تسنیم گزارش میدهد؛ عابران پیاده همچنان در صدر فوتیهای تصادفات رانندگی مازندران
با توجه به تراکم شهرهای استان و ضرورت رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، همچنان عابران پیاده در صدر فوتیهای تصادفات رانندگی در مازندران قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مازندران، امروزه با افزایش رشد تولید وسایل نقلیه از یک طرف و افزایش جمعیت جوامع بشری از طرف دیگر، توجه کافی به بحث ایمنی رانندگان و عابران پیاده بسیار مهم و قابل توجه است. سبقت، رعایت نکردن فاصله مجاز با خودروی جلویی، سرعت غیرمجاز، حواس پرتی راننده و یا خستگی از عوامل حادثه ساز در جادهها هستند
آسیبهای ناشی از حوادث رانندگی یک معضل عمده بهداشت عمومی بوده که این آسیبها قابل پیشگیری هستند. چهار عامل که در وقوع تصادفات موثر هستند شامل عامل انسانی، عامل جاده، عامل وسیله نقلیه و عامل محیط است. توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی مانند استفاده از کمربند ایمنی، صندلی مخصوص کودکان،کلاه ایمنی موتور سواران، از جمله روشهای اثبات شده پیشگیری از این گونه آسیبها است.
سرهنگ پاسدار مهدی باقری، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مازندران در گفت و گو با تسنیم اظهار داشت: در تصادفات رانندگی، عابران پیاده از کمترین سطح حفاظت برخوردار هستند و به همین دلیل بیشترین آسیب را متحمل شده و درصد جراحات و تلفات بسیار بالایی را به خود اختصاص میدهند.
وی افزود: باید بدانیم تصادفات یک وسیله نقلیه با عابر پیاده تقریباً بطور اجتناب ناپذیری منجر به جرح یا مرگ عابر پیاده میشود و مطالعات در این زمینه نشان میدهد که خطر بروز جراحات برای عابران پیاده و نسبت به تلفات آنها به مراتب بالاتر از سرنشینان و رانندگان خودروها است.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران نیز گفت: در حوادث رانندگی سال گذشته 14 هزار و 663 نفر مصدوم شدند که نسبت به مدت مشابه سال 97 حدود 10 درصد کاهش داشته است.
علی عباسی افزود: سال گذشته 640 نفر در حوادث رانندگی استان جان خود را از دست دادهاند، این آمار در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته تغییری نداشت و از مجموع تلفات حوادث رانندگی درسال گذشته در استان 485 نفر مرد و مابقی زن هستند.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران تصریح کرد: ساری و میاندورود با 108 ، آمل 90 و بابل با 85 فوتی بیشترین و گلوگاه با هفت فوتی کمترین شهرهایی هستند که در آن گزارش شده است.
وی گفت: بیشترین تلفات حوادث رانندگی در جادههای درون شهری با 169 نفر با افزایش 14درصدی، برون شهری و راه روستایی با 471 مورد گزارش شد.
رئیس پلیس راهور مازندران گفت: تلفات و جراحتهای ناشی از حوادث رانندگی همواره در 60 سال گذشته در تمامی کشورهای جهان به خصوص کشورهای توسعه یافته مورد توجه جدی قرار داشته است و بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی همه ساله بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر در سوانح رانندگی کشته و بیش ا ز 50 میلیون نفر مصدوم میشوند. مطالعات این سازمان نشان میدهد تا سال 2020 تصادفات جادهای به سومین علل مرگ و میر و معلولیت در جامعه بشری تبدیل میشود.
به گزارش تسنیم، از دیرباز کشورهای توسعه یافته با توجه نقش مستقیم هزینههای ناشی از تلفات رانندگی بر تولید ناخالص ملی و هزینههای مربوطه به بیمه و بهداشت و درمان در صدد کاهش تلفات و مصدومیتهای ناشی از حوادث رانندگی برآمدند.
نهادهایی مانند دستگاههای دولتی و سازمان ها باید در کنار سایر نهاها بحث آموزش و فرهنگسازی قوانین راهنمایی و رانندگی را جدی بگیرند. با توجه به رتبه اول تا سوم مازندران در آمار تردد وسایل نقلیه٬ بررسی تحلیلی آمارهای سوانح رانندگی میتواند نتایجی را روشن کند که با کمی دقت و برنامهریزی می توان از این نتایج برای کاهش آمارها و آسیبها بهره گرفت.
گزارش از قدسیه السادات شعبانپور
انتهای پیام/682/ ع