تضمینی برای از بین رفتن کرونا با گرما وجود ندارد/ ضرورت تمرکز بر مداخلات مدیریتی


تضمینی برای از بین رفتن کرونا با گرما وجود ندارد/ ضرورت تمرکز بر مداخلات مدیریتی

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت: تضمینی وجود ندارد که شرایط متفاوت اقلیمی خصوصا گرم شدن هوا بتواند وضعیت بقای ویروس کرونا را متحول کند بنابراین بیشتر از این که منتظر گرم شدن هوا باشیم باید بر نحوه مداخلات مدیریتی تمرکز کنیم.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر علیرضا زالی با بیان اینکه هنوز هم تضمینی وجود ندارد که شرایط متفاوت اقلیمی خصوصا گرم شدن هوا بتواند وضعیت بقای ویروس کرونا را متحول کند، اظهار کرد: بیشتر از این که منتظر گرم شدن هوا باشیم باید بر نحوه مداخلات مدیریتی و رعایت صحیح اصول بهداشتی تمرکز کنیم.

فرمانده ستاد عملیات ستاد مقابله با کرونا در تهران با بیان این که ابعاد بیولوژیکی این ویروس و خصوصا نحوه سرایت‌‌پذیری آن حتما باید برای مردم روشن شود، تاکید کرد: هر گونه اشتباه در اطلاع‌‌رسانی و تصیمیم گیری‌‌ها می تواند منجر به مسلط شدن این ویروس شود؛ باید بدانیم در یک جنگ تمام عیار و مستمر با این ویروس قرار داریم.

وی با اظهار تاسف از ساده انگاری که درباره کرونا در جهان اتفاق افتاد، گفت: حتی برخی از تصمیمات مبتنی بر این تفکر شکل گرفت که ویروس کووید 19 همانند یک سرماخوردگی ساده است.

زالی در مقایسه ویروس کرونا با آنفلوآنزای H1N1 اظهار کرد: آنفلوآنزا حداکثر توانایی آلوده کردن یک تا 3 نفر را دارد و این درحالی است که ویروس کووید 19 حداقل در پایین‌‌ترین میزان تردد و تراکم جمعیتی می‌‌تواند افراد بیشتری را بیمار کند.

وی یادآور شد: مهمترین عامل وحشت طبیعی جهان از کرونا، ماندگاری طولانی آن در محیط است.

وی با بیان این که بسیاری از ویروس‌‌ها و باکتری‌‌ها به خودی خود یا با کوچکترین مداخله‌‌ای از بین می‌‌روند، اظهار کرد: مطالعات و تجارب جهانی نشان از این دارد بقای کووید 19 با تمامی ویروس‌‌ها و باکتری‌‌ها و پدیده‌‌های بیولوژیکی دنیا متفاوت است.

وی با اشاره به تراکم و موقعیت اقتصادی شهر ووهان چین توضیح داد: سرعت عمل چین و تدابیر به موقع، مانع از گسترش ویروس کرونا شد. برنامه‌‌های حمایتی و تشویق مردم به ضرورت رعایت قرنطینه از جمله مواردی بود که باعث شد ووهان امروز بتواند شرایط عادی از ترددها را تجربه کند؛ دولت چین به درستی توانست با ورود به موقع و اجرای تمهیدات لازم این بحران را به درستی کنترل کند.

زالی با اشاره به ضرورت استفاده از ماسک اظهار کرد: تا زمانی که در بحران شیوع کرونا در کشور قرار داریم، تا جائیکه لازم است باید ضمن رعایت بهداشت، از وسایل حفاظتی استفاده کنیم.

وی افزود: افرادی که ترددهای متنوع و زیادی در بخش‌‌های مختلف درمانی دارند حتما لازم است که از ماسک به عنوان یک وسیله حفاظتی بهره ببرند.

وی با تاکید بر ناشناخته بودن ویروس کرونا خاطرنشان کرد: تعارض نظریه‌‌های درمانی و یا توصیه‌‌های پیشگیرانه موضوعی جهانی است و صرفا مربوط به متخصصان و کارشناسان کشور ما نیست و بسیاری از کشورهای دنیا در ابعاد گوناگون کووید 19 هنوز به وحدت رویه نرسیده‌‌اند.

وی با اشاره به این که در برخی موارد استفاده از ماسک به تنهایی ممکن است امنیت خاطر کاذب ایجاد کند، تصریح کرد: ممکن است فرد احساس کند به دلیل این که از ماسک استفاده کرده از حفاظت کامل برخوردار شده و ملاحضات بهداشتی را کمتر رعایت کند بنابراین از این زاویه ممکن است استفاده از ماسک حتی یک تهدید بزرگ تلقی شود.

وی ادامه داد: باید توجه کرد که صرفا استفاده از ماسک حفاظت ایجاد نمی‌‌کند و اگر توصیه‌‌ها رعایت نشود حتی ممکن است ماسک عاملی باشد برای این که بیش از حد معمول دست ها با صورت تماس داشته باشد و به مثلت خطرناک صورت که در کووید 19 عامل ابتلاست بیش از حد معمول دست بزنیم.

وی با بیان این که در طول روز ممکن است افراد طبق عادت به سر و صورت خود دست بزنند، اظهار کرد: برای تنظیم ماسک باید دقت شود دست‌‌ها کاملا تمیز باشد تا خود ماسک عاملی برای انتقال نباشد.

زالی با اشاره به توصیه مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا مبنی بر استفاده از ماسک گفت: حتی ماسک‌‌هایی که در منزل تهیه می‌‌شود هم می‌‌تواند حفاظت نسبی ایجاد کرده و به میزان مشخصی ورود ویروس کرونا را با محدودیت روبه‌‌رو کند.

وی با بیان این که ویروس کووید 19 دارای وزن سنگین و ابعاد کوچک است، خاطرنشان کرد: بهترین ماسک برای گروه پزشکی ماسک‌‌هایN95 هستند که بالای 95 درصد ویروس‌‌ها و باکتری‌‌ها قابلیت عبور از آن را ندارند.

زالی درباره ماسک‌‌های FFP توضیح داد: این ماسک‌‌ها نیز حدود 85 درصد از انتقال ویروس پیشگیری می‌‌کنند و سایر ماسک‌‌‌‌ها حدودا 50 درصد یا کمتر از افراد در مقابل ویروس‌‌ها و باکتری‌‌ها حفاظت می‌‌کنند.

وی ادامه داد: ماسک‌‌های معمولی حفاظت حداقلی و نسبی ایجاد می‌‌کنند، بنابراین استفاه از ماسک نمی‌‌تواند صرفا این تضمین را ایجاد کند که درمحیط‌‌های آلوده مبتلا به بیماری نمی‌‌شویم.

اپیدمی یعنی همه شهر و تمامی سطوح را آلوده فرض کنیم

وی با تاکید بر این که در زمان بروز اپیدمی‌‌ها باید همه شهر و تمامی سطوح آلوده تلقی شود، تصریح کرد: بزرگترین مشکلی که وجود دارد سطح بالای آلودگی و ثبات غیرمعمول ویروس کروناست؛ این ویروس یکی از پدیده‌‌های عجیب بیولوژیک است، تاکنون از یک ویروس چنین واکنش‌‌های عجیب و فریبکارانه و در عین حال وحشت‌‌انگیزی دیده نشده است.

وی ادامه داد: کرونا از محیط‌‌های بسیار سرد تا گرمترین محیط‌‌ها بقا دارد و در انواع شرایط محیطی مثل رطوبت‌‌های متغیر به شکل قابل ملاحضه‌‌ای می‌‌تواند زنده بماند. کافیست ویروس کووید 19 با آنفولانزا مقایسه شود، ویروس آنفولانزا کمتر از یک ساعت در محیط زنده می‌‌ماند و به سرعت از بین می‌‌رود ولی ویروس کووید 19 در برخی از سطوح تا 9 روز هم می‌‌تواند باقی بماند.

شرایط تهران در مقابله با کرونا باید متفاوت دیده شود

زالی با اشاره به اجرای طرح فاصله‌‌گذاری هوشمند در تهران گفت: تهران شرایط ویژه‌‌ای دارد و باید حتما این تفاوت دیده شود و هر آنچه به عنوان نسخه‌‌ای واحد در سایر استان‌‌ها وجود دارد باید در تهران متفاوت‌‌تر دیده شود. باید ریتم متفاوت‌‌تری برای تهران در زمینه بازگشت به کار و کسب و کارها اعمال شود.

وی تاکید کرد: نحوه بازگشت به کار در تهران باید مورد ارزیابی و بازنگری قرار گیرد و با توجه به شرایط طرح‌‌های مختلف را اجرایی کنیم.

فرمانده ستاد عملیات ستاد مقابله با کرونا در تهران ضمن ابراز تاسف از تراکم جمعیت، ترافیک و ترددهای زیاد مردم هشدار داد: تردد غیر متعارف مردم در نخستین روز از هفته نگران کننده است. امروز اگر ترددهای زیاد را شاهد باشیم، لزوما همین امروز اتفاقی رخ نمی‌‌دهد ولی باید بدانیم بازتاب این ترددها و تراکم جمعیت به امروز ختم نمی‌‌شود و تبعات آن دوهفته دیگر نمایان خواهد شد.

جامعه پزشکی روزهای بحرانی را تجربه می‌‌کند

زالی با بیان این که جامعه پزشکی در بحرانی‌‌ترین شرایط کشور در خط مقدم مبارزه با کرونا حماسه آفرینی کرد، اظهار کرد: مردم و مسئولان بدانند در جنگی فرسایشی با این ویروس هستیم و این در حالی است که هنوز هم نمی‌‌دانیم تیم درمانی و بهداشتی تا چه زمانی در مقابله با این ویروس می‌‌توانند تاب بیاورند.

وی با اشاره به ایثارگری‌‌های کارد درمانی و بهداشتی کشور عنوان کرد: کادر درمان دچار فرسودگی و خستگی شده‌‌اند و حتی بسیاری از این عزیزان در راه خدمت به هموطنان جان خود را از دست داده‌‌اند، اگر در هفته‌‌های آینده شاهد پس لرزه‌‌های افزایش موارد ابتلا به کرونا شویم، تیم خسته و فرسوده درمان با شرایط متفاوت‌‌تری مواجه می‌‌شود.

فرمانده ستاد عملیات ستاد مقابله با کرونا در کلان شهرتهران با بیان این که شیب مناسب و مطلوب کنترل کرونا در تهران احساس نمی‌‌شود افزود: الگوی اپیدمی کووید 19 در جهان در حال تغییر است، امروز مردم تقریبا با علائم ابتلا قطعی به این ویروس به مراکز درمانی مراجعه می‌‌کنند.

مراجعان با حال عمومی وخیم، تیم درمان را فرسوده می‌‌کنند

زالی با اشاره به الگوی مراجعان به مراکز درمانی تصریح کرد: اگر بیماران با وخامت حال بیشتری به مراکز درمانی مراجعه کنند طبیعتا روند درمان سخت‌‌تر خواهد بود و در ادامه افراد بیشتری به بخش‌‌های مراقبت‌‌های ویژه منتقل خواهند شد، با بیماران بد حال‌‌تری روبرو هستیم، الگوی ترخیص تغییر خواهد کرد و در نهایت تراز منفی در مراکز درمانی ایجاد خواهد شد.

وی توضیح داد: زمانی که بیماران سخت تر با علائم شدید کرونا به مراکز درمانی مراجعه می‌‌کنند تیم درمان باید تلاش و نیروی مضاعف‌‌تری را برای درمان مبتلایان به کار ببندد و مداومت این مراجعان، آورده‌‌ای جز فرسوده‌‌تر شدن و خستگی مضاعف تیم درمان ندارد.

فرمانده ستاد عملیات ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران با اشاره به درخواست تیم درمان از مسئولان و مردم خاطرنشان کرد: تمامی آحاد جامعه باید تلاش کنند که خستگی تیم درمان کاهش یابد تا خدمات به بیماران دربالاترین سطح استمرار داشته باشد.

زالی با اشاره به اجرای طرح غربالگری در تهران تصریح کرد: اساس طرح غربالگری شناسایی به موقع است و با اجرای این طرح موارد بیماری شناسایی و از بار بیماری‌‌ها به شکل قابل توجهی کاسته خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon