مشکل ترخیص ۲میلیون تن ذرت مانده در گمرک حل شد/ انتقال ذرت‌ها به داخل کشور از امروز


مشکل ترخیص 2 میلیون تن ذرت مانده در گمرک حل شد/ انتقال ذرت‌ها به داخل کشور از امروز

مدیرعامل پشتیبانی امور دام گفت: بعد از آنکه بانک مرکزی ۴ ماه ارزی برای ترخیص نهاده‌های دامی به بخش خصوصی اختصاص نداده بود، این مشکل در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار حل شد و عملیات ترخیص ۲میلیون تن ذرت رسوب‌کرده در گمرک از امروز آغاز می‌شود.

حسن عباسی معروفان مدیرعامل پشتیبانی امور دام با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: در حال حاضر مشکلی برای تأمین جو و کنجاله سویا مورد نیاز واحدهای تولیدی نداریم اما آنچه در روزها و ماه‌های اخیر با مشکل مواجه بود وضعیت ترخیص ذرت توسط بخش خصوصی است.

وی افزود: بانک مرکزی چهار ماه است که ارزی به واردات ذرت توسط بخش خصوصی اختصاص نداده است و در حال حاضر 2 میلیون تن ذرت در گمرک باقی مانده است.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام در این مدت ذخایر خود را در بازار توزیع کرده است تا برای مرغداران، دامداری‌ها و تولید کنندگان مشکلی ایجاد نشود.

عملیات ترخیص 2میلیون تن ذرت باقی‌مانده در گمرک از امروز آغاز می‌شود

وی تصریح کرد: بعد از چند ماه تنشی که در بازار ذرت وجود داشت در جلسه‌ای که امروز در ستاد تنظیم بازار داشتیم، تصمیم گرفته شد در هر صورتی که ممکن است از امروز عملیات ترخیص ذرت باقی‌مانده در گمرک انجام شود.

وی ادامه داد: جلسه  امروز ستاد تنظیم بازار با حضور 4 نماینده ویژه رئیس جمهور برگزار و مقرر شد که از همین امروز مشکل ترخیص ذرت‌های مانده در گمرک برطرف شود و ارز مورد نیاز آن واردات اختصاص یابد یا  آنکه نامه‌ای در اختیار واردکنندگان قرار گیرد تا آنها بتوانند محصول خود را به کشور بیاورند و ارز آن را بعداً تحویل بگیرند.

وی یادآور شد که قیمت این ذرت‌ها در بنادر 1350 و در مراکز استان با توجه به اضافه شدن کرایه حمل به آن 1600 تومان است.

عباسی معروفان ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام و بخش خصوصی واردکننده این نهادها با توجه به اینکه برای واردات خود ارز 4200تومانی دریافت کردند موظف هستند که ذرت و دیگر نهادها را به‌قیمت مصوب در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند.

 وی اظهار داشت: در صورتی که نرخ ارز واردات نهاده‌ها با قیمت 4200تومانی کماکان در اختیار واردکنندگان قرار گیرد، مردم می‌توانند کماکان مرغ را با همان قیمت 10 تا  12 هزار تومان خریداری کنند در غیر این صورت قیمت‌ها نیز تغییر خواهد داشت.

عباسی معروفان درباره فروش ذرت به‌قیمت بالاتر در بازار گفت: مواردی که به این شکل مشاهده می‌شود معدود است و ملاک عمل نیست. این اتفاق در صورتی رخ می‌داد که ما تا قبل از آنکه بتوانیم نهاده‌ها را به‌قیمت مصوب خریداری کنیم حجم کمی از نهادها با قیمت غیرمصوب خریداری می‌‌شد.

احتمال تجدیدنظر در قیمت نهاده‌ها

وی یادآور شد که قیمت‌های 1350تومانی ذرت در بنادر و 1600تومانی در مراکز استانها با توجه به افزایش هزینه‌های نقل و انتقال به‌نظر می‌رسد که برای شرکت‌های واردکننده بخش خصوصی سودی نداشته باشند و احتمال دارد که تجدیدنظری در این قیمتها صورت گیرد.

این مقام مسئول گفت: موضوع افزایش هزینه‌های نقل و انتقال و تأثیر آن در قیمت تمام‌شده واردات نهاده‌های دامی، در سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در حال بررسی است.

عباسی معروفان اظهار داشت: در صورتی که تغییراتی در قیمت نهاده‌ها ایجاد شود به‌تناسب آن قیمت مرغ نیز افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: هر تصمیمی که در این ارتباط گرفته می‌شود باید واردکننده، تولیدکننده و مصرف‌کننده به‌طور همزمان مورد توجه قرار گیرد؛ در نهایت هر تصمیمی گرفته شود ما دستگاه اجرایی و مجری آن خواهیم بود.

 وی تأکید کرد: در شرایطی که کشورهای مختلف دنیا با بیماری کرونا مواجه هستند و برای تجارت محصولات اساسی محدودیت وجود دارد و کشورها  اولویت را به تأمین نیاز بازار خودشان می‌دهند، نباید نهاده‌هایی را که در گمرک وجود دارد از دست داد و باید آنها را به کشور وارد کرد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه