گزارش| ترکیه در جستجوی وضعیت پایدار در مهار کرونا

گزارش| ترکیه در جستجوی وضعیت پایدار در مهار کرونا

در حالی که شمار فوت شدگان در ترکیه از مرز یک هزار نفر گذشته٬ مقامات بهداشتی این کشور امیدوارند که با اعلام تدابیر جدید٬ شاهد شیب نزولی و مهار ویروس باشند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم٬ بیش از یک ماه از شیوع کرونا در ترکیه سپری شده و این کشور با تمام توان در حال مبارزه با شیوع ویروس است.

وزیر بهداشت ترکیه فخرالدین کوجا از مردم کشورش خواسته تا به توصیه‌های پزشکان عمل کرده و در خانه بمانند.

آمار از چه قرار است؟

نگاهی به جدید‌ترین آمار و ارقام ابتلا و فوت بر اثر کرونا در ترکیه٬ نشان میدهد که این کشور هنوز هم در رده 10 کشور نخست جهان از لحاظ شیوع ویروس کرونا قرار دارد.

 شمار فوت شدگان بر اثر ویروس کرونا در کشور ترکیه به 1006 نفر رسیده و آمار مبتلایان نیز به عدد قابل توجه 50 هزار نفر نزدیک شده است.

آن چه باعث امیدواری نسبی وزیر بهداشت ترکیه شده٬ این است که در روزهای اخیر٬ میزان تست‌ها 2 برابر شده اما با این وجود٬ آمار مبتلایان تغییر صعودی نداشته و این نشان می‌دهد که مردم ترکیه٬ دست کم در یک هفته گذشته٬ توجه جدی‌تری به مقوله فاصله اجتماعی نشان داده‌اند. حالا و در شرایطی که شمار فوت شدگان در ترکیه از مرز 1 هزار نفر گذشته٬ مقامات بهداشتی این کشور امیدوارند که با اعلام تدابیر جدید٬ شاهد شیب نزولی و مهار ویروس باشند.

تمرینی برای قرنطینه عمومی؟

به دستور رئیس جمهور ترکیه رجب طیب اردوغان٬ در31 مرکز استان در ترکیه٬ به مدت 48 ساعت٬ مقررات منع آمد و شد اعلام شده است.

از بین 81 استان ترکیه٬ 30 استان دارای شهرستان مرکزی بزرگ و پرجمعیت هستند و مراکز این استانها شهرداری بزرگ دارد. حالا علاوه بر این 30 شهرستان بزرگ٬ زونگولداغ نیز به عنوان یک شهر پرجمعیت و خطرناک در نظر گرفته شده و به مدت 48 ساعت٬ مردم حق ندارند در کوچه و خیابان تردد کنند.

مقامات بهداشتی ترکیه معتقدند که رعایت مقررات عدم خروج از منزل٬ باعث می‌شود که در مهار کرونا گام بلندی برداشته شود اما برخی از رسانههای مخالف حزب حاکم٬ بر این مساله تاکید کرده‌اند که این یک نوع امتحان و آزمایش به منظور سنجش واکنش روانی مردم در برابر تعطیلی عمومی و طولانی مدت است.

سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه اعلام کرده که لازم نیست مردم در مورد نان و ملزومات غذایی نگران باشند و نانوایی‌ها با خودرو٬ اقدام به توزیع نان خواهند کرد.

کمال کلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق که به عنوان مهمترین چهره مخالف دولت شناخته می‌شود٬ ضمن حمایت از اعلام تصمیم عدم خروج از منزل٬ از مردم خواسته دچار ترس و هراس نشوند و مطمئن باشند که شهرداری‌ها٬ خدمات لازم را ارائه خواهند داد.

جان کشاورزان در خطر

در حوزه کشاورزی و باغداری٬ استان‌های مهمی همچون آنتالیا٬ آدانا و گازی عنتاب که بخش مهم میوه٬ سبزیجات٬ غلات و دیگر محصولات کشاورزی ترکیه را تامین می‌کنند٬ پذیرای هزاران نفر از کارگران فصلی مهاجر هستند که غالباً از امکانات بهداشتی چندانی برخوردار نیستند و احتمال شیوع کرونا در جمع شلوغ اقامتگاه‌های کارگران فصلی٬ چالش مهمی در استان‌های مزبور است.

ترس از شیوع کرونا در میان پناه جویان غیرقانونی

ترکیه در حال حاضر با احتساب کل آوارگان سوری و مهاجرین و پناه‌جویان کشورهای دیگر٬ پذیرای 5 میلیون نفر تبعه خارجی است. اما علاوه بر آمار ثبت شده آوارگان و پناه‌جویان٬ در اغلب شهرهای ترکیه و به ویژه در استانبول٬ صدها هزار نفر پناه جوی غیرقانونی٬ بلاتکلیف و پنهان زندگی می‌کنند که در حال حاضر برای حفظ سلامتی شهروندان ترکیه و مبارزه با کرونا٬ به بمب ساعتی تبدیل شده‌اند.

پروفسور مراد اردوغان رئیس گروه مهاجرین در دانشگاه مشترک ترکیه و آلمان٬ به تفصیل به خطرات این موضوع پرداخته و معتقد است که اگر در این مورد تدبیری اندیشیده نشود٬ کل ترکیه در خطر خواهد بود.

بنا به آمارهای اعلام شده از سوی این استاد دانشگاه٬ در حال حاضر در ترکیه٬ دست کم بین 800 هزار نفر تا 1 میلیون نفر پناهجوی غیرقانونی٬ بلاتکلیف و پنهان زندگی می‌کنند که غالباً در خانه‌های کوچک و پرجمعیت ساکن شدهاند.

آنان از ترس آن که توسط پلیس دستگیر شده و به کشورهایشان بازگردانده شوند٬ جرات ندارند از خانه بیرون بیایند و حتی در مواقعی که دچار بیماری می‌شوند٬ به هیچ درمانگاه و بیمارستانی نمی‌روند.

تنها در 5 سال اخیر نزدیک به 485 هزار پناهجوی غیرقانونی افغان در ترکیه دستگیر شده‌اند و بعد از افغان‌ها٬ پاکستانی‌ها و عراقی‌ها نیز در رده‌های بعدی ورود پناه‌جوی غیرقانونی به ترکیه قرار دارند.

چالشی به نام نظارت بر فضای مجازی

مخالفین اردوغان در فضای مجازی علیه دولت و رئیس جمهور تبلیغ می‌کنند و معتقدند که حزب حاکم از مدیریت مبارزه با کرونا عاجز است. دولت هم تا جایی که بتواند با این موضوع مقابله میکند.

البته این فقط مربوط به مقطع فعلی نیست. چرا که در سالیان گذشته٬ مقامات سیاسی و امنیتی ترکیه٬ نسبت به فضای مجازی بسیار حساس شده‌اند.

هزاران نفر از شاگردان گولن و هواداران پ.ک.ک٬ در اروپا و آمریکا و بعضاً در داخل ترکیه در فضای مجازی علاوه بر سیاه‌نمایی تبلیغاتی علیه دولت اردوغان٬ در حال سازماندهی فعالیت‌های پنهانی خود هستند و این موضوعی است که مقامات امنیتی آنکارا را نگران کرده است.

اما مخالفین معتقدند که این‌ها همه بهانه است و حزب حاکم می‌خواهد به بهانه مبارزه با ترور٬ تمام حوزههای آزادی فردی و اجتماعی را در فضای مجازی از بین ببرد.

خانم فسون سارپ نبیل از تحلیل‌گران مخالف دولت ترکیه امروز در تحلیل مفصلی به این موضوع پرداخته و اعلام کرده که در حال حاضر٬ مقامات دولتی با اختصاص بودجه و منابع انسانی و تجهیزات بسیار٬ علاوه بر توییتر٬ واتساپ٬ فیسبوک و اینستاگرام را هم کنترل می‌کنند و به راحتی افراد را به دادگاه می‌کشانند.

تدابیر لازم برای نظامیان

خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه اعلام کرده که به منظور کنترل ویروس کرونا در میان نیروهای نظامی٬ ترخیص سربازانی که خدمت خود را به پایان رسانده‌اند و همچنین اعطای مرخصی فعلاً لغو شده و جذب سربازان جدید نیز متوقف شده است.

خلوصی آکار همچنین اعلام کرده که به منظور حفظ جان سربازان و نظامیان ترکیه در خارج از مرزهای این کشور٬ تدابیر ویژه‌ای اتخاذ شده و به ویژه در شمال سوریه در مورد ورود کلیه افراد به مناطق محل حضور نظامیان ترکیه٬ قوانین سخت‌گیرانه وضع شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon