پیش‌بینی برداشت ۶۵ هزار تن گندم در خراسان جنوبی / آغاز خرید تضمینی از اردیبهشت ماه

پیش‌بینی برداشت 65 هزار تن گندم در خراسان جنوبی / آغاز خرید تضمینی از اردیبهشت ماه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: امسال ۱۸ هزار و ۶۰ هکتار اراضی استان زیرکشت گندم رفته که پیش‌بینی می‌شود ۶۵ هزار تن گندم برداشت شود و خرید گندم از کشاورزان از اواخر اردیبهشت ماه آغاز می‌شود.

غلامرضا قوسی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند، اظهار داشت: کشاورزی یکی از عوامل ایجاد و تثبیت اشتغال استان است و طراحی و بهره‌برداری از پروژه‌های مستمر در استان تاثیر بسزایی دارد که باعث ایجاد و تثبیت اشتغال در این حوزه و در سطح استان شده است.

وی به افزایش اعتبار در بخش‌های مختلف کشاورزی اشاره کرد و افزود: پیگیری‌های مکرر در سطح ملی برای دریافت و همچنین افزایش اعتبارات در حوزه کشاورزی استان باعث افزایش بهره‌برداری پروژهها و کاهش بیکاری استان شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی ادامه داد: ایجاد تفاهم نامه و قراردادهایی که در سطح استان برای توسعه فعالیت‌های کشاورزی با هدف استفاده از منابع مالی سایر دستگاه‌های اجرایی استان و کشور منعقد شد یکی دیگر از عوامل جلوگیری از بیکاری در استان است.

قوسی پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، کم بهره و طولانی مدت در حوزه کشاورزی را به عنوان یکی دیگر از راهکارهای کاهش بیکاری در استان برشمرد و اظهار داشت: این موارد باعث شد که فراوانی برای ایجاد پروژه‌های عمرانی شکل گیرد و تقاضا برای به کارگیری نیروی انسانی افزایش یابد.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های زراعی یکی از چهار رکن توسعه پایدار روستایی است گفت: افزایش عملکرد در واحد سطح از دو طریق اصلاح به نژادی و به زراعی و شناسایی اقلام و محصولات سازگار با اقلیم و منابع آب و خاک هر منطقه از جمله این سیاست‌ها است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی با تبیین عمده سیاست‌های جهاد کشاورزی در حوزه زراعت عنوان کرد: در سال زراعی جاری کشت برخی از محصولات چون حبوبات و چغندر علوفه‌ای را از بهار به فصل پاییز منتقل کردیم که از باران‌های پاییزی استفاده کنند.

قوسی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در خراسان‌جنوبی کمبود مواد عالی خاک است اظهار داشت: اگر به تداوم تولید و ارتقا تولید می‌اندیشیم باید به سمت کشاورزی حفاظتی و کشاورزی پایدار حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه سال زراعی جاری 18 هزار و 60 هکتار اراضی استان زیرکشت گندم قرار گرفت افزود: به طور متوسطه سالیانه 70 هزار کشت زراعی در استان داریم که از این میزان کشت 40 هزار هکتار کشت پاییزه و 30 هزار هکتار مربوط به کشت بهاره است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال زراعی جاری برنامه ریزی برای یک هزار و 500 هکتار سطح زیرکشت دانه‌های روغنی است یادآورشد: از این میزان 130 هکتار سطح زیرکشت محصول گلرنگ است که از دانه‌های آن روغن استحصال می‌شود.

قوسی اظهار داشت: در موضوع کشت گندم نیز در سال زراعی جاری 18 هزار و 60 هکتار در خراسان جنوبی زیرکشت گندم قرار گرفت و پیش‌بینی ما برداشت 65 هزار تن گندم توسط کشاورزان در خراسان جنوبی  است.

وی با بیان اینکه سال گذشته 82 هزار نفر از بهره‌برداران بخش کشاورزی استان از مزایای تسهیلات برخوردار شدند گفت: پارسال تسهیلات کم بهره به مبلغ 218  میلیارد تومان، برای 9 هزار و 500 طرح پرداخت شد که بیشترین این تسهیلات طرح‌های گلخانه‌ای وحمایت از صنایع تکمیلی بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی افزود: در مجموع با ایجاد طرح‌های اجرا شده و اعتبارات، برای یک هزار و 150 نفر شغل دائم و 8 هزار و 900 نفر تثبیت شغل شده است.

قوسی با بیان اینکه فعالیت‌های زراعی یکی از چهار رکن توسعه پایدار روستایی است گفت: افزایش عملکرد در واحد سطح از دو طریق اصلاح به نژادی و به زراعی و شناسایی اقلام و محصولات سازگار با اقلیم و منابع آب و خاک هر منطقه از جمله این سیاست‌ها است.

وی با بیان اینکه خرید گندم از کشاورزان از اواخر اردیبهشت ماه آغاز می‌شود عنوان کرد: سه انبار ملکی شرکت غله و 15 مرکز شرکت زیر مجموعه سازمان تعاون روستایی این محصول را از کشاورزان خریداری خواهند کرد سال گذشته مطالبات کشاورزان را با کمترین بازه زمانی پرداخت شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه نرخ خرید گندم در ابتدای سال دو هزار و 200 تومان تعیین شد که با رایزنی‌های مختلف به دو هزار و 500 تومان افزایش پیدا کرد اظهار داشت: تأمین کود مورد نیاز برای کشاورزان یکی از مهمترین دغدغه‌های ما در حوزه زراعت است.

قوسی ادامه داد: با وجود  سختی‌های فراوان پیش رو همچون تحریم‌های اقتصادی در فصل زراعی گذشته 18 هزار تن کود تأمین بین کشاورزان توزیع شد و شش ماه دوم سال 98 نیز حدود 10 هزار تن انواع انواع کودهای مورد نیاز کشاورزان تأمین شد.

وی با بیان اینکه خرید گندم از کشاورزان از اواخر اردیبهشت ماه آغاز می‌شود گفت: سه انبار ملکی شرکت غله و 15 مرکز شرکت زیر مجموعه سازمان تعاون روستایی این محصول را از کشاورزان خریداری خواهند کرد.

انتهای پیام/254/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon