سردرگمی صنعت گردشگری کاشان با شیوع کرونا


سردرگمی صنعت گردشگری کاشان با شیوع کرونا

صنعت گردشگری کاشان از آبان سال گذشته با افزایش قیمت بنزین دچار رکود شد و همه چشم انتظار نوروز بودند که با شیوع ویروس کرونا تمام امیدشان ناامید شده و تا به امروز مسئولان هیچ برنامه‌ای ارائه نکردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، صنعت گردشگری با شیوع ویروس کرونا متحمل ضرر و زیان‌های هنگفتی شدند و تعطیلی مراکز تفریحی و اقامتی نیز گواه این مطلب است و این روند نیز همچنان ادامه دارد؛ فعالان در این عرصه معتقد هستند که عادی‌سازی شرایط تا بیش از یک سال طول می‌کشد.

منطقه کاشان در ایام فروردین و بعد از آن ایام گل و گلاب پذیرای مسافران از اقصی نقاط کشور و کشورهای مختلف است اما شیوع ویروس کرونا موجب شد تا صنعت گردشگری کاشان تحت تاثیر قرار گرفته و صاحبان هتل‌ها، اقامتگاه‌های سنتی و حتی راهنمایان گردشگری نیز متحمل ضرر و زیان‌های قابل توجهی شوند.

اکبر رضوانیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه باید مشخص شود که گردشگری در منطقه کاشان در چه جایگاهی قرار دارد، اظهار داشت: باید مشخص شود گردشگری در چه اولویتی قرار دارد چراکه صنعت گردشگری کاشان از آبان سال قبل و با افزایش قیمت بنزین تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه با تغییر نرخ بنزین، فعالان در عرصه گردشگری کاشان انتظار نوروز را می‌کشیدند، افزود: بعد از ایام نوروز ایام گل و گلاب را پیش رو داشتیم اما با شیوع ویروس کرونا این موضوع تحت تاثیر قرار گرفت در حالی که تدابیر مسئولان مربوطه درباره این رخداد مشخص شد.

رئیس جامعه اقامتگاه‌های بوم گردی استان اصفهان ضمن اشاره به حجم بالای اشتغال در حوزه گردشگری منطقه کاشان در صنوف مختلف ابراز داشت: با توجه به وضعیت پیش آمده لازم است مشخص شود تا در سطح منطقه‌ای چه تدابیری اندیشیده شود؛ در سطوح ملی یقینا اقداماتی صورت می‌پذیرد اما مهمتر از آن اقدامات در سطح منطقه‌ای است.

وی با بیان اینکه صنعت گردشگری روز به روز اهمیتش بیش از پیش نمود پیدا می‌کند، گفت: پویایی صنعت گردشگری از آبان ماه کمرنگ شد و بر همین اساس باید برنامه‌ریزی و چشم‌اندازهایی در این مسیر پیش‌بینی شود و این سوال مطرح است که آیا این مهم اتفاق افتاده است.

نائب رئیس اقامتگاه‌های بوم گردی کشور با بیان اینکه امروز نهاد و مسئولی سراغی از فعالان بخش گردشگری نمی‌گیرد، تصریح کرد: لازم است دولت برنامه‌های جامعی بعد از عادی شدن اقتصاد کشور به ویژه در بخش صنعت گردشگری پیش‌بینی کند.

آزاده خراسانی‌زاده نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه راهنمایان گردشگری پس از چندین سال پیگیری جدی هنوز به نتیجه نرسیده است، اظهار داشت: با وجود عدم بیمه گردشگران عملا بیمه بیکاری نیز ندارند و از آبان ماه سال قبل با افزایش نرخ بنزین بسیاری از تورهای گردشگری لغو شد.

وی با بیان اینکه راهنمایان گردشگری در این صنعت نسبت به سایر فعالان در این حوزه متضرر شدند، افزود: ما برای راهنمای گردشگران شعارهای قشنگی می‌دهیم اما با شیوع ویروس کرونا کمترین توجه به راهنمایان گردشگری شد اما با این وجود پیگیری‌های متعددی صورت پذیرفت تا بتوان بخشی از این ضرر و زیان‌ها جبران شود.

رئیس انجمن راهنمایان گردشگری کاشان و آران و بیدگل با بیان اینکه برخی از فعالان در این انجمن به صورت فصلی فعال هستند، ابراز داشت: با شیوع ویروس کرونا این قشر از افراد از کار بیکار شدند و اگر شرایط نیز به حالت اولیه برگردد بخش گردشگری در آخرین مرحله است.

وی با بیان اینکه راهنمایان گردشگری هیچ سرمایه‌ای ندارند، گفت: نگاه وزارت گردشگری باید به فعالان در حوزه راهنمایان گردشگری باید متفاوت باشد و با شیوع ویروس کرونا لازم است تا تمهیدات لازم در این خصوص ویژه راهنمایان گردشگری پیش‌بینی شود.

صادق آقایی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن اشاره به ضرر و زیان های متحمل شده در حوزه‌های مختلف اظهار داشت: طرح جامعی به منظور رونق گردشگری به دلیل شیوع ویروس کرونا طراحی شده است که پس از تکمیل به نهادهای مربوطه ارائه می‌شود.

این کارشناس گردشگری با بیان اینکه در این طرح بخشی اندکی از حقوق ماهیانه کارمندان تحت عنوان صندوق گردشگری ذخیره می‌شود، افزود: با تخصیص این مبلغ به صندوق بودجه قابل توجهی تامین شده بخشی از مشکلات گردشگری ایجاد شده نیز برطرف شود و متقاضیان سرمایه‌گذاری نیز متقابلا می‌توانند از تخفیفات ویژه گردشگری در حوزه اقامت، خوراک و مراکز تفریحی گردشگری استفاده کنند.

وی ضمن اشاره به دومین طرح گردشگری تدوین شده ابراز داشت: در این طرح بن گردشگری همچون حق خوار و بار و مسکن که برای کارگران و کارمندان درنظر گرفته شده، اختصاص پیدا کند تا گردشگری بتواند رونق دوباره‌ای به خود ببیند و از این رکود رهایی پیدا کند.

آقایی ضمن اشاره به آثار سفر در روحیه فردی و اجتماعی افراد گفت: متاسفانه به صنعت گردشگری به صورت شایسته رسیدگی نمی‌شود در حالی که این صنعت دارای ارزش افزوده بسیار زیاد و ارزآوری قابل توجه دارد.

مهران سرمدیان، رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان نیز با اظهار بی اطلاعی از میزان خسارت به صنعت گردشگری کاشان اظهار داشت: دولت در زمینه جبران خسارت هر تصمیمی اتخاذ کند انجام می‌دهیم و تابع دستورات وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هستیم.

گزارش از مرتضی نجف‌زاده

انتهای پیام/801/ت

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon