آخرین اخبار کرونا در سیستان و بلوچستان|فعالیت شبانه‌روزی ستاد هدایت درمان علوم پزشکی زاهدان

گروه استان‌ها ــ در پی شیوع موج ویروس کرونا در سراسر کشور و به‌تبع آن در استان سیستان و بلوچستان تلاشی همه‌‌جانبه از سوی مسئولان و مردم جهت مقابله با این بیماری فراگیر آغاز شده ‌و تقریباً همه مردم به‌نحوی درگیر موضوع هستند.

به گزارش  خبرگزاری تسنیم  از  زاهدان، در پی شیوع موج ویروس کرونا در سراسر کشور و به‌تبع آن در استان سیستان و بلوچستان تلاشی همه‌جانبه از سوی مسئولان و مردم جهت مقابله با این بیماری فراگیر آغاز شده است و تقریباً همه مردم به‌نحوی درگیر موضوع هستند.

ستاد هدایت درمان علوم پزشکی زاهدان به صورت شبانه روزی فعال است

سیدمحمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان با اشاره به اینکه ستاد هدایت درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به صورت شبانه‌روزی فعال است، اظهار داشت: مهمترین وظیفه این ستاد توزیع مناسب بیماران اورژانسی بین مراکز درمانی است که این تصمیمات بر حسب مواردی همچون نوع بیماری و تعداد  بیماران بستری شده در هر بیمارستان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: ارائه مشاوره و راهنمائی به همکاران اورژانسی که بر بالین بیماران و مصدومین حاضر می‌شوند از دیگر وظائف پزشک مستقر در ستاد هدایت است.

هاشمی شهری تاکید کرد:  از ابتدای وقوع همه‌گیری کرونا به طور متوسط در هر 24 ساعت بیش از 60 تا 70 مورد درخواست راهنمائی و مشاوره تلفنی در مورد این بیماری صورت می‌گیرد.

وی افزود: مهمترین سوالات مطرح شده از پزشک مقیم در ستاد بحران شامل علائم بمیاری کووید-19 و همچنین نگرانی از داشتن علائمی مثل سرفه، سردرد بدن درد، آبریزش بینی و تنگی نفس است که راهنمائی‌های لازم به این عزیزان صورت می‌گیرد.

 

تاکید بر ثبت اطلاعات سلامت افراد در سامانه غربالگری کرونا

سیدمحمد هاشمی شهری در بازدید از مرکز اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: بیش از 99 درصد جمعیت تحت پوشش  دانشگاه با تماس مراقبان سلامت که از طریق تلفن 4030  با سرپرستاران خانوار برقرار شده  از لحاظ کرونا مورد غربالگری قرار گرفته‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: در این مرحله از مردم می خواهیم تا بامراجعه به سامانه salamat.gov.ir نسبت به ثبت علائم بیماری و در صورت نیاز اعمال تغییرات علائم خود و اعضاء خانواده اقدام کنند.

وی اضافه کرد: در بیشتر خانواده‌های استان حداقل یک نفر از عزیزان وجود دارد که به اینترنت دسترسی داشته باشد  و این فرد می تواند اطلاعات سایر اعضاء خانواده خود را نیز در این سامانه وارد کرده و راهنمائی لازم را دریافت کنند.

هاشمی شهری گفت: با توجه به فعالیت 16 ساعته مراکز غربالگری در همه شهرستان‌های تابعه، هم استانی‌ها می‌توانند به جای مراجعه به بیمارستان‌ها در صورت داشتن علائمی مانند سرفه خشک، گلودرد، تب و به خصوص تنگی نفس به این مراکز غربالگری که همه روزه از  ساعت 8:00 تا 24:00 فعال هستند مراجعه کنند.

دعوت از محققان و پژوهشگران برای همکاری با هسته پژوهشی کووید -19 

علیرضا انصاری مقدم، مسئول کمیته علمی و هسته پژوهشی کووید-19 در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: تاکنون 21 عنوان و طرح پیشنهادی پژوهشی(Proposal) در خصوص بیمار نوپدید کووید-19 به این کمیته تحویل شده  که 14 عنوان آن به تشخیص کمیته علمی دارای اولویت بوده است.

وی افزود: تعدادی از این طرح های پیشنهادی پس از بررسی توسط داوران علمی و بعد از اخذ مجوز کمیته اخلاق در پژوهش به مرحله اجرا و جمع آوری داده ها رسیده است.

انصاری مقدم گفت: تلاش برای شناسائی جنبه های مختلف پیشگیری، درمان و بازتوانی این بیماری و بررسی رفتار ویروس با تاکید برمنطقه جنوب شرق کشور و استان سیستان و بلوچستان، کاربردی بودن نتایج تحقیق و استفاده از امکانات و ظرفیّت های موجود در مراکز تحقیقاتی دانشگاه مهمترین معیار برای تعیین اولویت پروپوزال های پژوهشی است.

وی بیان کرد: از همه محققان دعوت می‌شود طرح های پژوهشی خود را از طریق سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقاتی در زیرمجموعه حوزه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه ارسال کنند.

انجام بیش از 4000 ماموریت توسط اورژانس‌های پیش بیمارستانی استان از اولین روزهای شیوع کرونا

فریبرز راشدی رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به انجام بیش از 4000 ماموریت توسط کارکنان اورژانس‌های پیش بیمارستانی استان از اولین روزهای شیوع کرونا تا‌کنون، اظهار داشت: از ابتدای شیوع کرونا   تاکنون 22 هزار و 110 تماس تلفنی با مرکز اورژانس گرفته شده است. تمامی کارکنان و تکنسین این مرکز با رعایت کامل خودمراقبتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی در ماموریت ها حاضر می.شوند.

وی افزود: از مجموع ماموریت‌ها 354 مورد مربوط به افراد دچار بیماری حاد تنفسی بوده  است. آمبولانس‌ها روزانه به صورت کامل شستشو و گندزدایی می‌شوند.

راشدی گفت: با هدف به صفر رساندن امکان انتقال بیماری از طریق سطوح به سایر بیماران نیازمند به خدمات فوریت های پزشکی، برای جابجایی بیماران مبتلا به کرونا ویروس از آمبولانس های مشخص شده ای استفاده می‌شود.

انتهای پیام/392/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon