پیامدهای کرونا بر بخش‌های مختلف اقتصاد رژیم صهیونیستی؛ آمارها چه می‌گویند؟

پیامدهای کرونا بر بخش‌های مختلف اقتصاد رژیم صهیونیستی؛ آمارها چه می‌گویند؟

هم‌زمان با شیوع ویروس کرونا در اراضی اشغالی٬ بخش‌های مختلف اقتصاد صهیونیست‌ها دچار آسیب جدی شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه رای‌الیوم در سایه شیوع ویرس کرونا اقتصاد رژیم صهیونیستی با چالش‌های بزرگی مواجه شده؛ شعبه‌های اقتصادی اسرائیل از جمله موسسات آموزشی و بخش گردشگری کاملا بسته شده و بخش صنعت و کشاورزی نیز آسیب جدی دیده است.

علاوه بر آن هزینه‌‌های گزاف در بخش بهداشت٬ عدم دسترسی به مالیات داخلی و مالیات بر ارزش افزوده٬ افزایش نرخ بیکاری و کاهش ارزش «شیکل» رژیم صهیونیستی در برابر دلار خسارت زیادی به خزانه داخلی صهیونیست‌ها وارد کرده است.

«دی مارکر» رسانه اقتصادی اسرائیلی معتقد است که در میان تصمیم‌سازان صهیونیستی برای چگونگی مقابله با ویروس کرونا اختلاف نظرهای فراوانی وجود دارد.

اما خسارت‌های کرونا بر اقتصاد صهیونیست‌ها به شرح زیر است:

بخش گردشگری: گزارش منتشر شده از مرکز فلسطینی مطالعات صهیونیستی (مدار) ویروس کرونا منجر به تعطیلی بیش از 200 هتل و لغو 80 درصد از رزروهای آن همراه با اخراج هزاران کارگر از مارس گذشته شده است. «عمیر حایک» رئیس اتحادیه هتل‌های رژیم صهیونیستی تخمین زد که میزان خسارت وارده به این هتل‌ها از خلال ماه مارس تاکنون به 5 میلیارد دلار می‌رسد. شرکت هواپیمایی رژیم صهیونیستی «عال» نیز همه پروازهای رفت و برگشت خود را از نیمه شب 4 آوریل جاری متوقف کرده که ضربه بزرگی برای بخش گردشگری صهیونیست‌ها محسوب می‌شود.

بخش صنعت: روزنامه صهیونیستی «کالکالیست» نوشت که ضربه مستقیم به صادرات رژیم صهیونیستی به چین در زمینه تکنولوژی و الماس بوده است. صادرات رژیم صهیونیستی در سال 2019حدود 9 میلیارد دلار بوده که طبق آمار صادرات اسرائیل به چین حدود 4.7 میلیارد دلار تخمین زده شده بود. در این میان صنایع تکنولوژی چین آسیب زیادی به اقتصاد رژیم صهیونیستی زده است؛ واردات کالاهای چینی بیش از 3.6میلیارد دلار بوده و صهیونیست‌ها سالانه با کمبود 1.8 میلیارد دلار تجهیزات الکتریکی ، دوربین و تلفن‌های هوشمند از چین روبرو خواهند شد.

روزنامه مذکور افزود که شرکت‌های گاز و زیرساخت‌های اسرائیل نیز قربانی کرونا شده‌اند؛ زیرا بیشتر آنها در سالهای اخیر به شرکت‌های چینی تکیه داشتند.

واردات اسرائیل از اتحادیه اروپا و ایالات متحده که بالغ بر 27.8 میلیارد دلار بود نیز با افزایش 3 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته تحت تأثیر قرار گرفته و علاوه بر آن آسیب میلیارد دلاری که به بخش صارات اسلحه آن نیز وارد شده قابل توجه است.

بخش بهداشت: «بنیامین نتاینیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در خلال یک کنفرانس مطبوعاتی در قدس اشغالی اظهار داشت که حدود 281 میلیون دلار برای بخش بهداشت اختصاص داده شده است. با افزایش قابل توجه صهیونیست‌های مبتلا به کروناویروس٬ این هزینه‌ها هرروز بیشتر می‌شود.

بخش کشاورزی: شبکه 24 رژیم صهیونیستی گزارش داد که بحران کرونا خسارت فراوانی به کشاورزان و گل فروشی‌های اسرائیل وارد کرده است؛ به ویژه با فرارسیدن فصل بهار و پس از آن مناسبت های مختلف صهیونیست‌ها که گل فروشان حساب زیادی روی آنها باز کرده بودند. پیش از این سالانه 400 میلیون شیکل گل در بازار داخلی و خارجی صهیونیست‌ها به فروش می‌رسید که با شیوع ویروس کرونا استقبالی از بازار گل آنها نمی‌شود.

بیکاری: بخش مربوط به شغل و استخدام رژیم صهیونیستی 30 مارس سال جاری میلادی اعلام کرد که در اثر شیوع کرونا 944 هزا رو 832 صهیونیست شغل خود را از دست داده‌اند که 991 نفر از آنها به دنبال گرفتن بیمه بیکاری هستند و بقیه در مرخصی بدون حقوق به سر می‌برند.

این مرکز همچنین اشاره کرد که نرخ بیکاری در میان صهیونیست‌ها نیز تا 22.7 درصد افزایش یافته که این میزان در سال گذشته طبق گزارش اداره مرکزی آمار 4 درصد بود. همچنین مدیر بخش بیمه داخلی رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که در اثر موج گسترده اخراج کارگران٬ 20 درصد از درآمدهای بیمه نیز کاهش یافته است.

خزانه داخلی: شبکه 12 تلویزیون اسرائیل گزارش داد که رشد تولیدات داخلی رژیم صهیونیستی در اثر شیوع ویروس کرونا کاهش قابل توجهی داشته است. روزنامه صهیونیستی «یدیعوت احرونوت» نوشت که اسرائیل تا پایان مارس سال جاری میلادی 16 میلیادر دلار در اثر اتخاذ اقدامات مربوط به مقابله با کرونا خسارت دیده که این میزان تنها مربوط به خزانه داخلی صهیونیست‌هاست و نه بخش خصوصی.

وزارت دارایی رژیم صهیونیستی گزارش داد که تل‌آویو حمایت از شرکت‌های آسیب‌دیده در اثر کرونا را تا 1.3 میلیارد دلار افزایش خواهد داد که علاوه بر آن 8 میلیارد دلار نیز برای اعطای وام به آنها اختصاص یافته است.

نوسان نرخ ارز: در روزهای اخیر ارزش شیکل اسرائیل در برابر دلار کاهش چشمگیری داشته؛ کارشناسان اقتصادی رژیم صهیونیستی اعلام کردند که سرمایه‌‌گذاران اسرائیلی به دلیل شرایط سخت اقتصادی تصمیم گرفته‌اند تا دارایی‌های خود را تبدیل به پول نقد کنند که همین امر در کنار سایر مسائل مربوط به اقتصاد اسرائیل منجر به کاهش ارزش ارز رژیم صهیونیستی در برابر دلار می شود.

این کارشناسان پیش‌بینی کردند که در سایه این شرایط اغلب سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند به جای سرمایه‌گذاری اموال خود را تبدیل به طلا و یا دلار کنند.

بورس: روزنامه صهیونیستی یدیعوت احرونوت نوشت که شاخص بورس تل‌آویو 7.5 درصد کاهش یافته؛ همچنین سهام بانک دیسکونت و تبوحروت و هبوعلیم و لئومی درخلال ماه گذشته به ترتیب شاهد افت 8.3 و 8 و 7.8 و 6.6 درصدی بوده‌اند.

با توجه به این اطلاعات در این شرایط٬ اقتصاد رژیم صهیونیستی دچار یک رکود طولانی مدت شده و خسارت وارده به آن بالغ بر 50 میلیارد دلار خواهد بود؛ اما اگر شیوع کرونا گسترش یابد و صهیونیست‌ها به شکل کامل در وضعیت اضطراری قرار بگیرند و حداقل به مدت 6 ماه در قرنطینه باشند! نرخ بیکاری به شدت افزایش یافته و ارزش سرمایه‌گذاری و میزان سود شرکت‌ها افت قابل توجهی را شاهد خواهد بود که منجر به کاهش تولید داخلی و نقدینگی و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت