آلودگی ۴۵ مرکز بهزیستی به ویروس کرونا/ احتمال ۵ برابری مرگ‌ومیر سالمندان و معلولان بر اثر کرونا


آلودگی 45 مرکز بهزیستی به ویروس کرونا/ احتمال 5 برابری مرگ‌ومیر سالمندان و معلولان بر اثر کرونا

رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه احتمال مرگ‌ومیر سالمندان و معلولان ۴.۸ برابر بیش از سایر افراد است، گفت: تاکنون ۴۵ مرکز تحت پوشش بهزیستی به کرونا آلوده شده‌اند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ وحید قبادی دانا در گفتگوی ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران با بیان اینکه با شیوع کرونا در کشور چین در 5 بهمن ماه اولین بخشنامه سازمان بهزیستی به سراسر مراکز تحت پوشش ابلاغ شد، اظهار کرد: بیش از 2500 مرکز تحت پوشش بهزیستی هستند که از سالمندان، معلولین و افراد معتاد و کودکان بدسرپرست یا بی‌‌سرپرست نگهداری می‌‌کنند و از 30 هزار نفر از مادریاران، پزستاران، پزشکان و 21 هزار پرسنل خدوم سازمان بهزیستی تشکر می‌‌کنیم.

وی با اشاره به اقدامات سازمان بهزیستی و بنیاد مستضعفان و وزارت بهداشت افزود: هیچ معلول ذهنی و سالمندی حتی سالمندان بالای 90 سال نبودند که به بیمارستان مراجعه کنند و خدمات دریافت نکنند و مقام معظم رهبری مکررا پیگیر حال این افراد بودند.

احتمال ابتلای سالمندان و معلولین به کرونا بیشتر است

وی ادامه داد: مهم‌‌ترین حرکت این سازمان اقدام زودهنگام بود و سالمندان و معلولین گروه‌‌های پرخطر مورد توجه بودند؛ احتمال ابتلای سالمندان و معلولین به کرونا 5.3 برابر بیش از سایر افراد است و 4.8 برابر بیشتر از سایر افراد احتمال مرگ بر اثر کرونا در این افراد وجود دارد.

قبادی دانا با بیان اینکه تاکنون 45 مرکز نگهداری به کرونا آلوده شده‌‌اند، تصریح کرد: این تعداد، 1.7 درصد کل مراکز کشور را تشکیل می‌‌دهد؛ تا 23 فروردین تعداد فوتی‌‌ها در مراکز 55 نفر بوده که 1.2 درصد کل فوت‌‌شدگان کشور را تشکیل می‌‌دهد و از این 55 نفر، 71 درصد، سن بالای 70 سال و بیش از 25 درصد سن بالای 90 سال را داشته‌‌اند. 59 نفر از این افراد مبتلا شده بهبود یافتند و بیش از 220 نفر در بیمارستان‌‌ها در حال طی مراحل نقاهت هستند.

وی ادامه داد: از 10 هزار کودک بی‌‌سرپرست و بدسرپرست هیچ آمار فوتی نداشتیم و 7 مورد کرونا مثبت بودند که بهبودی برای آنها حاصل شد.

اقدامات بهزیستی برای کودکان کار و معتادان متجاهر

وی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای کودکان کار و خیابانی و معتادان اظهار کرد: بیش از 57 هزار بسته بهداشتی برای کودکان کار توزیع شد که همراه با آموزش بود و در خصوص معتادان متجاهر با توجه به اینکه پرهیز شد هیچ تجمعی صورت نگیرد با رویکرد کاهش آسیب به پاتوق‌‌های پرخطر با 258 تیم مراجعه کردیم و چندین هزار ماسک و دستکش بین آنها توزیع شد و 434 نفر از معتادان متجاهر به مراکز ما ارجاع شدند.

تماس مردم با سامانه ارائه خدمات روانشناختی

قبادی دانا با اشاره به سامانه تلفنی 1480 که مشاوره‌‌های تخصصی روانشناسی ارائه می‌‌دهد گفت: این سامانه توسط بیش از 400 نفر از روانشناسان زبده از اول اسفندماه سال گذشته تا 20 فروردین ماه سال جاری به 152 هزار نفر، مشاوره روانشناسی در ارتباط با مشکلات مختلف در زمینه اضطراب و استرس‌‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا، مسائل خانوادگی ارائه داده است. 63 هزار و 708 ساعت مشاروه تخصصی رایگان به شهروندان داده شده که بیش از 8 هزار و 500 مورد مربوط به کرونا بوده است.

وی اضافه کرد: اقدام دیگری که انجام شده است راه‌‌اندازی سامانه خودارزیابی روانشناختی است که از 12 تا 20 فروردین 20 هزار و 990 نفر اطلاعات خود را در آن ثبت کردند و علامت‌‌های اضطراب، افسردگی و استرس بررسی شد و آماری که از علائم ثبت شده داریم به این شرح است؛ 9.2 درصد افراد ثبت نام کرده علائم افسردگی شدید داشتند، 11.3 درصد علامت متوسط از افسردگی را داشتند بنابراین در مجموع در 20.5 درصد از ثبت نام کنندگان علائمی از افسردگی وجود داشته است. از 20 هزار و 990 نفر 8.6 درصد دارای علائم شدید استرس و 9.8 درصد آنها علائم متوسط استرس را داشتند. 9.3 درصد نیز علائم شدید اضطراب و 11.4 درصد علائم متوسط اضطراب را داشتند که مجموعاً 20.7 درصد افراد ثبت نام شده اضطراب داشتند.

وی با بیان اینکه اینکه تعداد تماس‌‌های تلفنی با سامانه روانشناسی افزایش یافته است، یادآور شد: این مسئله به معنای افزایش اختلالات روانی نیست، زیرا برخی مردم از وجود این سامانه اطلاع نداشتند و پس از معرفی آن، تعداد تماس‌‌های مردم با این سامانه 3 برابر افزایش یافت.

افزایش آمار تماس با اورژانس اجتماعی نسبت به سال گذشته 

وی در خصوص آمار مقایسه‌‌ای اورژانس اجتماعی خاطرنشان کرد: در اسفند 97 و فروردین 98 با اسفند 98 و فروردین 99 تماس‌های اورژانس اجتماعی مقایسه شده است. بر اساس این تماس‌‌ها ابراز نگرانی درباره رفتار نامناسب با کودکان 17 هزارم درصد در اسفند 97 و فروردین 98 بوده که در بازه زمانی دوم به 26 هزارم درصد رسیده است.

وی افزود: تماس‌ها در خصوص ابزار نارضایتی از رفتار همسر در سال گذشته 2 هزارم درصد بوده که امسال به 6 هزارم درصد رسیده است. در مورد تماس‌ها در زمینه اقدام به خودکشی نیز در استان تهران یک هزارم درصد در بازه زمانی اول بوده که به چهار هزارم درصد در بازه زمانی دوم رسیده است. این موارد در مقیاس صد هزار نفر جمعیت تنظیم شده است.

وی با اشاره به کمک 35 میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان خاطرنشان کرد: در هفته اول فروردین امسال نیز با تخصیص اعتبار 70 میلیارد تومانی از سوی سازمان برنامه و بودجه، کمک هزینه معیشتی برای 191 هزار خانوار که دارای معلولیت شدید و سطح درآمد پایین بودند به میزان بین 360 هزار تومان تا 480 هزار تومان برروی کارت بانکی آنها شارژ شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon