خسارت باران به ابنیه تاریخی گناباد / کمبود اعتبارات اجازه تعمیر نمیدهد+تصاویر
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان گناباد میزان خسارات وارد شده به تعدادی از ابنیه تاریخی این شهرستان بر اثر باران را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، طی یک هفته گذشته شهرستان گناباد شاهد بارندگیهای خوبی بود تا جایی که هواشناسی گناباد اعلام کرد مجموع بارندگی سال زراعی آبی در گناباد تاکنون، به 178 میلیمتر رسیده است که در مقایسه با متوسط 30 سال گذشته، افزایش 51 درصدی را نشان میدهد.
اما این بارندگیها که رحمت الهی است زاویه دیگری هم دارد و آن خسارتی که به کشاورزان و ابنیههای تاریخی گناباد وارد کرده که برخی از مردم گناباد طی تماس با خبرنگار تسنیم در گناباد درخواست پیگیری وضعیت ابنیههای تاریخی که از این موضوع آسیبدیدهاند را داشتند.
برای پیگیری این موضوع به سراغ رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گناباد رفتیم.
علیرضا شناسایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: براساس بازدید کارشناسان ما و اعلام مردم تاکنون تعداد 8 مورد آسیبدیدگی به آثار تاریخی گناباد را ثبت کردهایم که بر اساس نظر کارشناسان این آثار از 35 درصد تا 60 درصد آسیبدیدهاند.
وی درباره اسامی آثار تاریخی که طی بارندگیهای اخبر دچار آسیبدیدگی شدهاند بیان کرد: پل کال شور، مسجد حاج عبدالله نوقاب، آبانبار روستای ریاب، منزل شریعت، حسینه گناباد، قعله عمرانی، هشتی نه نه شوکت بیلند، مسجد نوده، قلعه گسیور، یخدان کوثر، مسجد جامع کاخک دچار آسیبدیدگی شدهاند.
کمبود اعتبار اجاره تعمیرات را نمیدهد
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گناباد بیان کرد: گزارش کامل تمامی آسیبدیدگیها به آثار تاریخی شهرستان آمادهشده و ستاد بحران اداره کل میراث فرهنگی استان ارسالشده ولی به دلیل کمبود اعتبار باید منتظر تأمین اعتبار برای مرمت این موارد باشیم.
شناسایی خاطرنشان کرد: بااطلاع از بارندگی بازدیدهایی از آثار تاریخی صورت گرفته و در برخی موارد ناودانها را تعویض کردهایم ولی شدت بارندگیها به حدی بود که برخی آثار دچار آسیبدیدگی شد.
وی افزود: طی نامهای به دهیاران، شوراها و انجمنهای میراث و بخشداریها، هیات امناهای مساجد و متولیان مربوطه اعلامشده تا نسبت به بازدید آثار روستا و منطقه خود اقدام و این امر را جز وظایف قانونی و شرعی خود بدانند و هرچند تاکنون همکاری لازم را داشتهاند انتظار داریم در مورد این مهم مشارکت نموده و ضمن بازید حداقل گزارش مصور آن را به اداره میراث اعلام کرده و در حد امکان وتوان و امکانات و اعتبارات چنانچه اثری تاریخی دچار مشکل شده اقدام اولیه را انجام دهند.
مرمت بنای امامزاده احمد بن موسی کاظم
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گناباد اظهار داشت: مرمت بنای امامزاده احمد بن موسی کاظم در بیمرغ گناباد در دستور کار یوده و تاکنون استحکامبخشی ساقه گنبد و دیوارچینی با آجر سنتی همراه با بندکشی با گچ زبره انجام شد.
شناسایی در تشریح اقدامات صورت گرفته بیان کرد: برای ساماندهی و بامسازی این بنا به روش سنتی، ابتدای لایههای فرسوده بام جمعآوری شد، سپس بام آجرفرش و بندکشی شد.
انجمنهای میراث فرهنگی در روستاهای گناباد فعالشدهاند
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گناباد اظهار داشت: برای حفظ و نگهداری بناها و آثار تاریخی تصمیم به راهاندازی انجمنهای فرهنگی در سطح روستاها کردهایم که در این زمینه تونسته ایم 7 انجمن در روستاهای بخش مرکزی گناباد و تعداد 9 انجمن در روستاهای بخش کاخک راهاندازی کنیم.
شناسایی با اعلام اینکه تعداد روستاهای گناباد که دارای انجمن میراث فرهنگی میتوانند داشته باشند 41 مورد اعلام کرد و افزود: همچنین 28 روستای گناباد بهرغم داشتن استعداد و ظرفیتهای لازم فاقد انجمن میراث فرهنگی است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گناباد افزود: با توجه به ظرفیتها و جاذبههای تاریخی و گردشگری این شهرستان توسعه گردشگری روستایی برای رونق اقتصادی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان ضروری است.
وی تصریح کرد: از بین این روستاها، تاکنون در روستاهای گیسور، قوژد، رهن، باغآسیا، نوقاب و عزیزآباد از توابع بخش مرکزی و در روستاهای سنو، زیبد، گوهردشت، زو صالحآباد، تک میدان، رضو، نجمآباد، کلات و بهاباد از بخش کاخک، انجمن میراث فرهنگی روستایی تشکیلشده است.
شناسایی خاطرنشان کرد: 145 اثر، محوطه و تپه تاریخی، طبیعی و میراث ناملموس شهرستان گناباد در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
گفتوگو از یاسر سالاری گناباد
انتهای پیام/281/ش