هدف وزارت بهداشت ایجاد ایمنی گروهی نیست/ چرا از نقاهتگاهها استفاده نمیشود؟
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه تلاش ما این نیست که به سوی ایمنی گروهی برویم، گفت: ممکن است تا ۱۵ درصد یک کشور به این بیماری مبتلا شوند. عدم استفاده از ظرفیت نقاهتگاهها به دلیل خالی بودن تختهای بیمارستانی و برخی مسائل فرهنگی است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ کیانوش جهانپور در گفتوگوی ویدئوکنفرانسی در جمع تعدادی از خبرنگاران با بیان اینکه شعار هفته سلامت از اول تا هفتم اردیبهشت با عنوان «حمایت همگانی از مدافعان سلامت» انتخاب شد، اظهار کرد: 600 هزار نفر پرسنل زیر مجموعه وزارت بهداشت هستند.
وی با بیان اینکه نمیدانیم میتوان ویروس را به طور کامل از بین برد یا خیر، افزود: تلاش ما این نیست که به سوی ایمنی گروهی برویم ممکن است بیماری بر همه ابزارهای بشر غلبه کند و به صورت اجباری مجبور به پذیرش آن شویم ولی اینکه انتخاب کشور و وزارت بهداشت این باشد که ایمنی گروهی رخ بدهد، صحت ندارد.
وی افزود: بعید میدانیم ایمنی گروهی در کشور رخ بدهد؛ ممکن است تا 15 درصد یک کشور به این بیماری مبتلا شوند و با توجه به تلاشهایی که برای اعمال محدودیتها صورت گرفته است امیدواریم ابتلای بخش زیادی از جامعه اتفاق نیفتد.
افزایش بیماریابی در سه استان کشور
وی در خصوص روند صعودی در برخی استانهای کشور اظهار کرد: افزایش تعداد مبتلایان در برخی استانهای کشور به دلیل افزایش بیماریابی و تست گرفتن از افراد سرپایی است و به همین دلیل تعداد موارد گزارششده بیشتر شده است. پیش از این در 5 استان فارس، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی و غربی و کرمانشاه روند افزایشی داشتهایم که به نوعی به ثبات نسبی رسیده است.
وی با بیان اینکه روند گرفتن تست کرونا به صورت سرپایی در سه استان شروع شده است، گفت: اگر تست سرولوژیک نیز راهاندازی شود میتوانیم بیماریابی را افزایش دهیم و مطالعات اپیدمیولوژیک نیز بر اساس این تستها داشته باشیم تا به سابقه ابتلای افراد به بیماری دست پیدا کنیم.
چرا از نقاهتگاهها استفاده نمیشود؟
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر علت عدم استفاده از نقاهتگاههای پسابیمارستانی با بیان اینکه با همکاری بسیج، هلال احمر، ارتش و سپاه و سایر سازمانهای مردم نهاد نقاهتگاههای بیمارستانی راهاندازی شدند یادآور شد: ما هیچوقت وارد آن فاز بحرانی نشدیم که تختهای بیمارستانیمان مملو از بیماران شود و به سمتی رفتیم که بخشی از ظرفیت تختهای بیمارستانی ما خالی بود و به همین دلیل نیز خیلی از نقاهتگاهها استفاده نکردیم البته بخشی از مردم نیز به دلیل مسائل فرهنگی و حمایتهای خانوادگی تمایل به استفاده از نقاهتگاهها نداشتند و امیدواریم هیچوقت نیاز به استفاده از این تختها نداشته باشیم.
هیچ روشی برای درمان کرونا قطعی نیست
وی درباره روشهای درمانی کرونا خاطرنشان کرد: برنامههای مطالعات بالینی داروی فاویپراویر در دست اجراست و هر نوع تجویز مستلزم نتایج مطالعات بالینی است.
وی اضافه کرد: امید داریم ظرف 9 ماه تا یک سال و نیم آینده واکسن کروناتولید شود؛ در حال حاضر از تستهای PCR و سرولوژیک که همزمان با کشوری چون آمریکا در ایران به تولید رسیده برای تشخیص کرونا استفاده میکنیم، اما هنوز پروتکلهای استفاده تستهای سرولوژیک تدوین نشده است و با تولید انبوه تستهای الایزا بسیاری از آزمایشگاهها میتوانند از این فناوری استفاده کنند، استفاده از روش سلولدرمانی در فاز مطالعاتی است و فعلا هیچ یک از روشهای درمانی را نمیتوان به عنوان روش اثربخش درمان کرونا اعلام کرد.
پذیرش اتباع خارجی با مشکلات هویتی روبهروست
جهانپور در خصوص وضعیت پذیرش اتباع خارجی برای درمان کرونا بیان کرد: یکی از مشکلاتی که با برخی اتباع خارجی داریم این است که این افراد با هویت غیررسمی وارد کشور میشوند و حداکثر تلاش این است که این افراد نیز تحت درمان قرار بگیرند ولی یکی از مشکلاتی که ما داریم مشکلات اطلاعاتی این افراد در زمینه پاسپورت، ویزا و جواز اقامت است. اتباعی که بیمه دارند مشکلی در پذیرش برای درمان کرونا ندارند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ریاست دورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت بر عهده ایران است، خاطرنشان کرد: تفاهمنامه خاصی مختص کرونا با سایر کشورها نداشتهایم و اقدامات صورت گرفته در زمینه کرونا در منطقه بر اساس تفاهمنامههای بهداشتی قبلی خواهد بود.
جهانپور با بیان اینکه قرنطینه کامل و حکومت نظامی برای درازمدت قابل تداوم نیست، بیان کرد: با بازگشت تدریجی و مرحلهای مشاغل، افراد بیشتر در شهرها تردد میکنند و این بازگشایی با پروتکلها صورت خواهد گرفت و مردم باید به عنوان شهروند مسئول در سامانه سجام تخلفات عدم رعایت این پروتکلها را اعلام کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه قسمت عمده پروازها به علت نبود مسافر لغو شده است، گفت: اگر سفرهای هوایی داخلی برای ترددهای ضروری برقرار است، پروتکل دارد و باید رعایت شود و شرکتهای هواپیمایی باید آن را رعایت کنند. اگر این پروتکلها رعایت نشود، مردم میتوانند موضوع را در سامانه سجام ثبت کنند.
ثبت اطلاعات خطا در گواهی فوت، قصور پزشکی است
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه ثبت اطلاعات خطا در گواهی فوت افراد، یک قصور پزشکی است، گفت: پزشکی که به توصیه دیگران یا میل خود، گواهی فوت را به گونه دیگر تنظیم کرده باشد، یک تخلف پزشکی مرتکب شده است. اگر کسی به او توصیه کرده، آن پزشک باید به ما اطلاع دهد. در روند ثبت آمار ما چنین چیزی نداریم و هیچ جایگاهی در جمهوری اسلامی ایران برای پزشکانی که گواهی فوت بیماران کووید19 را صادر میکنند توصیه نکرده که اگر تشخیص کووید 19 بوده، چیز دیگری درج کنند.
جدول آمار استانی غیررسمی است
رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر جدولهای منتشر شده در فضای مجازی در مورد آمارهای تفکیک شده استانی ابتلا به ویروس کرونا متذکر شد: این جدولها بر اساس برخی اطلاعات پراکنده استانی جمع آوری و به عنوان آمار تفکیک استانها اعلام میشود و هیچ رسمیتی ندارد و آمارهای آن هم درست نیست. این عددها بر اساس مصاحبههای غیررسمی و غیرنهایی استانها مطرح شده است. وزارت بهداشت چند هفته است که آمار تفکیکی استانها را اعلام نکرده و این عدم انتشار تفکیکی استانها هم بسیار مثبت بوده است. البته ممکن است به صورت مقطعی آمارهای استانی را اعلام کنیم.
تحقیق وزارت بهداشت درباره نقش تهویه مترو در انتقال ویروس
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نظر وزارت بهداشت درباره نقش تهویه مترو در انتقال ویروس کرونا اظهار کرد: تحقیقاتی در مرکز سلامت محیط و کار در حال انجام است. اگر بر ما محرز شود که انتقال ویروس از طریق تهویه و مسیر هوایی مترو صورت میپذیرد، پروتکل آن ابلاغ خواهد شد.
مشکل پوستی عارضه جدی کرونا نیست
وی در خصوص علائم بیماری کرونا بیان کرد: علائم در ویروسهای مختلف، متفاوت است و راشهای پوستی در بیماریهای ویروسی دیده میشود اما با توجه به ینکه عواقب خیلی خاصی ندارد نگران کننده نیست.
انتهای پیام/