بقاع متبرکه تعطیل نیست/ توزیع ۷۰ هزار و ۳۵۰ بسته غذایی بین نیازمندان

بقاع متبرکه تعطیل نیست/ توزیع 70 هزار و 350 بسته غذایی بین نیازمندان

بقاع متبرکه در زمان تعطیلی اماکن مذهبی با شعار «بقاع تعطیل نیست» به فعالیت خود با راه اندازی ایستگاه های سلامت و ۲۱۷ کارگاه تولید ماسک و لباس بیمارستان و توزیع ۷۰ هزار و ۳۵۰ بسته غذایی بین نیازمندان ادامه داده‌اند.

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه طی سخنانی در نشست ستاد مقابله با شیوع کرونا که با حضور مدیران و کارشناسان این معاونت برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به بیان اقدامات معاونت فرهنگی در این زمینهچ پرداخت و اظهار کرد: با توجه به اینکه در دوم اسفندماه خبر همه گیری این ویروس منتشر شد در سوم اسفندماه در معاونت فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه، ستادی تشکیل شد و اولین ابلاغیه به ادارات کل استانها صادر شد  که در آن بحث بهداشت و ضدعفونی کردن امامزادگان، بقاع متبرکه، اماکن پر رفت و آمد، سرویس های بهداشتی، جامهری و جاکفشی ها و ... ذکر شد، متعاقباً اداره کل حراست هم به عنوان پدافند غیر عامل دستورالعملی را صادر کردند که در سطح کشور ابلاغ شد و اقدامات متناظری که باید انجام می گرفت از قبیل تعطیلی تجمعات و مراسمات و ... انجام شد.

عادل عنوان کرد: همزمان با اقدامات صورت گرفته چند مکاتبه با ستاد مقابله با کرونا در وزارت بهداشت انجام شد. برخی بقاع متبرکه برای راه اندازی ایستگاه های سلامت اعلام آمادگی کردند. برخی بقاع نیز در چند روز اول شیوع این بیماری که بازار سیاه در حوزه وسایل و لوازم بهداشتی و شوینده و ماسکها ایجاد شده بود با توجه به اینکه هنوز تعطیل نشده بودند و باید روزانه در امامزاده ها از مواد شوینده استفاده می کردند دچار مشکل شدند و با پیگیری ادارات کل، بقاع با برخی از تولیدکنندگان به صورت مستقیم مرتبط شدند و شوینده ها با قیمت تولید شده در اختیار این مراکز قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به اینکه هرسال در آستانه شب عید تورم و گرانی ملموس تر می شود بحث حمایت از نیازمندان در دستور کار قرار گرفت و واحد اجتماعی مراکز افق در امامزادگان که عهده دار این فعالیت بودند تحت عنوان «آستان مهربانی» تهیه بسته های معیشتی برای نیازمندان را انجام دادند و با تلاش صورت گرفته، 70 هزار و 350 هزار بسته غذایی به ارزش 17 میلیارد تومان از سوی خیرین و از محل بودجه فرهنگی امامزادگان تهیه و بین نیازمندان توزیع شد. 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: اجرای طرح «آرامش بهاری» نیز در حوزه خیمه های معرفت به برپایی ایستگاه‌های سلامت تغییر کرد و در 217 بقعه کارگاه های تولید ماسک و لباس راه اندازی شد و بقاع متبرکه و امامزادگان در این مدت با شعار اینکه «بقاع متبرکه تعطیل نیست» با  تولید ماسک و طبخ غذا برای کادر درمانی بیمارستان ها و گروه های جهادی، خدمات ارائه می کردند.

وی با تأکید بر اینکه در صورت ادامه دار شدن موضوع قرنطینه و تعطیلی اماکن عمومی، لازم است در سطح سازمان واحدهای مختلف در این ستاد حضور پیدا کنند، گفت: با توجه به اینکه گروه های جهادی در قالب مبلغین نمی توانستند خدمات رسانی کنند در زمینه تغسل و تدفین اموات کرونایی کمک هایی را انجام دادند و در بیمارستانهایی که کمبود نیرو وجود داشت، توزیع دارو و پشتیبانی از سوی خدام افتخاری و مبلغان صورت گرفت و در برخی از بقاع متبرکه استان ها مثل امامزاده زبیده قزوین اقدام به راه اندازی موکب کردند و غذای نذری تبرکی توسط این مراکز پخش شد. در شیراز نیز بین کارتن خواب ها غذا توزیع شد. 

عادل اظهار کرد: با توجه به شبهه پراکنی هایی که توسط دشمنان در رابطه با امامزدگان و بقاع متبرکه صورت می پذیرد، اقدامات و خدماتی که توسط این مراکز ارائه می شود باید به خوبی اطلاع رسانی شود تا این شبهات از بین برود و مردم ببینند که مجموعه خدام و مبلغان چگونه در کنار کادر درمانی و نیروهای مسلح همکاری می کنند تا این مشکل در کشور ما مدیریت و ختم به خیر شود. 

وی افزود: تاکنون تعداد دو میلیون و 181 هزار و 200 عدد ماسک تولید شده که از این تعداد یک میلیون و 867 هزار عدد بین مردم توزیع شده و تعداد 314 هزار و 200 عدد ماسک نیز در اختیار بیمارستانها و دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته است. همچنین 15 هزار و 541 دست گان تولید شده که به صورت رایگان بین بیمارستانها توزیع شده است. تعداد غذای گرم نیز که بین بیمارستانها ونقاهتگاه ها توزیع شده 156 هزار و 500 پرس و تعداد میان وعده ها 201 هزار و 746 نوبت بوده است و 5 هزار و 921 تخته پتو در اختیار بیمارستانها قرار داده شده است. میزان توزیع محلول ضد عفونی کننده بین مردم شامل(وایتکس و الکل و ...)، 131 هزار و 423 لیتر بوده و چرخ خیاطی های به کار گرفته شده در تولیدی ها نیز 903 چرخ خیاطی است که بالای 90 درصد آنها توسط خیرین تهیه شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تعداد گروه های بومی اعم از مبلیغین و خدام ثابت و افتخاری را 372 گروه و تعداد دفعات ضدعفونی بقاع و اماکن پیرامون آن را 7451 نوبت و تعداد توزیع بسته های بهداشتی بین اقشار مردم را 142 هزار و 140 بسته عنوان کرد و گفت: ممکن است در جمع آوری این اطلاعات، برخی از گزارش ها از قلم افتاده باشد و در واقع باید 20 درصد به این گزارش اضافه شود.

وی با اشاره به اینکه بقاع متبرکه در شب نیمه شعبان نیز همانند شب تحویل سال نو تعطیل نیستند، اظهار کرد: در شب سال تحویل که همزمان با شهادت موسی بن جعفر(ع) بود ساعت 20 از شبکه یک آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) شهر ری، برنامه شب شهادت با سخنرانی استاد عالی با توسل به موسی بن جعفر(ع) توسط مادحین اهل بیت(ع) اجرا شد و برخی امامزاده ها در شبکه های مجازی و اینستاگرامی خود برنامه های مجازی و جلسات مولودی خوانی تشکیل دادند.

عادل تصریح کرد: در نیمه شعبان نیز هرساله شور مردمی برای جشن ها مشهود بود و مردم آذین بندی و چراغانی کرده و تبرکات و شربت و شیرینی توزیع می کردند، اما با شرایط به وجود آمده امسال امکان اجرای این برنامه ها نیست و با هماهنگی با ریاست محترم سازمان در روز نیمه شعبان، 313 اکیپ کاروان شادی تحت عنوان «نسیم انتظار» در 1400 نقطه شهر حرکت کردند و گروه های همخوانی و مادحین بدون همراهی کننده در محلات و بدون توقف حضور می یابند تا فضای جشن در کوچه و خیابان ها احیاء شود. همچنین در شب نیمه شعبان ساعت 21، استغاثه به حضرت ولیعصر(عج) در حرم حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، حرم حضرت معصومه(س) و امامزادگان انجام شد.

وی تصریح کرد: مراسم احیای شب نیمه شعبان هم که در سال های اخیر در مساجد رونق گرفته بود، امکان پذیر نبود، اما سخنرانی در برخی امامزاده بدون مستمع صورت گرفت که از برخی شبکه ها پخش شد و در بحث نذورات نیز«تبرکات مهدوی» و جذب کمک های خیرین برای اهداء به نیازمندان انجام می شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران