عکس شاد صرفاً با لبخند زدن ساخته نمی‌شود

عکس شاد صرفاً با لبخند زدن ساخته نمی‌شود

سیف‌الله صمدیان، عکاس پیشکسوت کشور می‌گوید که با هدفمندی و عمق‌دادن به سوژه‌ها می‌توان آن‌ها را زیبا دید و نباید شادی را صرفاً در خندیدن خلاصه کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از روابط عمومی سومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت»، سیف‌الله صمدیان عکاس پیشکسوت و رئیس پیشین هیأت‌ مدیره انجمن عکاسان ایران با اشاره به اهمیت عکاسی گفت: وقتی مدیومی به نام عکاسی به دست بشر افتاد، به یکی از رکن‌های اصلی تاریخ‌نویسی جهان تبدیل شد؛ چراکه چشم آن چیزی را که می‌دید قبول می‌کرد؛ البته متأسفانه در بسیاری از عرصه‌ها همچنان روی کانال شنیداری تأکید داریم؛ این در حالی است که زبان عکس، زبانی جهانی است و هر نفر فقط با ثبت یک عکس و انتشار آن در فضای مجازی می‌تواند بدون بیان کلمه‌ای، مجموعه‌ای از اطلاعات را به دیگران منتقل کند.

وی افزود: پس از عکاسی آنالوگ، انقلاب دیجیتال پدید آمد و بعد از آن نیز جهش دیگری با ساخت تلفن‌های هوشمند و عکاسی موبایلی رخ داد. تلفن‌های هوشمند گستره بسیار و مشترکان زیادی دارند؛ به طوری که می‌گویند کل عکس‌هایی که در عرض 2 دقیقه در جهان گرفته می‌شود، به اندازه تمام عکس‌های قرن 19 میلادی است!

صمدیان که سابقه داوری در دومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت» را در کارنامه هنری خود دارد، ادامه داد: اکنون در اکثر خانواده‌ها عکاس داریم؛ زیرا حدأقل دو الی سه نفر گوشی هوشمند دارند و بدین وسیله عکاسی می‌کنند؛ بنابراین ما میلیون‌ها فرد درگیر هنر عکاسی داریم؛ حال، برخی صرفاً عکاسی را به صورت خودنگاری خودشیفته و بیمارگونه یا حرص‌درآور از دیگران در اینستاگرام  انجام می‌دهند اما برخی دیگر عکس‌های خلاقانه و ماندگار برای تاریخ بشر ثبت می‌کنند؛ این ماندگاری گاهی تا آنجا پیش می‌رود که عکاسی موبایلی از عکاسی با دوربین‌های حرفه‌ای جلو می‌زند؛ چراکه اولاً کیفیت دوربین‌های تلفن همراه بسیار بالا رفته است و ثانیاً این تلفن‌ها همیشه همراه شخصند و افراد می‌توانند در لحظه -حتی اگر کسی قانون‌شکنی کند و بخواهد در حین رانندگی عکاسی کند- سوژه‌ها را شکار کنند.

عکاسی , عکس , هنرهای تجسمی ,

وی درباره شادی و موضوع سومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت» تصریح کرد: شادی از فرد شروع نمی‌شود؛ به او ختم می‌شود اما از دل فرهنگ جامعه به وجود می‌آید؛ اگر فرضاً در تهران قدم بزنیم، چقدر فضاهای بانشاط و نمود القاکننده شادی داریم؟ شادی و نشاط را نباید صرفاً در خنده دید؛ ورزش‌کردن در پارک هم نمودی از شادی است؛البته شادی و نشاط موضوعی نیست که همیشه دیده شود؛ زیرا سال‌های سال باید برای مهندسی شهری و فضاهای اجتماعی نظیر سینما و سالن‌های کنسرت برنامه‌ریزی کنیم تا شادی به زیر پوست شهروندان برود.

صمدیان در پایان با ذکر خاطره‌ای از حضورش در ریودوژانیرو برزیل و عکاسی از هواداران فوتبال پرداخت و در این‌باره گفت: فلامینگو تیمی پرطرفدار در این کشور است و جالب اینکه اکثر هواداران آن زنانند؛ وقتی در استادیوم آن‌ها حضور پیدا کردم، تصور می‌کردم آن‌ها بالای یک غذای خوشمزه ایستاده‌اند و لحظه به لحظه از قُل‌خوردن آن لذت می‌برند و شاد می‌شوند؛ این موضوع در تمام 90 دقیقه جاری و ساری بود و گاهی غمی که از شادی هم زیباتر بود، آنجا دیده می‌شد. می‌خواهم بگویم با هدفمندی و عمق‌دادن به سوژه‌ها می‌توان آن‌ها را زیبا دید و نباید شادی را صرفاً در لبخند زدن و خندیدن خلاصه کرد.

سومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت» به همت نقش رویای بهشت www.royayebehesht.ir برگزار می‌شود و آخرین مهلت ارسال آثار، 4 اردیبهشت‌ماه است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران