گزارش میدانی تسنیم| خیابان‌های شلوغ بیرجند در روزهای کرونایی / ‌تردد مردم ‌بدون ماسک و دستکش‌

گزارش میدانی تسنیم| خیابان‌های شلوغ بیرجند در روزهای کرونایی / ‌تردد مردم ‌بدون ماسک و دستکش‌

از روز شنبه ۲۳ فروردین ماه طرح فاصله گذاری هوشمند در حالی در بیرجند و استان آغاز شد که خیابان‌های شهر بیرجند و بازار بسیار شلوغ است و ترافیک در جریان است گویا مردم بی‌خیال کرونا شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، بیش از 50 روز است مردم با کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند. در ایام نوروز امسال بیشتر مردم در خانه ماندند تا کرونا را شکست دهند، فاصله گذاری اجتماعی با تعطیلی واحدهای صنفی، پارک‌ها و تفرجگاه‌ها اجرا شد تا از شیوع و گسترش این ویروس منحوس جلوگیری شود.

اما از روز گذشته 23 فروردین ماه طرح فاصله گذاری هوشمند در حالی در خراسان جنوبی درحال اجرا است که 75 درصد از واحدهای صنفی استان که شامل واحدهای صنفی کم خطر هستند بازگشایی شدند.

از روز گذشته و امروز شهر بیرجند مملو از جمعیتی بود که قرنطینه را شکسته و راهی،کوچه و خیابان شدند. تاکسی‌ها طبق روال معمول درحال خدمت رسانی به مردم هستند. کارگران سرگذر طبق معمول در میدان امام حسین (ع) و خیابان شهید بهشتی جمع هستند.

کارخانجات فعال هستند و روال زندگی عادی در جریان است گویا خبری از کرونا نیست. یکی در حال خرید در بازار بیرجند است و دیگری در واحد صنفی مشغول جوشکاری بدون هیچ ماسک و دستکشی است.

با اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند متأسفانه بسیاری از کسبه و شهروندان نکات لازم را رعایت نکردند و در شهر و بازار و واحدهای صنفی افراد زیادی بدون ماسک در رفت و آمد هستند.

در حالی که قرار بود بارکد سلامت روی مغازه‌ها نصب شود اما از ابتدا تا انتهای بازار کد رهگیری را برخی اصناف دریافت کرده اما کمتر کسی آن را نصب کرده بودند. برخی از اصناف می‌گویند کد دریافت کردیم اما هنوز نصب نکردیم، برخی هم از مشکلات سامانه سلامت خبر دادند.

خیابان شهدا، حکیم نزاری و میدان امام ترافیک است. هرچه به سمت بازار و سه راه اسدی نزدیک‌تر می‌شویم ترافیک سنگین‌تر می‌شود. صدای بوق خودورها، حضور مردم و تردد در شهر و حضور کارگران طبق روال عادی در جریان است.

صدای بوق خودروها گوش آزار است. موبایل فروشی‌های مستقر در خیابان حکیم نزاری بیرجند مملو از جمعیت است. در یکی از مغازه‌ها در فضایی کوچک بیش از 20 نفر زن و مرد منتظر بودند تا کارشان راه بیفتد و این در حالی بود که از این جمعیت تنها 3 نفر ماسک و دستکش داشتند.

دو کارگر در حال موزاییک کردن بخشی از پیاده رو بودند اما تدابیر بهداشتی را رعایت نکرده بودند.

یک فروشنده لباس هم در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: مستاجر هستم و چکم برگشت خورده و برای تامین معاش مغازه‌ام را باز کرده‌ام و ترسی از ابتلا به ویروس کرونا ندارم! حجم عظیم ترددها موجب هراس می‌شد.

طلافروشی‌ها و عطاری‌ها هم شلوغ است. زوج‌های جوان مشغول خرید مایحتاج و بساط عروسی‌اند وقتی علت این همه تکاپو آن هم در روزهای کرونایی را جویا شدم عروس خانم گفت: درحال خرید وسایل ازدواج هستیم اما چون تالارها تعطیل است بعد از شکست کرونا مراسم خود را برگزار می‌کنیم.

یکی دیگر از شهروندان بیرجندی نیز به خبرنگار تسنیم گفت: آخر هفته در روستایمان به عروسی دعوت هستیم، نمی‌دانم با این شرایط کرونایی بروم یا نه؟ اما برای رفع اوضاع کسل کننده کرونا ترجیح می‌دهم در این مراسم شرکت کنم.

در مسیر منتهی به یکی از خیابان های پرتردد و اصلی شهر به ندرت می‌شد اندک صنف‌هایی را یافت که تعطیل باشند. برخی با نصب برگه‌هایی نشانی اینترنتی خود را به مشتریان داده  تا بتوانند در صورت نیاز خرید کنند اما برخی مشاغل از لباس فروشی‌ها گرفته تا کیف و کفش، لوازم آرایشی، عطر و موبایل فروشی‌ها فعال بودند و برخی از مردم بی توجه به هشدارهای لازم در مورد شیوع کرونا و بدون رعایت موارد بهداشتی در خیابان تردد می‌کردند در پشت شیشه تعداد انگشت شماری  از مشاغل کد بهداشتی دیده می‌شد.

برخی از مردم نیز در مکان‌های سربسته و شلوغ مانند پلاستیک فروشی‌ها سرگرم خرید بودند. یکی از کسبه جوان در پاسخ به این سوال که آیا کد بهداشتی برای فعالیت مغازه‌اش دریافت کرده است؟ اظهار داشت: در این باره اطلاع چندانی نداشتم اما یکی از همکارانم گفت باید این کد را با ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت دریافت کنیم و من هنوز ثبت نام نکرده‌ام اما صاحب یک کفاشی از فعال نبودن سامانه و خطا دادن آن گفت و افزود: چندین بار تلاش کردم وارد سامانه شوم اما مشکل داشت.

وی ادامه داد: مشکلات مالی زیادی داریم و نمی‌توانیم تا طی مراحل پرپیچ و خم دریافت کد بهداشتی منتظر بمانیم.

رئیس اتاق اصناف خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: طرح فاصله گذاری هوشمند از روز شنبه 23 فروردین در استان‌ها آغاز شده و براساس این طرح مشاغل به دو دسته پرریسک و کم ریسک یا پرخطر و کم‌خطر طبقه‌بندی شدند و مشاغل پرخطر همچنان اجازه فعالیت ندارند.

علیزاده افزود: فروشگاه‌های بزرگ به جز فروشگاه‌هایی که موادغذایی و مواد شوینده را عرضه می‌کنند، پاساژها و مجتمع‌های تجاری، بازارهای مرکزی سقف‌دار، نمایشگاه‌ها، آموزشگاه‌‌های رانندگی، رستوران‌ها، اغذیه‌ فروشی، طباخی و فست‌فود، مراکزبازی، تفریحی، گیم‌نت، باشگاه‌های ورزشی و بدن‌سازی،گرمابه، سونا و استخر، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی، قهوه خانه‌ها، چای‌خانه و کافی شاپ که باعث تجمع افراد می‌شود تعطیل است و در حال حاضر بیشترین تلاش اتاق اصناف در بخش نظارت بر واحدهای صنفی در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی و دریافت کد بهداشتی مربوط در طرح فاصله گذاری هوشمند است.

وی با بیان اینکه 75 درصد اصناف استان جزو مشاغل کم خطر هستند بیان کرد: تا روز یکشنبه بین 65 تا 70 درصد اصناف موفق به ورود به سامانه سلامت شده و کد رهگیری دریافت کردند اما 20 درصد واحدهای صنفی با مشکلات سایت مواجه و نتوانستند کد رهگیری دریافت کنند.

رئیس اتاق اصناف خراسان جنوبی افزود: 10 درصد از اصناف هنوز نسبت به ورود به سامانه اقدام نکرده اما پیش بینی می‌شود با پیگیری دانشگاه علوم پزشکی از وزارت بهداشت مبنی بر مشکلات سامانه برای برخی از واحدها، تا چند روز آینده مشکلات برطرف شود.

انتهای پیام/254/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران