شهرداری تهران منابعی برای کمک به نیازمندان و دستفروشان ندارد


شهرداری تهران منابعی برای کمک به نیازمندان و دستفروشان ندارد

سرپرست سازمان رفاه درباره برنامه‌های شهرداری تهران برای کمک به خانواده‌های کودکان کار، کارگران فصلی و دستفروشان گفت: برای این موضوع، منابعی در اختیار شهرداری نیست که بتواند تأمین اعتبار کند، اگر هم اقداماتی انجام شود در قالب مسئولیت‌پذی اجتماعی است!

سید مالک حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره برنامه‌های این سازمان برای کمک به نیازمندان اظهار کرد: در روزهای پایانی سال بین خانواده‌های کودکان کار که حدود 2 هزار و 300 خانوار بودند و مددجویان که بخشی از بانک اطلاعاتی آنها را در سطح مناطق در اختیار داشتیم، با همکاری ان‌جی‌اوها، سبد معیشتی توزیع شد. 

وی افزود: حدود 70 تا 80 درصد از  خانواده‌های کودکان کار به دلیل نداشتن مدارک هویتی، تحت پوشش هیچ ارگان یا سازمان حمایتی نیستند و خدماتی دریافت نمی‌کنند، این درحالی است که در شرایط فعلی وضعیت حادتر شده است به ویژه درباره مشاغل از دست رفته مانند کارگران فصلی که بانک اطلاعاتی 10 هزار نفره از آنها داریم.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی تصریح کرد: از کارگران فصلی، خانواده‌های نیازمند و کودکان کار، بانک اطلاعاتی در اختیار داریم که تعداد آنها بالغ بر 25 هزار خانوار می‌شود و شهرداری برای کمک به آنها ورود کرده است؛ بخشی از این امر به درخواست خیرین و موسسات خیریه بوده و با توجه به اطلاعاتی که از مناطق دریافت کرده‌ایم برای مشاغل و فعالیت‌هایی که از دست رفته یا آسیب دیده‌اند مانند دستفروشان، مربیان ورزشی و ... با همکاری خیرین اقداماتی آغاز کرده‌ایم. 

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه روند خوبی در حال طی شدن است و سعی داریم در حد وسعمان بخشی از نیازهای معیشتی این افراد را تامین کنیم؛ این امر به صورت گسترده در حال انجام است و به عنوان مثال حدود 2 هزار زن سرپرست خانوار از طریق شهردرای با وصل کردن به خیران توانسته‌اند از سبد حمایتی برخوردار شوند. 

حسینی افزود: در این شرایط، بیشترین تلاشمان این است که از منابعی که از طریق مسئولیت‌پذیری اجتماعی داریم و شرکت‌ها و مؤسساتی که علاقه‌مند به کمک هستند، همکاری خوبی شکل گیرد و بتوانیم آن را توسعه دهیم. 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مشخصاً برای دستفروشان می‌توانید کمک مالی داشته باشید؟ گفت: بخشی از این کار توسط معاونت خدمات شهری در روزهای پایانی سال انجام شد و بخش‌های دیگری در جامعه برای کمک مالی به آنها اقدام کردند؛  بر اساس دستور شهردار تهران و معاون فرهنگی وا جتماعی نیز تلاشمان بر این است که توزیع مناسبی درباره مجموعه کمک‌هایی که صورت می‌گیرد، انجام شود.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی افزود: اما اعتباری برای چنین موضوعاتی آن هم به شکل گسترده در اختیار شهرداری نیست و اگر در برخی موارد اقداماتی انجام می‌شود در قالب مسئولیت‌پذیری اجتماعی است؛ این درحالی است که شهرداری برای جبران زیان دستفروشان تکلیفی ندارد.

وی ادامه داد: ما شرایط دستفروشان را درک می‌کنیم و این در حالی است که طبق اظهارات استاندار تهران 40 هزار شغل دچار آسیب شدند و سازمان‌ها و شرکت‌ها می‌توانند در قالب مسئولیت اجتماعی برای به کمک به این افراد اقدام کنند البته خیرین نیز به طور کلی کمک‌های زیادی کرده‌اند که قابل تقدیر است. 

سرپرست سازمان رفاه خدمات و مشارکت‌های اجتماعی با بیان اینکه فشار مالی شهرداری با زیان‌هایی که متحمل شده ، بالاست، گفت: عموماً با محوریت معاونت فرهنگی، هماهنگی‌ها به خوبی انجام شده و مأموریت ارتباط با وزارت کار و همچنین احصای مشاغل آسیب دیده به عهده سازمان رفاه است. 

حسینی تأکید کرد: برای این موضوع، منابعی در اختیار شهرداری نیست که بتواند تأمین اعتبار کند ضمن اینکه ممکن است افراد زیادی به عنوان دستفروش خودشان را معرفی کند که شناسایی و راستی آزمایی آنها کار دشواری است؛ در صورت افزایش تعداد آنها نیز رقم قابل توجهی نیاز است؛ با این حال از طریق مناطق، اقداماتی در حال انجام است تا بتوانیم با کمک خیران و برخی مجموعه‌ها به آنها کمک‌هایی کنیم که البته مشخص نیست چه زمانی به نتیجه برسد.

انتهای پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon