سد خاییز در استان بوشهر امسال آبگیری میشود
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر با اشاره به تسریع در روند اجرایی سد خاییزتنگستان گفت: با تخصیص اعتبارات لازم از محل مصوبات سفر رئیس جمهور امسال سد خاییزتنگستان آبگیری میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، بحران کمآبی یکی از مشکلات مهم استان بوشهر در حوزه کشاورزی و شرب است که در این راستا با تدابیر اندیشیده شده برای جلوگیری از هدر رفت آبهای روان ناشی از بارش باران و ذخیره سازی آنها، سدهای مخزنی و تغذیهای در استان طراحی و اجرایی شد.
در راستای تامین آب کشاورزی و آشامیدنی شهرها و روستاهای مختلف استان بوشهر 15 سد کوچک و بزرگ در این استان طراحی و عملیات اجرایی آنها آغاز شده که با تکمیل این سدها نقشی مهم در مهار روانآبها و تامین آب آشامیدنی و کشاورزی دارد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر افتتاح سد قیزقلعه در اواخر سال گذشته ضمن احیای منابع آب زیرزمینی به تغذیه آبخوان اراضی پایین دست و توسعه کشاورزی به وسعت 1400 هکتار کمک کرده است.
بهره برداری از سد تنگ ارم دشتستان با حجم ذخیره سازی 4 میلیون متر مکعب
علی محمدی، به ساخت سدهای «تنگارم» و «ارغون» پرداخت و اظهار داشت:بهره برداری از سد تنگ ارم دشتستان با حجم ذخیره سازی 4 میلیون متر مکعب ضمن تقویت سفرههای زیرزمینی و تامین آب کشاورزی منطقه، در تامین آب آشامیدنی مردم منطقه نقش تاثیرگذاری داشته است.
وی سد باغان را یکی دیگر از سدهای در دست ساخت استان بوشهر دانست و خاطر نشان کرد: این سد از پروژههای مهم صنعت آب استان بوشهر است که با هدف تامین آب آشامیدنی و صنعت بر روی رودخانه باغان در دست ساخت و قادر است 2 میلیون مترمکعب آب آشامیدنی را به شهرها و روستاهای شهرستان جم منتقل کند.
پیشرفت 45 درصدی سد خاییز تنگستان
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر با اشاره به پیشرفت 45 درصدی سد خاییز تنگستان گفت: بخش عمده اعتبارات این سد از محل مصوبات سفر استانی رئیس جمهور تامین میشود که از 75 میلیارد تومان اعتبار آن 60 میلیارد تومان از محل سفر تخصیص یافته است.
محمدی، با بیان اینکه آبگیری از سد خاییز امسال آغاز میشود افزود: این سد قادر است سالانه افزون بر 15 میلیون متر مکعب آب نخلستانهای تنگستان را تامین کند.
وی بیان کرد: این سد با آبیاری 681 هکتار از نخلستانهای تحت پوشش شبکه آبیاری اهرم، سبب افزایش راندمان آبیاری و ارتقاء کیفیت محصولات نخیلات میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر سد دالکی را از دیگر سدهای در دست ساخت استان دانست و تصریح کرد: سیستم انحراف سد دالکی روند اجرایی مطلوبی دارد که برای اجرای سیستم انحراف و تونل سد دالکی 85 میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است.
علی محمدی اعتبار اجرای سد دالکی را 850 میلیارد تومان دانست و گفت: سیستم انحراف سد دالکی 40 درصد و بدنه سد نیز بیش از 18 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی، به سد ارغون کلمه پرداخت و افزود: در ساخت این سد تلاشهای گوناگونی شد که در بارندگیهای فصل آبی امسال، سد ارغون کلمه آبگیری شد.
15 سد کوچک و بزرگ در استان بوشهر ساخته میشود
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر با اشاره به سد اخند در عسلویه خاطر نشان کرد: حجم مخزن سد اخند 2 میلیون مترمکعب و ظرفیت آب قابل تنظیم آن 1.5 میلیون متر مکعب است.
بر پایه این گزارش در مجموع 15 سد کوچک و بزرگ در استان بوشهر ساخته و برای اجرای آنها افزون بر 2500 میلیارد تومان سرمایه گذاری میشود که با تکمیل این سدها سالانه افزون بر 480 میلیون متر مکعب آب ذخیره و مشکلات آب آشامیدنی و کشاورزی مناطق مختلف استان برطرف میشود.
انتهای پیام/ 190/ ع