گزارش | ویژگی‌های هنرمند انقلابی از نگاه ‌هنرمندان چهارمحال و بختیاری / مسئولان قدر هنر را نمی‌دانند

گزارش | ویژگی‌های هنرمند انقلابی از نگاه ‌هنرمندان چهارمحال و بختیاری / مسئولان قدر هنر را نمی‌دانند

هنرمند انقلابی که بر اساس آرمان‌های انقلابی اثری هنری تولید می‌کند نیاز به حمایت دارد تا اثرات هنر انقلابی را در جامعه بسط و گسترش دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، مقام معظم رهبری در تعریف هنرمند انقلابی می‌فرمایند: «هنرمند، هم در باب فرم و قالب هنرِ خودش و هم در قبال مضمون تعهّد دارد. کسی که قریحه هنری دارد، نباید به سطح پایین اکتفا کند. این یک تعهّد است. هنرمند تنبل و بی‌تلاش، هنرمندی که برای تعالی کار هنرىِ خودش و ایجاد خلاقیت تلاش نمی‌کند، در حقیقت به مسؤولیتِ هنری خودش در قبال قالب عمل نکرده است. هنرمند باید دائم تلاش کند.»

بر اساس این تعریف زیبا از هنرمند، در هفته هنر انقلاب اسلامی، به دنبال گفت‌وگو با هنرمندان استانی بودیم که چنین ویژگی‌هایی در رفتار و آثارشان نمود داشته باشد که البته نظیر این جوانان هنرمند انقلابی در استان چهارمحال‌وبختیاری کم نیست و نهایتاً به گفت‌وگو با دو جوان هنرمند بسنده کردیم.

حجت پولادی، جوان 39 ساله ساکن شهرکرد با تحصیلات کارشناسی ارشد گرافیست، در حوزه هنر گرافیک تجسمی و موسیقی آوازی کلاسیک ایرانی و بختیاری مشغول به فعالیت است.

این هنرمند شهرکردی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رابطه با تفاوت هنر معمولی و هنر انقلابی بیان کرد: اگر تاریخ هنر را مطالعه کنیم متوجه می‌شویم که از زمان رنسانس به بعد، هنرمند هنر را برای لذت‌بخشی از آن تهیه می‌کرد مثلاً اگر نقاشی در طبیعت از منظره، دشت و کوه یک تابلو خلق می‌کرد آن تابلو تنها برای زیبایی و دل خود هنرمند خلق می‌شد.

 وی تصریح کرد: در واقع می‌توان گفت هنر برای هنر آفریده می‌شود اما اگر قرار است در مورد جمهوری اسلامی ایران تصنیفی خوانده شود دیگر کلام، کلام عاشقانه و دوست داشتن نیست بلکه یک کلام حماسی و تاثیرگذار است مانند کلام آهنگران در زمان هشت سال دفاع مقدس که بر روح جوانان 13 و 14 ساله چنان تاثیر گذاشته بود که آن‌ها را راهی جنگ و جبهه‌های حق علیه باطل کرد.

پولادی اظهار کرد: هنرمند انقلابی متعهد به آرمان‌ها، اهداف و سهم و درک شخصی از اتفاقات دور و بر خود است که در سال 1357 در کشور ما، انقلابی پیش آمد و سبب سرنگونی نظام شاهنشاهی شد و آرمان‌های انقلاب را ایجاد کرد که در آموزه‌های اسلامی ریشه دارند.

این هنرمند جوان بیان کرد: هنرمندان انقلابی به این آرمان‌ها معتقدند و همه کسانی که در انقلاب شرکت کردند انسان‌های معمولی نبودند بلکه هنرمندان نیز در این جریان دخیل بودند.

وی با اشاره به اینکه هنر یک هنرمند انقلابی هدفمند ساخته می‌شود، افزود: در این حوزه تنها هنر برای هنر و لذت معمولی نیست بلکه فهمی پشت آن اثر تولیدی وجود دارد و انقلاب ما بر اساس تفکراتی از جمله تفکراتی که در نوشته‌های شهید مطهری و شهید بهشتی دیده می‌شود، پیش‌ آمده است.

پولادی گفت: هنر انقلابی نمونه‌ای از هنر دینی و اسلامی است و یک هنر انقلابی اسلامی نام دارد.

وی ادامه داد: هنر انقلابی تنها در حال به روز شدن است مانند ظهور انیمیشن در این راستا که با موضوع و محوریت انقلاب اسلامی ساخته می‌شود و یا مانند کارهای استاد حاتمی‌کیا که فیلم‌هایی بر پایه انقلاب اسلامی هستند و در فضای مجازی نمود پیدا می‌کنند.

تفاوت هنرمند انقلابی با سایر هنرمندان در آثار هنری مبتنی بر آرمان‌ها انقلابی است.

پولادی گفت: اگر چه امروز شاهد جنگ سخت نیستیم اما کشور ما با جنگ نرم دست و پنجه نرم می‌کند که هنرمند انقلابی نیز باید در این صحنه وارد شود زیرا که هنر انقلابی هنر تافته جدا بافته نیست بلکه یک مکتبی ایجاد شده است که مکتب هنر انقلاب نام دارد.

وی اظهار کرد: هنر انقلابی جدا از مردم نیست بلکه ارتباط مستقیم با درد و شادی مردم دارد و نمونه آثار طراحان و نقاشان انقلابی در طراحی پوسترها و نقاشی‌های دیواری بیانگر این ادعا هستند بنابراین، این هنر بیانگر زیبایی یک طبیعت خاص نیست و بیشتر مفهومی است و بر اساس ایدئولوژی شکل می‌گیرد.

پولادی با بیان اینکه تفکر هنرمندان و تعهد آن‌ها نسبت به آرمان‌هایشان آثارشان را از یکدیگر متمایز می‌کند، گفت: هنرمند در این هنر با یک هدف پیش‌ می‌رود و این هدف انقلاب اسلامی است که به هنرمند مسیر را نشان می‌دهد و آثارش، رنگ‌ و بوی انقلابی پیدا می‌کند و با استفاده از این آرمان‌های انقلابی راحت‌تر می‌تواند مفاهیم درونی خود را از آرمان‌ها و اهداف انقلابی ارائه کند.

 حمایت از هنرمندان در استان خوب نیست / فضای مجازی مناسب ارائه هنرهای حسی نیست

وی با اشاره به اینکه هنرمند از طریق خلق آثار هنری‌اش در جامعه خود اثر گذار است، بیان کرد:  هنرمند در هر رشته‌ای تنها یک نیاز دارد و آن هم حمایت است که باید هنرش دیده و یا خریده شود تا بتوانند از این طریق امرار معاش کند و بتواند کار جدیدی ارائه کند.

این هنرمند جوان افزود: این حمایت می‌تواند از نظر مادی و از سمت مردم یا دولت باشد زیرا که هنرمند خود حمایت معنوی از آثارش انجام می‌دهد.

وی به انتشار پوستر خود با موضوع کرونا در ایران در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: از آنجایی که پوستر خود رسانه است و مخاطبان این فضا در سراسر جهان پراکنده هستند این هنر به خوبی در این فضا دیده می‌شود اما هنرمندی مانند نقاش یا مجسمه‌ساز که آثارش احساسی است و باید آن از نزدیک حس شوند از طریق فضای مجازی نمی‌تواند حسش را به مخاطب منتقل کند لذا فضای مجازی تنها برای هنرهای دیجیتالی از جمله عکس، کلیپ و فیلم مناسب است و برای هنرهای حسی کارایی خاصی ندارد.

در ادامه این گزارش با جمال‌الدین خدابخشی، هنرمند 29 ساله شهرکردی که فعالیت خود را با روایتگری شهدا آغاز و با تلفیق سیره شهدا با مداحی و شعر کار نو و جدیدی در بحث روایتگری شهدا با عنوان« روایتگری نمایشی» تولید کرده است، آشنا می‌شویم.

وی چهار سال در کار اجرا و یک سال در  تلویزیون مشغول تولید اثر است که برنامه‌هایی از جمله «عقیق»، «در آستان آسمان»، مستند «ترس در سبک زندگی»، مستند« زندگی جوانمرد» و همچنین فیلم‌های کوتاهی از جمله«چشمه همیشه جاری»، کارهای میدانی به نام؛ «برجام جنگ»، کارهای نماهنگی از جمله «خبرنگار بی‌بی‌سی»، «داعش در شهرکرد»، نماهنگ «مستر» و« بام وطن» و همچنین کارهای گویندگی بسیاری را تهیه و اجرا کرده است.

هنر بدون باور تأثیری ندارد / تولید اثر هنری بر مبنای اصول اسلامی

خدابخشی در رابطه با تفاوت هنرمند انقلابی با هنرمند معمولی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم  بیان کرد: نکته‌ای را همیشه و در همه کارهایم مد نظر داشتم و آن باور بود یعنی که اگر بهترین هنرمند در هر رشته‌ای باشید و به کاری که انجام می‌دهید باور نداشته باشید قطعاً هنر و اثر تولید شده، اثرگذاری بر روی مخاطب ندارد به طور مثال اگر من گوینده در کلام خودم از نام مبارک خداوند و امام حسین(علیه السلام) یاد می‌کنم باید این کلمات را باور داشته باشم تا بتوانم حسم را به مخاطب منتقل کنم.

این روایتگر انقلابی افزود: همچنین نگاه هنرمند انقلابی آثارش را از دیگر آثار هنرمندان متمایز می‌کند و مهمترین نکته که این هنرمند باید در آثارش به آن توجه داشته باشد ملاک و ارزش‌های یک اثر است که هنرمند انقلابی ملاک و ارزش‌های اسلامی را در آثارش مدنظر قرار می‌دهد و حتی اگر اثر اجتماعی نیز بخواهد تولید کند باید بر مبنای اصول اسلامی باشد و کاری برای رضای خدا تولید کند زیرا کار غیراسلامی برای فرد سودی ندارد.

خدابخشی گفت: شهید همت نیز در جایی می‌گوید که اگر کار می‌کنی، قلم می‌زنی و یا حتی شعار می‌دهی برای رضای خدا باشد و کار بدون رضای خدا هیچ معنایی ندارد.

وی ادامه داد: به همین علت است که آثار هنرمند انقلابی از دیگر هنرمندان متمایز می‌شود.

خدابخشی به مشکلات هنرمندان اشاره کرد و با اشاره به اینکه هنرمند در هر رشته‌ای که باشد نیاز به حمایت از مسئولان دارد، بیان کرد: حمایت کردن با میدان دادن متفاوت است، به طور مثال اگر هنرمندی با مشکلات فراوانی که بر سر راهش است بتواند همه موانع را به تنهایی طی ‌کند و به جایی ‌رسد که حرفی برای گفتن در عرصه هنرش داشته باشد برای پیشرفتش به حمایت مسئولان نیاز دارد.

وی افزود: متأسفانه برخی از مسئولان به جای حمایت از این هنرمند تازه‌کار، به او میدان می‌دهند یعنی از این شخص برای تولید آثار خود استفاده می‌کنند در صورتی که باید به او اعتماد کنند زیرا که این حمایت و اعتماد به هنرمند به او بال و پر می‌دهد تا بتواند بهتر بدرخشد.

خدابخشی به تهیه تلویزیون اینترنتی استان اشاره کرد و گفت: طبق آمار و ارقام مشخص شده است که بازدید و استقبال مردم از شبکه‌های تلویزیونی و سینمایی کم و استقبال و گرایش بیشتر به سمت شبکه‌ها و فضای مجازی بوده است لذا به لطف پروردگار و با حمایت مسئولان استانی توانستیم کارهای بسیاری در این زمینه انجام دهیم و  خوراک مناسبی برای مخاطبان این فضا تهیه کنیم.

وی در پایان گفت: به خاطر اینکه مخاطبان فضای مجازی از هر قشر و هر سنی هستند، تولید‌کننده آثار هنری در فضای مجازی باید بر محتویات و مطالب مورد استفاده در آثار خود بیشتر دقت و تأمل کند تا از اثر هنری فاخر و شایسته نظام انقلاب اسلامی تهیه و تولید شود.

انتهای پیام/7540/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon