گزارش| نیمه شعبانی متفاوت در ایران اسلامی / جای منتظران حضرت مهدی(عج) در جمکران خالی بود + فیلم و تصاویر
گروه استانها ــ امروز صحنه کربلا غم غربت توست که این چنین غریبانه میان بُهت و حیرت زمانه، محو دلهای مِهآلود زمینیان گشتهای و چه مغرورانه که کسی را یارای شنیدن ندای «هل من معین» نیست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، هرساله همزمان با شب و روز نیمه شعبان خیابانها و کوچههای شهرها مملو از جمعیت و ایستگاههای صلواتی و جشن و سرور در میلاد یگانه منجی عالم بشریت بود، اما امسال شیوع ویروس کرونا حسرت جشنی باشکوه، همه را بیتاب قرار حضرت موعود کرده است و اشکهای دلتنگی بر صفحه دعای فرج چلچراغهای شهر شدهاند تا بگویند این دلتنگیها دیگر مخصوص شبهای جمعه نیست و روزبهروز بیقرار و دلتنگ آمدنش هستند.
آری هرچند امسال توفیق نداشتیم تا ندای فرج را از جمکران روانه عرش کبریایی کنیم تا دلتنگیهای غمآلود خود را به نرگس زهرا(ع) برسانیم، اما از پشتبامها با اشکهای حسرتکشیده همقسم شدیم تا با جسم و روحمان «عجّل لولیک الفرج» سر دهیم و عدلگستر جهان و منتقم «یا لثارات الحسین» را از نیمه شعبان طلب کنیم.
همخوانی دعای فرج در شب نیمه شعبان بر بام پردیس
چه آسان همه عیدانههای امسالمان زیر بار تلی از آه و حسرت ریسهکشیهای کوچه و خیابانهای شهرمان گذشت، زیر بار بغضِ جای خالی هلهله ایستگاههای صلواتی زیر هزاررنگ رقص نورِ نیمه ماه، آنجا که کولهباری از دلهای بیقرار را به بند نگاهت میکشاند تا آمدنت مرحمی بر زخم بدعهدی روزگار باشد.
امروز صحنه کربلا غم غربت توست که این چنین غریبانه میان بُهت و حیرت زمانه، محو دلهای مِهآلود زمینیان گشته و چه مغرورانه که کسی را یارای شنیدن ندای «هل من معین» نیست.
دلدادگان مهدی(عج) در گیلان
تعدادی از دلدادگان حضرت ولیعصر(عج) در حسینیه شهدای گمنام رشت همزمان با نیمه شعبان با توزیع اقلام کمکمعیشتی بین نیازمندان و ضدعفونی برخی معابر و اماکن عمومی شهر رشت، میزان عشق و ارادت خود را به امام زمان(عج) نشان دادند؛ حرکتی مردمی که حلاوت انتظار را دوبرابر میکند.
نیمه شعبان بهسبب میلاد منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود(عج) دارای کرامت و منزلت بسیاری است و مردم کشورمان از جمله مردم گیلان همهساله در این ایام با زیباسازی شهر و برگزاری جشنهای باشکوه، پویشهای مهدوی و سایر برنامههای مختلف فرهنگی و معنوی به آن حضرت عرض ارادت میکردند.
کاروان شادی نیمه شعبان هیئتهای مذهبی در کرمان
نیمه شعبان است و امسال چون سالهای گذشته در کوی و برزن و کوچه و خیابانهای ما از جشن و شربت و شیرینی خبری نبود و مردم کرمان چون مردم دیگر نقاط کشور برای حفظ سلامت عموم جامعه و قطع زنجیره ویروس کرونا در خانه ماندند اما تعدادی از هیئتهای مذهبی کرمان اقدام به راهاندازی کاروان شادی کردند تا در این ایام کرونایی جشن را به خانههای مردم ببرند.
بچه هیئتیهای کرمان بههمراه بچههای مساجد و اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در قالب کاروان شادی از بیتالزهرای حاج قاسم فعالیت خود را آغاز کردند تا با حضور در شهرکهای مسکونی کرمان با پخش سرود و مولودیخوانی فضای شادابی و نشاط معنوی در ایام مقدس شعبانیه را بین مردم ایجاد کنند.
اصفهان غرق در نور و سرورِ نیمه شعبان
هیئت حسینیه امامزاده هارونیه که یکی از قدیمیترین هیئتهای مذهبی اصفهان بهشمار میآید، بهمناسبت نیمه شعبان اقدام به توزیع بیش از 500 پرس غذای گرم در مراکز درمانی و بیمارستانهای درگیر با ویروس کرونا کرد و با شعار «سپاس حافظان سلامت» به قدردانی از پزشکان و پرستاران پرداخت.
همزمان با سالروز میلاد حضرت صاحب الزمان(عج) مراسمهای ویژه جشن و سرور در اصفهان برگزار شد. جشن میلاد حضرت ولیعصر(عج) امسال تفاوت بزرگی با سالهای گذشته داشت. مردم که بنا به توصیههای بهداشتی، این روزها در خانه بهسر میبرند در شب نیمه شعبان، با حضور در بالکنها و پشتبامها یکصدا فریاد یا مهدی ادرکنی را سر دادند.
همزمان با ندای همگانی مردم اصفهان، آسمان این شهر از چندین نقطه نورافشانی شد، مراسم جشن و نورافشانی از پایگاههای بسیج، مساجد، اماکن فرهنگی و متبرکه انجام شد تا مردم در هر نقطهای از شهر شاهد جشن میلاد حضرت صاحبالزمان(عج) باشند.
نیمهشعبانِ متفاوت در ایلام / زمزمه دعای فرج را از دور بر فراز منازل
محدودیت ارتباطات اجتماعی بهجهت اجرای پروتکلهای بهداشتی پیشگیری از شیوع کرونا، اجازه آن را نداد که مردم ولایتمدار ایلام در مساجد و تکایا جشن و شادمانی میلاد امام عصر، حضرت مهدی موعود(عج) را برگزار کنند.
اما ولایتمداران ایلامی، با استفاده از فضای مجازی و تلویزیونهای خود به نجوای عاشقانه ذاکران حرم قدسی گوش سپردند و دعای فرج را از دور بر فراز منازلشان زمزمه کردند.
خیابانها، مساجد و معابر ایلام گرچه مانند سنوات گذشته خالی از جمعیت و پخش شربت و شیرینی بود اما مردم ولایتمدار ایلام مذهبی بیکار ننشستند و مولودیخوانی و جشن را به کوچهها و خیابانهای شهر آوردند به این شیوه که سیستم صدا و ذاکر اهلبیت و گروه سرود را سوار بر خودرو کرده با توقف چنددقیقهای در کوچهها، لحظات شادی را برای مردم رقم زدند.
جای منتظران حضرت مهدی(عج) در جمکران
در شب نیمه شعبان مراسم قرائت زیارت آلیاسین و دعای فرج با حضور مداحان اهلبیت در مسجد مقدس جمکران برپا شد. همچنین آیین احیای شب نیمه شعبان نیز در ساعات نخست بامداد امروز از طریق شبکههای مختلف رسانه ملی و فضای مجازی برای عاشقان حضرت ولیعصر(عج) پخش شد.
مراسمهای شب نیمه شعبان پس از احیای نیمه شعبان با قرائت مناجات شریف شعبانیه و مولودیخوانی ادامه یافت، آیین نیمه شعبان امسال بهصورت غیرحضوری و با استفاده از بسترهای رسانهای بهویژه رسانه ملی برگزار شد.
آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، حجتالاسلام والمسلمین رفیعی عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص)، حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد استاد حوزه علمیه و حجت الاسلام سید حسین مؤمنی نیز در مسجد مقدس جمکران حضور یافتند و سخنرانی کردند که بهصورت زنده از رسانه ملی پخش شد.
امسال همچنین بیش از سههزار بسته معیشتی در قالب پویش «نذر همدلی» بههمت مسجد مقدس جمکران در مناطق محروم استان توزیع شد.
طرح ویژه «پویش مدافعان سلامت» نیز با اهدای بیش از 20 هزار بسته عیدانه نیمه شعبان برای کادر درمان و مدافعان سلامت استان انجام شد.
انتهای پیام/454/ش+