کودکان و نوجوانان با نمایش بیش از ۴۰ اثر سینمایی و تئاتر ویژه در "پیک امید" کانون سرگرم شدند

کودکان و نوجوانان با نمایش بیش از 40 اثر سینمایی و تئاتر ویژه در "پیک امید" کانون سرگرم شدند

مدیرکل سینمایی کانون پرورش فکری با اشاره به اجرای طرح «پیک امید» در روزهای قرنطینه و تعطیلات نوروز گفت: هدفمان آموزش مفاهیم فکری و سرگرم‌کردن بچه‌ها بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با شیوع ویروس کرونا در کشورمان و لزوم رعایت قرنطینه خانگی، مدارس، کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی هنری تعطیل شد. این مسئله موجب شد تا کودکان و نوجوانان خانه‌نشین شوند" ایجاد سرگرمی متناسب برای این بچه‌ها یکی از برنامه‌های مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ صداوسیما با پخش فیلم‌ها و کارتون‌هایی متناسب با کودکان و نوجوانان به استقبال روزهای تعطیل رفت؛ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در بخشی از برنامه‌های خود برای روزهای قرنطینه و تعطیل نوروز، پخش فیلم‌های سینمایی کودک و نوجوان، انیمیشن و تئاتر متناسب با این رده سنی را در دستور کار خود قرار داد. 

فیلم‌های‌ «کلانتری غیرانتفاعی» به کارگردانی زنده‌یاد یدالله صمدی، «هامون و دریا» و «خمره» به کارگردانی ابراهیم فروزش، «ساز دهنی» اثر امیر نادری، «قله دنیا» به کارگردانی عزیزالله حمیدنژاد، «سبز کوچک» به کارگردانی غلامرضا رمضانی، «بچه‌های نفت‌» به کارگردانی ابراهیم فروزش، «آلبوم» اثر غلامرضا حیدرنژاد، نمایش «لپ گلی» به کارگردانی محمد مسلمی، «پایان رویاها» به کارگردانی محمدعلی طالبی، نمایش «به خاطر سارا» اثر حمید گلی، انیمیشن «رویاها در یک روز» اثر صادق جوادی، نمایش «قصه نقلی» به کارگردانی حسن دادشکر، انیمیشن «مثل یک پروانه روی قلب» به کارگردانی مریم خلیل‌زاده، نمایش «مبارک و صندوقچه استاد محمد» به کارگردانی کیومرث حقیقی، انیمیشن «دزد درخت‌ها» اثر راشین خیریه، فیلم «مسیر عشق» به کارگردانی بیژن شکرریز، نمایش «لافکادیو» به کارگردانی امیر مشهدی‌عباس، انیمیشن «کچل کفترباز» اثر صادق جوادی، پویانمایی «صفر» به کارگردانی نازنین سبحان‌سربندی و پویانمایی «این هم پول ماهی» به کارگردانی محمدعلی حسین‌خان و مرتضی احمدوند از جمله آثاری بودند که از طریق پرتال اینترنتی پیک امید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان  پخش شدند. 

همچنین به دلیل استقبال بالای مخاطبین این آثار مجدداً از تاریخ 14 فروردین تا 2 اردیبهشت بازپخش می‌شوند. 

پیک امید؛ از روزهای سیل و زلزله تا ایام قرنطینه

امیر مشهدی‌عباس مدیرکل سینمایی و تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگیخبرگزاری تسنیم، با اشاره به برگزاری طرح پیک امید در روزهای منتهی به نوروز و تعطیلات سال جدید، گزارشی از برنامه‌های سینمایی آن ارائه کرد. او گفت: همانطور که می‌دانید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر اساس مسئولیت اجتماعی خود طرح «پیک امید» را از سال قبل راه‌اندازی کرده است؛ در این طرح مربیان کانون، تماشاخانه سیار و... به مناطق محروم می‌رفتند و برنامه‌هایی اجرا می‌کردند و آموزش می‌دادند؛ این طرح زیر نظر محمدرضا زمردیان معاون فرهنگی کانون بود و با استقبال بسیار خوبی هم روبه‌رو شد؛ برای مثال در سیل اخیر که در ابتدای سال 1398 رخ داد، پیک امید در تمام روزها در استان‌های گلستان، لرستان و ... حضور داشت و در زلزله کرمانشاه نیز حضور فعال در این منطقه داشت.

برگزاری آنلاین کارگاه‌های آموزشی مهارتی در روزهای تعطیل کانون

وی با اشاره به اجرای این طرح در روزهای خانه‌نشینی به واسطه بیماری کرونا گفت: وقتی که بیماری کرونا به کشورمان وارد و بسیاری از برنامه‌های فرهنگی لغو شد، به منظور این که از تجمعات جلوگیری کنیم طرح پیک امید را دوباره راه‌اندازی کردیم؛ البته این بار به دلیل محدودیت‌هایی که وجود داشت وارد مناطق نشدیم بلکه این طرح را از طریق فضای مجازی و سایت کانون به نشانی omid.kpf.ir دنبال کردیم؛ در این طرح بسیاری از فعالیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که در کتابخانه‌ها و مراکز خود داشت اعم از کارگاه‌‌های آموزشی اریگامی، نقاشی، سفال‌گری، قصه‌گویی، کتاب‌خوانی، شعرخوانی، داستان‌خوانی و... از طریق پرتال ارائه شد؛ بخش مهمی از این طرح پخش فیلم‌های سینمایی، انیمیشن‌ها و تئاترهایی است که در کانون تولید شده است.

نمایش 40 اثر سینمایی - نمایشی برای کودکان و نوجوانان

مشهدی‌عباس در مورد تعداد آثاری که در قالب طرح پیک امید به نمایش درآمده است، گفت: از آغاز طرح تا پایان نوروز بیش از 40 اثر سینمایی و تئاتر پخش شد؛ بخشی از آنها فیلم‌های سینمایی‌اند که بین 70 تا 110 دقیقه‌اند، بخشی دیگر نیز مجموعه انیمیشن‌های حدودا 10 دقیقه‌ای‌اند که در کنار هم قرار گرفته و باکس 70 دقیقه‌ای را پر می‌کنند و بخشی هم تئاترهای کانونند؛ اکنون نیز با توجه به ادامه‌دار شدن این ویروس ایده‌های جدیدی داریم و تلاش می‌کنیم محتوای جدیدی برای مخاطبان تأمین کنیم، در این مسیر باید به مشکلات اقتصادی هم که وجود دارد توجه داشته باشیم؛ اکنون بخش عمده‌ای از سرمایه‌های دولت به سمت مبارزه با بیماری کرونا رفته است و به همین دلیل محدودیت‌هایی داریم.

ویروس کرونا , کانون پرورش فکری , فیلم‌های سینمایی ایران , انیمیشن , تئاتر ,

می‌خواهیم خوراک فکری صحیح در اختیار کودکان و نوجوانان بگذاریم

وی هدف از نمایش آثار سینمایی و نمایشی از طریق سایت کانون پرورش فکری را توضیح داد و تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های همیشگی کانون این بوده است که خوراک فکری صحیحی را در اختیار مخاطبان خود از جمله کودک و نوجوان قرار بدهد و این طرح با همین هدف کار خود را از اسفند 1398 آغاز کرد؛ علاوه بر این از طریق نمایش فیلم‌ها و تئاترها در فضای مجازی می‌خواستیم به کودکان و نوجوانان آثار برجسته سینما و تئاتر کشورمان که در سال‌های قبل تولید شده است را معرفی و تلاش کنیم تا ضمن آشنایی با این آثار، سرگرم نیز شوند؛ بر همین اساس قرار بود که این طرح تا نوروز ادامه داشته باشد اما با همکاری دوستان و مدیریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این طرح را در طول نوروز نیز ادامه دادیم و هنوز هم ادامه دارد و با استقبال بسیار خوبی از سوی خانواده‌ها همراه شد.

بیش از 2 هزار نفر در هر روز فیلم‌های کانون را دیدند

مشهدی‌عباس آماری از بازدید آثار سینمایی عرضه شده توسط این مجموعه را ارائه کرد و گفت: اگر بخواهم آمار دقیقی از استقبال مخاطبان بدهم باید بگویم که در هر روز به صورت میانگین بالای 2 هزار بازدید از این فیلم‌ها داشتیم. در یک هفته گذشته سایت کانون بیش از 150 هزار بازدید داشته است؛ البته باید دقت داشت که مخاطبان ما عمدتاٌ کودکان و نوجوانان عضو کانونند و فعالیت‌های آن را دنبال می‌کنند؛ گاهی اوقات می‌گویند که سایتی بیش از 15 هزار بازدید دارد اما مشخص نیست که بازدیدکنندگان بچه‌ها بودند یا والدینشان، اما به شما می‌گویم که بازدید روزانه ما کودکان و نوجوانانی‌اند که برای تماشای فیلم و استفاده از دیگر برنامه‌های کانون در فضای مجازی مراجعه می‌کنند؛ کانون تلاش کرده است نقطه امنی برای قشر کودک و نوجوان باشد و محتوایی صحیح و متناسب با سن و درک آنان را در این ایام خانه‌نشینی ارائه کند تا ضمن سرگرم شدن یادگیری هم داشته باشند.

او در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که آیا امکان تعامل با صداوسیما برای پخش این آثار سینمایی از طریق شبکه‌های سراسری وجود داشت یا خیر، گفت: در سال‌های گذشته در چند مرحله تعاملاتی با صداوسیما داشتیم اما این مسئله مستلزم شرایطی است که عمدتاٌ ایجاد نشده است؛ حال یا موضوع مناسب نبوده است یا زمان درستی نبوده است و... البته با همکاری دوستان روابط‌ عمومی کانون در حال تدارک فعالیتی با صداوسیماییم و برنامه‌هایی را به صورت مشترک با شبکه‌ها تولید می‌کنیم؛ البته باید اشاره کنم که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جایی برای بچه‌ها است و آثار هنری و نمایشی که تولید می‌کند با مشارکت همین قشر است.

چرا فیلم‌های قدیمی هم اکران شد؟ 

این مدیر سینمایی در مورد قدیمی بودن بعضی از آثاری که از طریق فضای مجازی برای کودکان به نمایش درآمده است توضیح داد و تأکید کرد: برای پاسخ به این سؤال باید پرسشی را مطرح کنم و آن هم این است که بخش سینمایی کانون پرورش فکری در یک سال چند تولید سینمایی دارد؟ در دهه‌های قبل به دلیل محدودیت‌های سینمایی که وجود داشت هر سال یک اثر یا هر دو سال یک اثر تولید می‌شده است و در سال‌های اخیر نیز هر سال دو اثر سینمایی توسط کانون تولید می‌شود؛ حال اگر این آثار را کنار هم بگذاریم چند تا می‌شود؟ بنابراین می‌خواهم بگویم که تعداد آثار سینمایی موجود خیلی زیاد نبوده است و به همین دلیل تعدادی از آثار دهه 1370 به نمایش درآمده است؛ در حقیقت این‌گونه نبوده است که بگوییم در 5 سال گذشته 15 فیلم سینمایی، تئاتر و انیمیشن داریم و حالا همین آثار را اکران کنیم.

وی افزود: علاوه بر این باید دقت داشت که روند تولید آثار انیمیشن به دلیل محدودیت‌هایی که وجود دارد عمدتاٌ طولانی است؛ به عنوان مثال ساخت یکی از انیمیشن‌های ما حدود 4 سال طول کشیده است؛ ما تلاش کردیم از بسیاری از آثار شاخص تاریخ سینمای کشورمان اعم از «ساز دهنی» آقای امیر نادری و... شروع کنیم و به آثار دهه اخیر برسیم؛ اتفاقاٌ «پایان رویاها» کار آقای محمدعلی طالبی آخرین کاری بوده است که کانون تولید کرده و بارگذاری شده است.

ویروس کرونا , کانون پرورش فکری , فیلم‌های سینمایی ایران , انیمیشن , تئاتر ,

چرخه اکران‌های سینمایی کار را سخت می‌کند

مدیرکل سینمایی و تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چرخه اکران‌های سینمایی را یکی از مشکلات ارائه آثار به صورت رایگان به مخاطب دانست و گفت: در روند اکران آثار سینمایی نکته مهمی وجود دارد و آن هم این است که آن اثر اول باید در سینماها اکران شود، سپس به تلویزیون و نمایش خانگی برود و در نهایت در فضای مجازی به نمایش دربیاید؛ به عبارت بهتر نمی‌توان اثر سینمایی را بدون اکران در سینماها در فضای مجازی بارگذاری کرد، علاوه بر این خود فیلمساز نیز به اندازه 50 درصد در تصمیم‌گیری‌ها دخیل و رعایت چرخه اکران برایش مهم است، البته در مورد انیمیشن، ‌نمایش و تئاترها دستمان کمی بازتر است و آن روند سخت اکران در فیلم‌های سینمایی برایش وجود ندارد؛ برای مثال تعدادی از انیمیشن‌ها پس از حضور در جشنواره‌های بین‌المللی و دریافت جایزه بلافاصله وارد فضای مجازی شده و به نمایش درآمدند.

دنبال کاشت اطلاعات صحیح در کودکان هستیم

مشهدی‌عباس با اشاره به نامگذاری سال 1399 با عنوان «جهش تولید» و تولید آثار سینمایی متناسب با این نامگذاری گفت: مخاطب کودک و نوجوان از جمله اقشاری است که با کاشت اطلاعات در زمان فعلی می‌توان به برداشت محصول بسیار خوبی در سال‌های آینده دست پیدا کرد؛ اکنون با توجه به شعار امسال تلاش می‌کنیم تا از طریق تولید آثار سینمایی و نمایشی، در این زمینه کاشت اطلاعات و در آینده به درستی برداشت کنیم. البته در تولیدات سینمایی به دلیل هزینه بالایی که وجود دارد، قبل از آغاز پروژه باید صفر تا صد آن در استوری‌برد بسته شود و این مسئله نیاز به برگزاری جلساتی بین مدیران و مشاوران در طول سال دارد تا بتوانیم آثار فاخری در این زمینه تولید کنیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon