گیلان| صادرات کالای ایرانی از مرز آستارا ۳۰ درصد افزایش یافت
گروه استانها ـ سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای گیلان ضمن اعلام خبر رشد ۳۰ درصدی صادرات کالاهای ایرانی از مرز آستارا در مدت یک سال گذشته گفت: میوه و ترهبار، کاشی و لبنیات جزو کالاهای صادراتی هستند.
سبحانالله علیپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، صادرات چیزی بالغ بر 759 هزار و 794 تن کالا از مرز آستارا را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: طبق آمارها و ارقام موجود میزان صادرات انواع کالاهای ایرانی از مرز آستارا در سال 98 در مقایسه با سال 97 حدود 30 درصد رشد داشته و به نسبت افزایش پیدا کرده است.
سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای گیلان با بیان اینکه میوه و ترهبار، کاشی و لبنیات از عمده این کالاهای صادراتی از مرز آستارا محسوب میشوند عنوان کرد: گزارشات نشان میدهد که در طول یک سال گذشته چیزی حدود 227 هزار و 209 تن کالا از استان گیلان و از دو مرز آستارا و انزلی ترانزیت شده است.
علیپور با تأکید بر اینکه از مجموع کل کالاهای ترانزیت شده از استان گیلان 224 هزار و 319 تن آن از مرز آستارا و 28 هزار و 290 تن آن نیز از طریق مرز انزلی انجام شده است تصریح کرد: انواع پارچه، میوه و برنج از جمله عمدهترین کالاهایی محسوب میشوند که در طول سال 98 از این مناطق ترانزیت شده است.
وی حجم و میزان واردات انجام شده کالا و بار از مرز آستارا در مدت سال گذشته را نیز مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در مدت یاد شده طبق گزارشهای موجود بالغ بر 119 هزار و 655 تن کالا از مرز آستارا وارد کشور شده است که مقدار آن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدوداً 10 درصد افزایش داشته است.
سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای گیلان مهمترین کالاهای وارداتی از مرز آستارا در سال 98 را انواع تخته، گوشت و حبوبات اعلام کرد و بیان داشت: در حال حاضر 4 شرکت حمل و نقل بیناللمللی کالا و یک شرکت حمل و نقل بینالمللی هم در بخش مسافر در سطح استان گیلان فعالیت میکنند.
علیپور فعالیت چیزی حدود 120 نمایندگی شرکتهای حمل و نقل بینالمللی کالا در گیلان را از دیگر ظرفیتهای این استان برای تسهیل در امر صادرات، واردات و ترانزیت کالا برشمرد و عنوان کرد: آمارها نشان میدهد میزان تردد مسافر در مرز آستارا گیلان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 22 درصد رشد داشته است.
وی با تأکید بر اینکه گیلان در ردیف پنج استان نخست کشور از لحاظ طول وجود راههای شریانی قرار دارد ابراز داشت: در ایام تعطیلات و زمانی که با افزایش تعداد ورودی مسافر و خودرو به استان گیلان مواجه هستیم گلوگاههای ترافیکی این استان در طول مسیرهای ورودی با ترافیک بسیار سنگین و پرحجمی مواجه هستند.
سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای گیلان انجام اقدامات لازم در راستای رفع نقاط پرحادثه راههای استان در طول سال را از اولویتهای این اداره کل دانست و تصریح کرد: علاوه بر اینها همزمان با تأمین اعتبارات امسال اقدامات بسیار خوبی نیز در راستای نگهداری از شریانهای اصلی و فرعی استان انجام شده است.
علیپور حفظ و ارتقاء سطح ایمنی راهها، انجام عملیات مهندسی و شناسایی نقاط پرحادثه را از جمله رسالتهای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای تلقی کرد و گفت: نگهداری و ارتقاء علائم، اجرای حفاظهای میانی و کناری، انجام خط کشیهای مسیر راهها و نصب علائم افقی روی سطح آسفالت از دیگر وظایف این دستگاه است.
وی با بیان اینکه گندزدایی و ضدعفونی پایانههای کالا و مسافر، ناوگان حمل و نقل عمومی برونشهری و پایانه مرزی آستارا در دستور کار قرار دارد افزود: مجموعه این اقدامات با همکاری و هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و شهرداریهای تابعه استان انجام میشود و فرآیند آن نیز طبق دستورالعملهای صادره استمرار دارد.
سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای گیلان کاهش سطح مراجعات مردمی و استفاده از سامانههای اینترنتی و مجازی را طبق دستورالعملهای ستاد مقابله با کرونا مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: اقدامات لازم در این زمینه و با همکاری دفتر فناوری اطلاعات سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در حال انجام است.
انتهای پیام/614/ی