افزایش تعداد شرکت‌های خلاق به ۲۰۰۰ شرکت

افزایش تعداد شرکت‌های خلاق به 2000 شرکت

دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز معاونت علمی از افزایش تعداد شرکتهای خلاق به ۲ هزار شرکت در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ تأسیس چند مرکز نوآوری، شتابدهنده و همچنین چند بنیاد فرهنگی و صندوق تخصصی در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی از جمله دستاوردهای این حوزه در سال 1398 است.

تقویت ابزارهای مالی، حمایت‌های خوشه‌ای و شناسایی و احراز صلاحیت 1300 شرکت خلاق جدید و رسیدن به تعداد 2000 شرکت خلاق هم از برنامه‌های سال 1399 است.

سید محمد حسین سجادی نیری؛ دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از اتفاقات شاخص رخ داده در حوزه این ستاد را بحث تثبیت برنامه توسعه زیست بوم شرکت‌های خلاق خواند و اظهار کرد: تعداد شرکت‌های خلاق توانست از عدد 700 عبور کند، این افزایش کمی علی رغم معیارهای نسبتاً سخت گیرانه‌ای بوده که در این حوزه اعمال شده است، امیدوار بودیم که با توجه به ظرفیت گسترده این حوزه و استقبال قابل توجه شرکت‌ها، این عدد تا پایان سال به 1000 شرکت برسد.

وی افزود: البته برخی متغیرهای کلان مانند، تغییرات اقتصادی و بروز بیماری کرونا، در کند شدن مقطعی این روند بی تأثیر نبوده است. با توجه به شروع همکاری با برخی مبادی قوی و موثر شناسایی شرکت‌های خلاق، در ماه‌های پایانی سال، انتظار می‌رود که روند پیوستن شرکت‌های خلاق به زیست بوم، در سال جدید (1399) با شتاب بیشتری همراه باشد.

تثبیت جدی‌تر صنایع خلاق

نیری تصریح کرد: می‌توان گفت که اولین اتفاق قابل تأمل در سال 1398 تثبیت جدی‌تر موضوع صنایع خلاق بود و این امکان فراهم شد تا خدمات ارائه شده به شرکت‌های دانش بنیان که توسط معاونت علمی ارائه می شود به حوزه صنایع خلاق و نرم نیز تسری یابد. علاوه بر این در سال 1398 زنجیره زیست بوم صنایع خلاق و فرهنگی با شکل گیری عناصر جدید، کامل تر شد. افتتاح چند شتابدهنده جدید در مراکز استان‌ها، ایجاد مرکز نوآوری صنایع خلاق در استان‌های مانند اصفهان، سیستان و بلوچستان و گیلان، ایجاد مراکز نوآوری جدید و توسعه یافته‌تر در حوزه علوم انسانی  مانند مرکز نوآوری دانشگاه علامه طباطبایی، مرکز نوآوری دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه شهید بهشتی، بخشی از اقداماتی است که موجب توسعه هر چه بیشتر زیست بوم صنایع خلاق و فرهنگی در سال 1398 شد.

توسعه ابزارهای مالی

دبیر برنامه توسعه زیست بوم شرکت‌های خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به  تلاش‌های صورت گرفته برای توسعه ابزارهای مالی در زیست بوم صنایع خلاق در سال 1398، بیان کرد: در این سال یک صندوق تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی به نام صندوق سپهر فعالیت جدی خود را آغاز کرد. همچنین صندوق کریمه قم فعالیت‌های تخصصی خود را در زمینه خدمات‌دهی مالی به شرکت‌های خلاق و فرهنگی در سال 1398 با اهتمام بیشتری پیگیری کرد، همچنین صندوق فناوری‌های نوین نیز تسهیلات خوبی به شرکت‌های خلاق ارائه کرد.

افزایش تعداد شرکت‌های خلاق به 2000 شرکت

 نیری افزود: بر اساس  فعالیت‌های انجام گرفته در حوزه ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یک آمار نامه در هشت جلد تحت عنوان فرهنگ ثروت آفرین با همکاری مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت و پژوهشکده مطالعات  فناوری تدوین منتشر شد که البته رونمایی آن به دلیل مسئله شیوع ویروس، به اوایل سال جدید موکول شد. در سال 1398 همچنین دو بنیاد محتوای دیجیتال و بنیاد فناوری‌های فرهنگی موفق به اخذ مجوز وزارت کار شدند، بی‌شک توسعه نهادهای اینچنینی در فرمت بنیاد، می‌تواند به گسترش و غنای بیشتر زیست بوم منجر شود.

وی توسعه کمی شرکت‌های خلاق را یکی از اولویت‌های این ستاد در سال 1399 خواند و بیان کرد: امیدوار هستیم که تعداد  این شرکت‌ها تا پایان سال 1399 به 2000 عدد برسد. تقویت حمایت‌ از شرکت‌های خلاق، به ویژه حمایت‌های خوشه‌ای، از جمله دیگر برنامه‌های پیش رو در سال جدید است. توسعه همکاری با نهادهای تاثیر گذار  مانند بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سازمان تبلیغات اسلامی، ...... یکی دیگر از اموری است که  در سال 1399 با جدیت بیشتر پیگیری خواهد شد.

ابلاغ نهایی سند ستاد

سید محمد حسین سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: سند ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز در سال‌های گذشته در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور، مصوب شده است، امیدوار هستم به حول و قوه الهی، ابلاغ این سند توسط ریاست محترم جمهوری پس از تصویب در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال جدید انجام گیرد. در راستای توسعه عناصر زیست بوم نوآوری در حوزه صنایع خلاق، تاسیس یک صندوق پژوهش و فناوری جدید  که به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت کند، یکی دیگر از اولویت‌های ستاد در سال جدید خواهد بود. همچنین با حمایت ستاد، سرمایه گذاران تخصصی در  تلاش هستند تا تاسیس دو  صندوق خطر پذیر    vcفعال در بورس را نهایی کنند.

همچنین در ادامه همکاری‌ها با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تأسیس حداقل یک بنیاد جدید در سال 1399 انجام شود

وی توسعه مراکز نوآوری و شتابدهنده‌ها را یکی از ارکان برنامه‌های پیش بینی شده ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز در سال 1399 خواند و  اظهار کرد: این مسئله هم توسعه کمی شرکت‌ها را در پی خواهد داشت و هم می‌تواند موجب غنا و ارتقای کیفی بسته حمایتی در نظر گرفته شده برای شرکت‌های خلاق  و فرهنگی شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج ۱۴۰۳
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon