کهگیلویه و بویراحمد| جبران کمبود تخت‌های آی‌سی‌یو در بیمارستان دهدشت نیازمند توجه ویژه است

کهگیلویه و بویراحمد| جبران کمبود تخت‌های آی‌سی‌یو در بیمارستان دهدشت نیازمند توجه ویژه است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در شهر دهدشت تخت‌های آی سی یو بسیار کم است که جا دارد وزارت بهداشت به آن توجه ویژه‌ای کند و همچنین ضروری است در راستای بدهی ۲۰ میلیاردی بیمارستان شهید جلیل و باشت نیز کمک شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، نشست ستاد استانی مدیریت پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا با حضور معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و مسئولان ارشد استان امروز در سالن دولت استانداری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.

دکتر پرویز یزدان پناه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان در ابتدای این نشست با بیان آمار کرونا ویروس در استان اظهار داشت: بیمارستان شهید جلیل به عنوان بیمارستان مرجع و عمومی برای مبارزه با این بیماری در نظر گرفته شد و در راستای مبارزه با بیماری، آموزشهای بسیاری به صورت  حضوری و غیر حضوری برای دانشجویان داشتیم، در ابتدا 3 تیم غربالگری جاده‌ای در نظر گرفته شد و به مرور افزایش یافت.

پرویز یزدان پناه عنوان کرد: در شهر یاسوج سی‌تی‌اسکن را راه‌اندازی کردیم و گروه‌های مجازی برای آموزش به رده پایین را تشکیل و همچنین همکاری جدی با صدا وسیما داشتیم.

وی با بیان اینکه سپاه، بسیج و نیرو انتظامی تلاش‌های جدی در راستای کاهش این بیماری داشتند، گفت: نخستین مورد کووید 19 در استان کهگیلویه و بویراحمد در 6 اسفندماه  رویت و پس از آن افراد دیگربه بیماری مبتلا شدند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی افزود: غربالگری را طی 24 اسفند آغاز کردیم که میزان غربالگری در استان ما 98 و2 دهم درصد بود که در کشور رتبه اول و در مرحله دوم هم بیشترین غربالگری را در کشور داشتیم و تعداد 674 مورد شناسایی که 214 مورد به بیمارستان ها ارجاع داده شد.

یزدان پناه در خصوص منحنی همه گیری بیماری گفت: خوشبختانه بعد از مدت‌ها نسبت به جمعیت کشور در مرگ و میر زیر صد نفر را داشته‌ایم، ما باید بتوانیم بیمار یابی فعالی داشته باشیم، بیشترین مورد شناسایی شده در شهرستان بویراحمد است و از مجموع 8 نفر فوت شده یک مورد پرستار 52 ساله بود و 7 نفر دیگر بالای 60 سال بودند.

وی افزود: در همه روزها 7 تا 8 مورد بیمار داشتیم به جز در یک روز که 50 مورد مثبت داشتیم و امروز 46 مورد شناسایی و یک مورد مثبت بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی در خصوص توزیع فراوانی بیماری گفت: 5 نفر مرد و 3 نفر زن بوده نزدیک به 44 درصد خانم و بقیه مرد هستند.

یزدان پناه افزود: درصد مرگ و میر در استان 2 درصد و46 صدم است، افرادیکه از اول در بیمارستان بودند  984نفر بودند و افرادی که امروز کرونای مثبت دارند 18 نفر هستند که در بیمارستان بستری هستند .

یزدان پناه عنوان کرد: اقداماتی در حوزه بازدید صنوف و آموزش افراد  از طریق فضای مجازی صورت گرفت که این کار هنوز هم درحال انجام است.

 وی در پایان از معاون وزیر بهداشت درخواست کرد که در شهر دهدشت تخت‌های آی سی یو بسیار کم است که جا دارد به آن توجه ویژه‌ای کنید و همچنین اجازه استخدام نیروهای بیشتری به دانشگاه بدهید، در یاسوج کمبود فضای فیزیکی وجود دارد و همچنین ضروری است در راستای بدهی 20 میلیاردی بیمارستان شهید جلیل و باشت نیز کمک شود.

در ادامه صحبت‌های رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج دکتر حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در این نشست گفت: هدف ما از آمدن به این استان  این است که با عملکرد خوبی که در بحث کنترل بیماری از کادردرمانی و همدلی مردم مشاهده کردیم  ایجاب کرد تا از تلاش‌های تیم درمان تشکر کنیم.

رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: در حالی که با جهان گیری این ویروس روبه رو هستیم نه تنها مولفه‌های اجتماعی بلکه بحث سیاست، اقتصاد، آموزش وحتی نظام را نیز درگیر کرد، ما کشوری تحت تحریم هستیم که در یک جنگ اقتصادی بوده و هنگامی که  نتایج را بررسی میکنیم طبق سخنان مقام معظم رهبری در مقایسه با کشور‌های توسعه یافته پیشرفت‌های مثمر ثمری داریم.

وی ادامه داد: فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی که تحت عنوان مشاغل با ریسک کمتر هستند از 23 فروردین و در تهران از30 فرودین آغاز می‌شود، در دوهفته آینده کهگیلویه وبویراحمد درخطر قرار می‌گیرد چرا که این استان کوچ رو وعشایر هستند و بسیاری از عشایر استان فارس نیز به این جا مسافرت می‌کنند که این قضیه جابجایی جمعیت میتواند حامل پیامی باشد که خدای ناکرده سبب انتقال بیماری شود به ویژه در اردیبهشت و خرداد  که محدودیت‌ها در اواسط اردیبهشت برداشته خواهد شد.

عرفانی تصریح کرد: این دو ماه در خانه ماندن و سفر پس از آن موجب ایجاد مشکلاتی خواهد شد افرادی که کار ضروری ندارند در خانه بمانند وهمچنان از کمپین در خانه بمانید حمایت کنند و از خانه خارج نشوند ودرصورت خروج موارد بهداشتی را رعایت کنند.

وی در ادامه افزود: در بحث گردشگری و سفرهایی که به این استان اتفاق خواهد افتاد رصد‌ها را همه مسئولین مد نظر قرار دهند تا زحمت‌های این دوماه از بین نرود یکی از رتبه‌های بالای ثبت نام در غربالگری بیشترین آمار متعلق به این استان است از 313 نفر می‌بینیم 8 مورد مرگ اتفاق افتاده گر چه تاسف برانگیز است حتی یک نفر اما این بهترین نتیجه است، این نتیجه خوب، حاصل امکانات خوب در بیمارستان و دانشگاه جوان علوم پزشکی یاسوج است و دومین مورد بخش مدیریت این بیماری است که به ریاست دکتر کلانتری و رئیس دانشگاه علوم پزشکی است و رکن سوم مشارکت و همیاری مردم در این حوزه است که همیشه در میدان بوده و با دلسوزی پای به پای تیم درمان قدم برداشتند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در پایان این نشست بیان کرد: با نگاه پیش بینی و پیشگیری کار را آغاز کردیم و بدون هزینه‌ای کار را به پیش بردیم پس از آن ما توانمندی خود را یافتیم در استان با تولید الکل فعالیت خود را در راستای مقابله با ویروس آغاز کردیم ما حتی به شیراز وقم الکل ارسال می‌کردیم واحد تولیدی ژل ضدعفونی کننده را به وجود آوردیم و نیاز استان را در این موارد تامین کردیم در بحث ماسک روزانه 25 هزار ماسک توسط بسیجیان و مردم تولید شد با تلاشی که بسیج سپاه و هلال احمر داشتند پای کار آمدند و طرح فاصله گذاری اجتماعی را ترتیب دادیم.

حسین کلانتری اظهارکرد: همه دستگاه‌های مردم نهاد هم مشارکت کردند به ویژه اصناف نیز در این مسیر قدم‌های بزرگی را برداشتند بیماریابی بسیج شکل گرفت 5 گروه راجع به یک نفر نمونه می‌گرفتند باتوجه به اینکه بیمارستان شهید جلیل بیمارستان مرجع ما بود در روز 360 نمونه می‌گرفتند.

کلانتری با درخواست از معاون وزارت بهداشت تصریح کرد: بیمارستان بهمئی و گچساران بیش از 95 درصد فضای فیزیکی دارند کمک شود که این بیمارستان‌ها تکمیل شوند و دانشکده دندانپزشکی هم عنایتی شود تا به سر انجام برسد وهمچنین دستور ویژه‌ای به عنوان برکات این سفر مبذول بفرمایید برای بیمارستان‌های استان، کار تمام نشده وخطرات جدی در پیش روی ماست.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد در ادامه افزود: در بحث جابجایی عشایر و تردد بین استانی و اینکه فاصله گذاری هوشمند مشاغل با ریسک پایین شروع به کار کردند و بقیه مشاغل هم کم کم باید با رعایت نکات بهداشتی شروع شوند با عنایتی مقام معظم رهبری داشتند و ریاست جمهوری کارها و بسته‌های حمایتی برنامه ریزی شده‌اند، هشدار را باید جدی گرفت در استان 36 مین جلسه‌ای است که 382 تصمیم گرفتیم 3 تصمیم در راستای انجام و بقیه تصمیمات انجام شده است، اصناف استان در همه مراحل کمک‌های شایانی کردند که قابل تقدیر است، در اینجا رئیس ستاد آقای روحانی و رئیسی باهم نشستند و برنامه ریزی کردند اصلاح طلبان و اصولگرایان باهم مشارکت داشتند وباهمکاری یکدیگر تلاش می‌کردند تا با برنامه ریزی اوضاع را بهبود بخشند.

استانداردر پایان از حضور معاون وزارت بهداشت ودرمان وهمراهان و همچنین خبرنگاران و اصحاب رسانه تشکر و قدردانی کردند.

گزارش از راضیه آرچین

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon