از همین رو ترودو با بستن چشمهای خود به اختلافات پیشین با چین به دنبال تهیه این تجهیزات است.
وی در همین ارتباط گفت که ارسال میلیون ها ماسک از چین با پروازهای چارتر صورت خواهد گرفت. او همچنین اعلام کرده که کانادا با اجاره انباری در چین به دنبال تهیه تمام اقلام مورد نیاز در اسرع وقت است.
از سوی دیگر چین نیز به عنوان اولین مرکز شیوع ویروس کرونا با کمک به کشورهای دیگر به دنبال بهره برداری سیاسی و معرفی خود در عرصه بین الملل است. به عنوان مثال اندرو کومو، فرماندار نیویورک، شهری که از سیاستهای تبعیض آمیز ترامپ در مقابله با کرونا به شدت انتقاد داشت اعلام کرد که دولت چین درحال ارسال 1000 ونتیلاتور به این ایالت است.
دومینیک بارتون، سفیر کانادا در چین در ماه فوریه به کمیته پارلمانی این کشور گفته بود که "بهبود در روابط"میان دو کشور، موضوعی واقعی است. کانادا یکی از کشورهایی بود که در ماه فوریه و پس از شیوع ویروس کرونا در چین با ارسال 16 تن تجهیزات حفاظتی به این کشور حسن نیت خود را به پکن نشان داده بود.
انتهای پیام/