پیامدهای شیوع کرونا|امارت دبی با رویاهایش به سمت ورشکستگی می‌رود

پیامدهای شیوع کرونا|امارت دبی با رویاهایش به سمت ورشکستگی می‌رود

کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی معتقدند که در سایه شیوع کرونا امارت دبی تک و تنها با رویاهایش به سمت ورشکستگی پیش می‌رود.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سایت دویچه وله در گزارشی به قلم حسن زنیند به بررسی وضعیت اقتصادی امارات به ویژه امارت دبی در سایه شیوع کرونا پرداخت و نوشت: تا چندی پیش، دبی خود را بی وقفه برای برگزاری یک رویداد جهانی طراز اول یعنی نمایشگاه جهانی اکسپو 2020 آماده می کرد. دبی برای ریز و درشت برگزاری نمایشگاه به بهترین نحو برنامه ریزی کرده بود. این امارت خود را برای استقبال از 25 میلیون گردشگر از سراسر جهان در طول برگزاری شش ماهه نمایشگاه آماده می کرد. این یک ارزیابی واقعی بود زیرا امارت دبی توانسته بود در سال 2019 میلادی 16.7 میلیون گردشگر را جذب کند که 5 درصد بیشتر از سال قبل از آن بود. اما حتی در صحراها نیز باد بر وفق مراد کاروان ها نمی وزد.

در یک لحظه و به صورت دومینو وار، همه چیز با تعویق برگزاری نمایشگاه بر خلاف خواست و اراده امارت دبی شد. پروازهای شرکت هواپیمایی الامارات وابسته به امارت دبی یا رقیبش شرکت هواپیمایی الاتحاد در ابوظبی به حالت تعلیق درآمد.

با این وضعیت، فعالیت یکی از بزرگترین جایگاه های پروازی در منطقه و جهان به حالت تعلیق درآمد و طرح های بلندپروازانه امارت دبی در آستانه نابودی قرار گرفت؛ به گونه ای که انگار همه برج های فلکی علیه رویاهای دبی بسیج شده اند.

ماتیاس بوگمن رئیس بخش بین الملل روزنامه اقتصادی هندسبلات آلمان در گزارشی طولانی در نهم آوریل سال 2020 میلای نوشت: نشانه ها از آن حکایت دارد که امارت نور و رنگ در آستانه ویرانی قرار دارد. این امارت تا چندی پیش نزدیک بود که به موفقیت استقلال نهایی از منابع درآمدی نفتی برسد.

محیط سست منطقه ای؛ ضربه ای به امارت بلندپرواز

بحران کرونا در واقع تنها قطره ای که لیوان را سرریز کرده است. این تصور اشتباه است که دبی یک جزیره جدا است و از محیط منطقه ای خود تاثیر نمی گیرد. در تابستان گذشته، گزارشی با عنوان "تنگنای اقتصادی امارات" منتشر شد که به ارتباط اقتصادی فشرده امارات به ویژه امارت دبی با کشورهای منطقه ای و تاثیر منفی این امارت از تنش های منطقه ای پرداخت.

محمد ابراهیم کارشناس امور اقتصادی در شبکه دویچه وله نیز در گزارش همه جانبه ای به برخی موارد عدم تعادل الگوی توسعه ای امارت دبی پرداخت که به طور جزئی برپایه اجاره ملک و املاک استوار است.

وی گفت: واقعیت این است که دبی با رقابت قوی و داغی از طرف همسایگان و دوستانش به ویژه در عربستان و قطر روبرو است. موفقیت دبی از سالها پیش توجه شدید همسایگانش را به خود جلب کرده است و با کاهش قیمت های نفت، همگان با الگوبرداری از تجربه دبی و امارات به شیوه های مختلف به دنبال متنوع کردن منابع درآمدی خودشان هستند. عربستان می خواهد که گام های بیشتری در مسیر سیاست درهای باز در قبال جهان بردارد و در تلاش برای توسعه پروژه های گردشگری بزرگ در جزایر خود در دریای سرخ و اجرای "پروژه شهر مدرن نیوم" برای جلب گردشگران و سرمایه گذاران و دانشمندان از سراسر جهان با مشوق های جذاب است.

کرونا کمر اقتصاد دبی را شکست

میخائل فارزه دبیر بخش خاورمیانه روزنامه آلمانی زبان "Luzerner Zeitung" سوئیس چهارم ماه آوریل سال 2020 نوشت: کرونا بحران اقتصادی امارت دبی را تشدید کرده و دوبی زیر کوهی از بدهی بیش از 160 میلیارد دلاری غرق می شود و این بار در سایه سقوط کنونی قیمت های نفت، دیگر ابوظبی به عنوان همسایه ثروتمند نخواهد توانست مثل گذشته دبی را نجات دهد.

سایت اقتصادی آلمانی "Trend Zukunft" (رویکردهای آینده) به نوبه خود در گزارشی آماری در 24 ماه مارس سال 2020 به چگونگی اقدام ابوظبی برای نجات برادر کوچکترش دبی در سال 2009 میلادی با تزریق 20 میلیارد دلار در سایه بحران مالی جهانی آن سال پرداخت.

این سایت افزود: دبی در سالهای بعد از این بحران توانست به خوبی توسعه یافته و گردشگران بیشتری جذب کند و به الگو و مشوقی برای سایر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برای ایجاد اقتصادی متنوع و مستقل از نفت شد.

این سایت نوشت: اما ویروس کرونا در آستانه از بین بردن همه آن چیزی است که امارت دبی در طول سالها و دهه های گذشته بنا نهاده است. دبی همه امید خودش را به نمایشگاه جهانی اکسپو 2020 بسته بود که تا پاییز سال 2021 میلادی به تعویق افتاد اما کسی نمی داند که دنیای بعد از کرونا از جمله اماراتی ها چگونه خواهد بود.

روزنامه اقتصادی هندسبلات با استناد به نظر کارشناسان اتحادیه بین المللی حمل و نقل هوایی نوشت که بحران کنونی ممکن است باعث از بین رفتن دستکم 347 هزار شغل در بخش حمل و نقل هوایی شود و میزان خسارت در منطقه خلیج فارس چه بسا به هفت میلیارد دلار بالغ شود. بخش هوانوردی جهانیی به دستکم 200 میلیارد دلار سرمایه برای خروج از تونل نیاز خواهد داشت.

ماتیاس بوگمن در گزارش خود در این روزنامه همچنین به واکنش احمد الحبتور یکی از بزرگترین فعالان بخش ساخت و ساز امارات اشاره کرد که ساخت هتل های جدید را متوقف و هتل های جدید افتتاح شده را بعد از کاهش شمار گردشگران بست.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon