استاد دانشگاه استرالیایی: دستورات بهداشتی اسلام برای پیشگیری از بیماری‌ها مفید است

استاد دانشگاه استرالیایی: دستورات بهداشتی اسلام برای پیشگیری از بیماری‌ها مفید است

استاد دانشگاه "چارلز استورت" استرالیا ضمن مقاله‌ای، درباره اهمیت دستورات بهداشتی اسلام در پیشگیری از بیماری‌ها سخن گفت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، چالش کرونا علاوه بر اینکه حوزه سلامت و درمان را تحت تأثیر خود قرار داده است، از جنبه فکری، فرهنگی و اندیشه‌ای نیز چالش‌ها و گفتمان‌هایی را بین اندیشمندان اجتماعی و اساتید دینی فراهم آورده است.

طرح مباحثی همچون ایجاد فاصله اجتماعی، رعایت مسائل فرهنگی در مراکز خرید، لزوم دعا و استغاثه به خداوند متعال در شرایط التهاب کرونا، تأکید بر بسته شدن اماکن مذهبی و مراسم‌های آیینی و ... از مواردی‌اند که در حیطه دین و فرهنگ جوامع قرار دارند و طی این ایام مدام مورد گفتمان و تبادل نظر قرار گرفته‌اند.

در این راستا طی روزهای اخیر نیز مدیر مرکز مطالعات و تمدن اسلامی دانشگاه "چارلز استورت" استرالیا به نام "اوزالپ" مقاله‌ای به زبان لاتین با عنوان "چگونه کرونا ویروس باور مسلمانان را به چالش می‌کشد و زندگی آنها را تغییر می‌دهد" منتشر کرد.

وی در این مقاله به برخی از باورها و آداب مسلمانان در برخوردهای اجتماعی پرداخته است؛ آدابی که اکنون به واسطه فراگیری ویروس کرونا با چالش مواجه شده‌اند. اوزالپ همچنین در بخش‌هایی از این مقاله، اسلام را دینی معرفی کرد که خداوند به وسیله پیامبر بهترین آداب بهداشتی را ارائه داد و این آداب همچنان بین مسلمانان به عنوان عوامل پیشگیری از هرگونه بیماری جریان دارد.

در ادامه بخش‌های برگزیده این مقاله را به صورت ترجمه می‌خوانید:

مسلمانان در سراسر جهان با عواقب ناشی از بیماری همه‌گیر کروناویروس درگیرند، اما ابعاد فرهنگی، معنوی و کلامی اسلامی روش‌های بی‌شماری برای مقابله به مسلمانان ارائه می‌دهد.

پاکیزگی نیمی از ایمان است
Cleanliness is half of faith

یکی از جنبه‌های پیشگیری از کروناویروس که بسیار به طور طبیعی به مسلمانان می‌رسد، بهداشت فردی است. سازمان‌ها و متخصصان درمانی، بهداشت فردی را برای محدود کردن شیوع کروناویروس، به خصوص شستن دست‌ها به طور مکرر حداقل به مدت حداقل 20 ثانیه ترویج می‌کنند.

این در حالی است که اسلام قرن‌ها است بهداشت فردی را تشویق می‌کند. قرآن در یکی از آیات به مسلمانان دستور می‌دهد لباس‌های خود را تمیز نگهدارند (74: 4) (وَ ثِیابَكَ فَطَهِّر/ مدثر74)  و نیز گفت: "خدا افراد پاک را دوست دارد" (2: 222). (وَ یُحِبُّ الْمُتَطَهِّرین‏ بقره 222)

پیامبر اکرم بیش از 14 قرن پیش تأکید کرد که "تمیز بودن نیمی از ایمان است" و مسلمانان را ترغیب می‌کرد که دست خود را قبل و بعد از غذا بشویند، حداقل هفته‌ای یک بار حمام کنند، روزانه دندان‌های خود را مسواک بزنند و مرتب شوند.

علاوه بر این، مسلمانان قبل از پنج نماز روزانه باید وضو بگیرند. وضو شامل شستن دست‌ها به سمت آرنج‌ها است؛ از جمله در هم قرار گرفتن انگشتان، شستن صورت و پاها و پاک کردن مو. در حالی که این موارد به طور کامل از شیوع بیماری جلوگیری نمی‌کنند، اما مطمئناً به کاهش خطر کمک می‌کنند.

جزئیات جالب اینجا است که مسلمانان موظفند پس از استفاده از توالت،  خود را بشویند. اگرچه مسلمانان از دستمال توالت استفاده می‌کنند، اما ملزمند تمیز کردن آنها را با آب تمام کنند.

خوشبختانه برای مسلمانان، بسته شدن مساجد به معنای توقف کلی نماز روزانه نیست. در اسلام، نمازها و عبادت‌های فردی نقش بیشتری نسبت به نمازهای جمعی دارند. مسلمانان می‌توانند روزی پنج بار در هر کجا که باشند، نماز بخوانند و اغلب خانه جایی است که بیشتر نماز می‌خوانند.

متن کامل این مقاله را از اینجا مشاهده کنید.

انتهای‌پیام/

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران