رشد ۲.۴ درصدی تولید غلات جهان در ۲۰۱۹/ فائو: ذخیره غلات جهان در سطح خوبی است

رشد 2.4 درصدی تولید غلات جهان در 2019/ فائو: ذخیره غلات جهان در سطح خوبی است

فائو در آخرین گزارش خود از عرضه و تقاضای غلات اعلام کرد ۲.۷۲ میلیارد تن غلات شامل گندم، غلات دانه درشت و برنج در ۲۰۱۹ در کل جهان تولید شده است که ۱.۲ میلیون تن بیشتر از تخمین های اولیه این سازمان است و نسبت به کل تولید در ۲۰۱۸ ، ۲.۴ درصد افزایش دارد.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از کایسین گلوبال، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) براورد خود را از تولید جهانی غلات در 2019 افزایش داده است. این اقدام فائو پس از محدود شدن صادرات غلات توسط چندین کشور در بحبوحه ترس از کمبود غذا به خاطر همه گیری ویروس کرونا، اطمینان از عرضه مواد غذایی را بازگردانده است.

فائو در آخرین گزارش خود از عرضه و تقاضای غلات اعلام کرد 2.72 میلیارد تن غلات شامل گندم، غلات دانه درشت و برنج در 2019 در کل جهان تولید شده است که 1.2 میلیون تن بیشتر از تخمین های اولیه این سازمان است و نسبت به کل تولید در 2018 ، 2.4 درصد افزایش دارد. فائو بخشی از این افزایش را به تولید بیشتر از حد انتظار ذرت در اتحادیه اروپا و روسیه نسبت داد.

  سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد اعلام کرد بازارهای جهانی غلات در 2020 ذخیره خوبی دارند. این گزارش پس از آن منتشر شد که چندین کشور از جمله کامبوج، ویتنام و مصر صادرات برخی از محصولات کشاورزی را از ترس کمبود داخلی مواد غذایی به خاطر شیوع ویروس کرونا محدود یا کاملاً ممنوع کردند. فائو قبلاً اعلام کرده بود انتظار دارد زنجیره‌ های عرضه غذا از آوریل و می مختل شوند.

 طبق این گزارش انتظار می رود تولید گندم در 2020 به 763 میلیون تن برسد که تقریباً برابر با 2019 است. فائو تولید برنج را کمتر پیش‌بینی کرده ولی انتظار دارد 512 میلیون تن برنج در سال جاری میلادی تولید شود.

 این سازمان انتظار دارد تجارت جهانی غلات نسبت به سال گذشته افزایش داشته باشد و میزان تجارت غلات دانه درشت در ادامه سال جاری به خاطر افزایش صادرات آرژانتین، برزیل و اوکراین که کاهش صادرات آمریکا را جبران می‌کنند، به بالاترین حد برسد.

ولی فائو پیش بینی تجارت جهانی برنج را 700 هزار تن پایین آورد و به 45 میلیون تن رساند که دلیل آن واردات کمتر از حد انتظار کشورهای آسیای نزدیک و آفریقا و صادرات کمتر تولیدکنندگان بزرگی مثل هند و تایلند است.

ویتنام، سومین صادرکننده بزرگ برنج در دنیا که 15 درصد کل تجارت جهان را در اختیار دارد، از بیست و هشتم مارس هیچ سفارش جدیدی ثبت نمی کند. در همین حین کامبوج اعلام کرد صادرات برنج سفید و شلتوک برنج را متوقف می‌کند. مصر هم در اقدامی برای مبارزه با ویروس کرونا صادرات حبوبات را متوقف کرد.

 متخصصان ابراز نگرانی کرده‌اند که محدود کردن محصولات کشاورزی توسط چندین کشور، عرضه و تقاضا در بازار جهانی را مختل می‌کند و باعث نوسانات قیمت می شود که آسیب بسیاری به مناطق وابسته به واردات مثل آفریقا و خاورمیانه می زند.

 ولی فائو اعلام کرد افزایش قیمت، بیشتر مربوط به محصولات دارای ارزش بالا مثل گوشت، ماهی و محصولات فاسد شدنی می‌شود تا غلات.

 انتهای پیام/13

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon