صاحبان صنایع آذربایجان‌غربی مهم‌ترین موانع «جهش تولید» را چه می‌دانند؟

صاحبان صنایع آذربایجان‌غربی مهم‌ترین موانع «جهش تولید» را چه می‌دانند؟

صاحبان صنایع آذربایجان‌غربی برخی موانع و مشکلات را مانعی جدی در راه تحقق شعار سال یعنی« جهش تولید» می‌دانند که در این گزارش به آنها اشاره شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادامه شعارهای اقتصادی خویش، امسال را به نام« جهش تولید» نامگذاری کرده و تحقق آن را یک موضوع« حیاتی» برای کشور عنوان کرده‌اند.

بنابراین برای تحقق این شعار مهم اقتصادی که سبب پیشرفت کشور می‌شود، همگان باید دست به دست هم دهند تا موانع تولید مرتفع شده و شعار جهش تولید محقق شود.

در این بین به سراغ تنی چند از صاحبان صنایع استان رفته‌ایم تا مهمترین موانع تحقق جهش تولید را از زبان آنها بشنویم.

«شیخلو» که دارای واحد تولیدی کیک و کلوچه در ارومیه است با اشاره به اینکه بیشتر واحدهای تولیدی با مشکلات مالیاتی مواجه هستند اظهار کرد: متاسفانه کارشناس اداره امور مالیاتی بدون بررسی و به صورت علی‌الحساب اقدام به نوشتن مالیات کرده و می‌رود.

وی افزود: علاوه بر آن متاسفانه دولت تنها از تولیدکنندگان خوش‌حساب مالیات گرفته و با آنهایی که فرار مالیاتی دارند کاری ندارد و از سوی دیگر یکی از موانع جدی در راه تحقق شعار سال این است که بانک‌ها همکاری لازم را با واحدهای تولیدی ندارند.

«کاظم مرتاض» که در کار تولید انواع باتری فعالیت دارد به صورت امیدوارانه به مشکلات تولید نگاه می‌کند و می‌گوید: هم اکنون تصمیماتی از سوی دولت برای رفع موانع تولید و تحقق شعار جهش تولید گرفته شده که اگر حل شود، مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.

«محمدشهاب کریمی» که در کار تولید قطعات خودرو است با ابراز تاسف از شیوع ویروس کرونا که باعث مشکلاتی در فعالیت واحدش شده است اظهار کرد: با وجود اینکه دولت پروتوکول‌های بهداشتی را به واحدها اعلام کرده اما هیچ امکانات بهداشتی در اختیار واحدها قرار نداده است.

وی تصریح کرد: حداقل از دولت انتظار می‌رود که مراکز خرید را به واحدهای تولیدی معرفی کند تا آنها نسبت به تامین مواد بهداشتی اقدام کنند.

کریمی با اشاره به اینکه کارخانه‌ها به تامین مواد اولیه نیاز دارند بیان کرد: از سوی دیگر ارز نیمایی کم شده و با این اوضاع مشکلات نقدینگی واحدهای تولیدی، شعار جهش تولید محقق نمی‌شود.

این تولیدکننده گفت: باید در کشورمان نیز همانند سایر کشورها، در شرایط کنونی اخذ مالیات را عقب بیاندازند و از سوی دیگر باید تولید انجام شده تا اشتغال حفظ شود.

«رضا توسلی»که در واحد چاپ و بسته‌بندی فعالیت دارد با اشاره به مهمترین موانع جهش تولید در سال 99 اظهار کرد: بهره‌های بانکی، کمبود یا نبود مواد اولیه و عدم نقدینگی کافی برای خرید مواد اولیه و عدم اجازه واردات را از مهمترین مشکلات کنونی عنوان کرد.

وی افزود: با وجود اینکه هم اکنون به الکل نیازمند هستیم اما الکلی به واحد تولیدی اختصاص نیافته و فقط برای ضدعفونی و مصارف بیمارستانی کاربرد دارد و الکل نیز در انحصار تولیدکنندگان دارویی قرار دارد.

«امیر حصار» تولیدکننده دیگری است که با وی وارد گفت وگو می شویم، این تولیدکننده که در کار تولید درب ضدسرقت فعالیت دارد، با تاکید بر اینکه متاسفانه به شعارهای سال توجهی نمی‌شود اظهار کرد: این شعارها تنها در حد شعار باقی می‌ماند.

وی گفت: علاوه بر تحریم‌های خارجی، حمایت دولتی نیز از تولیدکنندگان وجود نداشته و وام‌های کم‌بهره نیز ناچیز است و متاسفانه به صنایع کوچک که می‌توانند صنعت را به تحرک وادارند، بهایی داده نمی‌شود.

این تولیدکننده با تاکید بر توجه به مشوق‌های صادراتی افزود: همچنین متاسفانه در شرایط تحریم، هیچ حمایت و کمکی از سوی دولت در کار نیست و مجلس شورای اسلامی نیز از تولید پشتیبانی نمی‌کند.

در ادامه دکتر«تنهایی» که در کار تولید لوازم آزمایشگاهی و پزشکی فعالیت دارد مهمترین و اساسی‌ترین مشکل واحد خود را تامین مواد اولیه دانست و اظهار کرد: متاسفانه بازار به خاطر ویروس کرونا تعطیل بوده و دولت به جای فراهم کردن بستر برای تولیدکنندگان، هر روز دستورالعمل‌های بهداشتی برای تولیدکنندگان صادر می‌کند.

وی تصریح کرد: متاسفانه در شرایط کنونی به جای تامین موادضدعفونی کننده واحدهای تولیدی، دستور تب‌سنجی کارگران و رعایت فاصله میان نیروهای کاری را داده‌اند و اقدام دیگری انجام نمی‌دهند.

این تولیدکننده بیان کرد: بی‌شک برای تحقق شعار جهش تولید همه باید دست به دست همه داده تا این شعار محقق شود.

در ادامه«بانی مسعود» تولیدکننده دیگری که در کار تولید سیم و کابل است با تاکید بر اینکه برای تحقق شعار سال باید خروج کالا از کشور توسط گمرکات تسهیل شود اظهار کرد: متاسفانه ارز برگشتی نیز اجازه فعالیت بیشتر را به صاحبان تولید نمی‌دهد.

وی تاکید کرد: علاوه بر آن باید اجازه صادرات داده شده و به صادرکنندگان نیز مشوق داده شود و از سوی دیگر باید ارز کم‌بهره به صاحبان صنایع اختصاص یابد تا تولیدکننده بتوانند ماشین‌آلات خود را تعویض و تولیداتی‌ به‌روز داشته باشند.

در ادامه به سراغ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی رفتیم، غلامرضا بابایی با رد موضوع عدم تامین اقلام ضدعفونی‌کننده و بهداشتی در واحدهای تولیدی تصریح کرد: هم اکنون تنها مشکل کنونی، ماسک 95 است که به زودی تامین می‌شود.

وی اظهار کرد: بی‌تردید الکل نیز در انحصار تولیدکنندگان دارویی نیست و تولیدکنندگان می‌تواند آن را تامین کنند.

بابایی در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ کدام از تولیدکنندگان به گرفتن وام ارزی علاقه‌ای ندارند افزود: اما در صورت درخواست وام ارزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت آمادگی تامین آن را دارد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی گفت: مشوق‌های صادراتی نیز برای تولیدکنندگان وجود دارد و امسال از سوی وزارتخانه متبوع، 17 اولویت برای تحقق شعار جهش تولید مصوب شده که انجام می‌شود.

بابایی با اشاره به اینکه عملکرد مطلوب سال گذشته در حوزه رونق تولید در سایه تلاش‌های دولت بوده است اظهار کرد: بی‌تردید تنها راه نجات کشور، حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری است که باید به این امر توجه شود.

گزارش از نصیبه نیک‌زاد قوشچی

انتهای پیام/7548/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران