صادقی: هنوز موزه مستقلی برای حفظ گنجینه هنر انقلاب نداریم/کرونا بیدارباشی برای فراموشکاران جهان است

صادقی: هنوز موزه مستقلی برای حفظ گنجینه هنر انقلاب نداریم/کرونا بیدارباشی برای فراموشکاران جهان است

عضو پیوسته فرهنگستان هنر می‌گوید که هنوز موزه‌ مستقلی که بتوان گنجینه آثار تولید شده توسط هنرمندان انقلابی را در آن گردآوری و حفظ کرد و شرحی بر آنها نوشت، در کشور راه‌اندازی نشده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حبیب‌الله صادقی هنرمند و نقاش پیشکسوت و شناخته شده عرصه هنرهای تجسمی کشور است. وی دارنده مدارک لیسانس نقاشی از دانشگاه تهران، فوق‌‌لیسانس نقاشی و دکترای پژوهش هنر از دانشگاه تربیت مدرس است. صادقی همچنین عضو هیأت علمی دانشکده هنر دانشگاه شاهد است و تدریس در دانشکده‌ هنر دانشگاه‌های شاهد، الزهرا(س) و تربیت مدرس و همچنین همکاری با نشریات مختلفی از قبیل روزنامه‌های اطلاعات، ادبستان و اهل قلم به عنوان طراح، گرافیست و کاریکاتوریست، بخشی از فعالیت‌های وی در عرصه‌های علمی، فرهنگی و هنری کشور را تشکیل می‌دهد.  

از دیگر سوابق و فعالیت‌های این هنرمند عرصه تجسمی می‌توان به ریاست موزه هنرهای معاصر تهران، عضویت‌ در شورای‌ عالی تمبر، شورای فرهنگ عمومی، عضویت در شورای مجسمه‌سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضویت در کمیته‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی، داوری و دبیری جشنواره‌ها و رویدادهای مختلف هنری نظیر داوری در بخش پوستر جشنواره بین‌المللی فجر، دبیری اولین دوسالانه‌های نقاشی و گرافیک جهان اسلام و... اشاره کرد.

صادقی در طول فعالیت حرفه‌ای خود از محضر استادانی همچون اصغر محمدی، محمود فرشچیان، مهدی حسینی، مجید مهرگان، حبیب‌الله آیت‌اللهی، جواد حمیدی، محمود جوادی‌پور و... بهره جسته است.

حضور در نمایشگاه‌های گروهی داخلی و خارجی و برپایی نمایشگاه‌های انفرادی داخلی و خارجی از جمله فعالیت‌های حبیب‌الله صادقی است. او با حضور در رقابت‌های هنری موفق به دریافت عناوین و جوایز متعددی همچون برگزیده مسابقات بین‌المللی طراحی هلند، رتبه اول مسابقات بین‌المللی هنرهای ظریفه در ژاپن و... شده است.

هنرهای تجسمی , امام زمان (عج) , نیمه شعبان , نقاشی , ویروس کرونا ,

حبیب‌الله صادقی که ازجمله پایه‌گذاران حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی است، تاکنون آثار هنری بسیاری را با موضوع شعائر دینی، انقلاب اسلامی، دفاع مقدس  خلق کرده است که از جمله آنها می‌توان به: «گنجشک و جبرئیل»، «مرثیه مادران»، «نماز»، «بدرقه»، «رمی جمرات»، «شهید»، «برادران یوسف»، «باز شوق یوسفم دامن گرفت» و... اشاره کرد.

به بهانه ایام میلاد با سعادت قطب عالم امکان؛ حضرت صاحب العصر والزمان(عج) و فرارسیدن هفته هنر انقلاب اسلامی به سراغ این هنرمند پیشکسوت عرصه هنرهای تجسمی کشور رفتیم و درباره مباحث مختلفی چون وضعیت کنونی هنر انقلاب اسلامی با تأکید بر آسیب‌ها و الزامات پیش رو و همچنین تأثیرپذیری جهان امروز از شیوع ویروس کرونا، به گفت‌وگو با وی نشستیم.

در ادامه، مشروح این گفت‌وگو را از نظر می‌گذرانید:

***

حبیب‌الله صادقی ضمن تبریک ایام میلاد باسعادت حضرت ولی‌عصر(عج)، مطلع کلام خود را اینگونه آغاز کرد: من مفتخرم یکی از هنرمندانی باشم که در عصر انقلاب اسلامی زیسته و باورهای خود را همسو با ارزش‌های انسانی و آرمانی معرفت اسلامی در قالب هنرهای تجسمی به منصه ظهور گذاشته‌ و ارائه کرده‌ام.

فقدان پژوهش‌های عمیق نظری در حوزه هنر انقلاب اسلامی

وی افزود: اگر ما بخواهیم هنر دینی، قرآنی، ارزشی و اسلامی را به عنوان یکی از پدیده‌های فرهنگی عصر حاضر که در دوران انقلاب اسلامی به معرض ظهور رسیده است، مورد بررسی و مداقّه قرار بدهیم، متأسفانه به ترجمان تحلیلی و تألیفی جدی در این زمینه برنمی‌خوریم؛ رویکرد اتخاذ شده و تلاشی که توسط هنرمندان باورمند به این نظریه؛ یعنی آنها که از میان مردم برخاستند و دوران دفاع مقدس و ارزش‌های والای آن را دیدند، صورت گرفته، بسیار ارزشمند است؛ اما در عین حال؛ این رویکرد، مورد تحلیل جدی و دستمایه پژوهش‌های عمیق تحلیلی قرار نگرفته و هنوز کتابی که بتوان آن را با ترجمه‌های مختلف به اقصی نقاط دنیا ارائه کرد، در این زمینه نوشته نشده است؛ این کاستی جای گلایه و مطالبه دارد.

هنرهای تجسمی , امام زمان (عج) , نیمه شعبان , نقاشی , ویروس کرونا ,

«رقصی اینچنین» اثر حبیب صادقی

عضو پیوسته فرهنگستان هنر ادامه داد: تصور می‌کنم رویکرد هنر انقلاب اسلامی و عملکرد هنرمندان قائل به این رویکرد می‌تواند توسط پژوهشگران و باورمندان عرصه فرهنگ و هنرهای تجسمی انقلاب اسلامی مورد تحلیل و ارزیابی قرار گیرد و در حال حاضر جای خالی چنین تحلیلی احساس می‌شود.

هنوز موزه مستقلی برای حفظ گنجینه هنر انقلاب اسلامی نداریم

وی یادآور شد: متأسفانه ما هنوز موزه‌ای مستقل که بتوان گنجینه آثار تولید شده توسط هنرمندان انقلابی را در آن گردآوری و حفظ کرد و شرحی بر آنها نوشت، نداریم؛ چند گنجینه در کشور داریم که آنها هم در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی است و البته آثار گران‌سنگ و ارزشمندی از هنرمندان انقلاب اسلامی نیز درونشان نگهداری می‌شود.

صادقی تصریح کرد: عملکرد هر هنرمند انقلاب اسلامی به عنوان نیایشگر و به‌سان انسانی که ارزش‌های دینی را شناخته و آنها را می‌ستاید، در نوع خود بسیار ارزشمند است اما تأثیر مجموعه آثار هنرمندان انقلابی در کنار هم هنوز آنگونه که باید حس نشده است که پژوهشگران با دیدنشان بتوانند آنها را مورد مطالعه و کاوش قرار بدهند.

آخرالزمان؛ حقیقتی مصلحانه است

وی بیان کرد: جمله باورمندان و خلاقان عرصه هنر انقلاب اسلامی بر این عقیده‌اند که هنرمندان مؤلفی که این عرصه را ساخته و آن را تعریف می‌کنند، به شکلی مسئولانه، خویشتن‌فرما و باورمند در حال رصد و پیگیری مسائل و مصادیق هنر انقلاب اسلامی‌اند؛ امیدوارم صاحب این کشتی که حضرت حجت(عج) است، جملگی هنرمندان و مجاهدان این عرصه را هدایت و راهبری کنند.  

هنرهای تجسمی , امام زمان (عج) , نیمه شعبان , نقاشی , ویروس کرونا ,

«باز شوق یوسفم دامن گرفت» اثر حبیب صادقی

این هنرمند نقاش  اضافه کرد: بی‌شک باور به آخرالزمانی که ما از آن یاد می‌کنیم، حقیقتی مصلحانه است که ائمه هدی(ع) و اندیشمندان دینی برای ترقی این باور ارزنده تلاش کرده‌اند تا دین اسلام؛ این حقیقت شریف و حنیف آسمانی به درستی روایت شده و به دست ما برسد؛ همه ادیان آسمانی صاحب کتاب به ظهور مصلح و منجی بزرگ و حقیقی باور دارند؛ امیدواریم این حقیقت آسمانی به زودی محقق و جهان از قسط و داد آکنده شود.

در هنرهای تجسمی بیش از اینها باید برای امام عصر(عج) کار کنیم

عضو پیوسته فرهنگستان هنر عنوان کرد: تصور می‌کنم که در دوران معاصر همه ما باید در انتظار جریانی جدی، تحول‌خواه و اندیشمند باشیم تا فاصله آرمانی‌ای که میان باورهای انتزاعی و تحقق عینی آنها وجود دارد، هرچه بیشتر کاهش پیدا کند؛ متأسفانه رویکرد برخی از کشورهای اسلامی آنگونه که باید بر اساس معرفت ناب دینی و قرآنی جهت نیافته است؛ امید است که انقلاب اسلامی مظلوم و بزرگ ما بتواند یگانه حقیقت آسمانی و علوی را یاری کند و آحاد هنرمندان باورمند این عرصه نیز براساس تحلیل، تبیین، نقد و نگاه متعالی به ارزش‌های دینی و اسلامی، کارهایی را بکنند که شایسته شأن حقیقی قرآن، دین مبین اسلام و انقلاب اسلامی است.

وی تصریح کرد: من به عنوان خادم کوچکی در عرصه هنر و فرهنگ، فکر می‌کنم که ما در حوزه هنرهای تجسمی باید کارهای خیلی بیشتر، آرمانی‌تر، ارزشمندتر و کارآمدتری را به مناسبت میلاد این مولود نازنین عالم؛ حضرت حجت (عج) بکنیم تا بتوانیم به عنوان خادم در فرایند ارائه و اشاعه تمدن این مصلح بزرگ، وظیفه خود را به درستی ایفا کنیم.

کرونا بیدارباشی برای جهانیان است

صادقی همچنین گفت: شاید شیوع ویروس کرونا نهضتی بیدارباش و فراگیر جهانی برای کسانی باشد که هنوز حقیقت شایق ظهور حضرت حجت(عج) را به عنوان یگانه منجی و مصلح عالم درک نکرده‌اند؛ امیدوارم که در این راستا نقش عالمان، پیش‌قراولان، پزشکان، پرستاران و تمامی مجاهدین و خادمین جهانی انسانیت در راستای مراقبت از انسان به عنوان خلیفه خدا بر زمین بیش از پیش برجسته و منشاء اثر باشد.  

هنرهای تجسمی , امام زمان (عج) , نیمه شعبان , نقاشی , ویروس کرونا ,

«مرثیه مادران» اثر حبیب صادقی

وی ضمن تجلیل از تلاش‌ها و کوشش‌های بی‌شائبه پزشکان و پرستاران حافظ سلامت در کشور، گفت: تمامی اعضای کادر سلامت کشور سربازان جبهه علم و دینند که با تلاش و مجاهدت بسیار، فداکارانه در بیمارستان‌ها خدمت می‌کنند؛ هرچند خودشان در معرض آسیب‌ها و مخاطرات بسیاری قرار دارند و چه بسا شمار کثیری از آنها نیز تاکنون با این آسیب‌ها مواجه شده‌اند؛ تلاش و مجاهدت این عزیزان جای تقدیر و تشکر فراوان دارد و من به عنوان خادم کوچکی در عرصه فرهنگ و هنر، دست یکایک پزشکان، پرستاران و کادر درمانی مجاهد و ایثارگر این مرز و بوم را می‌بوسم؛ باور دارم که این افراد فرشتگان آسمانی‌اند که خداوند علم و تلاششان را در میدان عمل به کار گرفته است.

پزشکان و پرستاران ما مثل رزمندگان دوران دفاع مقدسند

حبیب‌الله صادقی خاطرنشان کرد: جامعه پزشکان و پرستاران شایسته چنین احترام ویژه‌ای که عموم مردم جهان برایشان قائلند، است؛ امیدوارم که خداوند رحمان بر قلوب، نیّات و معرفت‌های این عزیزان عنایت مضاعفی داشته باشد و جملگی‌شان را در جایگاه ویژه‌ای در بهشت سکنی دهد؛ امید است که در پرتو تلاش‌ها و مجاهدت‌های این عزیزان هرچه زودتر شاهد ریشه‌کن شدن این ویروس و جمع شدن سایه آن از سر جهان و جهانیان باشیم.

هنرهای تجسمی , امام زمان (عج) , نیمه شعبان , نقاشی , ویروس کرونا ,

«بهاران» اثر حبیب صادقی

این هنرمند سرشناس عرصه هنرهای تجسمی کشور با اشاره به مجاهدت‌های پرشمار رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس گفت: جوانان و نوجوانان ما در سال‌های دفاع مقدس با دستان خالی در مقابل دشمن تا دندان مسلح از عمق جان و وجود، ایستادند و پایداری ورزیدند؛ اینچنین بود که ما در دوران دفاع مقدس ظهور نسلی پیش‌آهنگ، باعزت و باورمند را شاهد بودیم که سرانجام به مرتبه رفیع شهادت نائل آمدند؛ پزشکان و پرستاران ما نیز در حال حاضر همچون رزمندگانمان در حال مجاهدتند.

کرونا کلاس درس و تربیت است

وی افزود: شیوع کرونا در جهان همچون یک مدرسه و کلاس تربیتی برای انسان امروز است تا بار دیگر به پیوندهای آسمانی و ظهور مصلح جهانی توجه کند و به این باور قلبی برسد که این جهان صاحبی دارد و ظلم، یکه‌تازی و تحقیر انسان‌ها دوامی نخواهد داشت؛ بنابراین کرونا در حکم بیدارباشی برای فراموشکاران جهان است.

هنرهای تجسمی , امام زمان (عج) , نیمه شعبان , نقاشی , ویروس کرونا ,

صادقی در پایان بیان کرد: اتفاق مهمی که به واسطه شیوع کرونا در دنیا رخ خواهد داد، این است که بشریت دوباره به این معرفت پی خواهد برد که در کنف عنایت خداوند رحیم و در سایه عطوفت به همنوعانش می‌تواند بیرقی انسانی و حقیقی را بنا و آن را بر قله جهان نصب کند؛ امیدوارم شاهد تحقق این امر باشیم و من بسیار مطمئنم که در این مسیر، الطاف حضرت صاحب الزمان(عج) شامل حال ما خواهد بود و بشریت به سلامت از این گذر تاریخی عبور خواهد کرد.

------------------------------

گفتگو و تنظیم: محمد خاجی

---------------------------

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران