تشدید رفتارهای مقدس‌مآبانه برخی رهبران کلیسا در چالش کرونا / تداوم همیاری اماکن مذهبی اسلام

تشدید رفتارهای مقدس‌مآبانه برخی رهبران کلیسا در چالش کرونا / تداوم همیاری اماکن مذهبی اسلام

سی‌ان‌ان طی گزارشی به نقل از یک رهبر ارشد کلیسای ارتدوکس نوشت "امکان انتشار این ویروس از طریق کلیسا وجود ندارد؛ ما مردم را شفا می دهیم و به آنها صدمه نمی‌رسانیم"!

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا،با گسترش تعداد مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا، تصمیماتی مبنی بر تعطیلی اماکن عمومی از سوی دولت‌ها صادر شد. به طور طبیعی از مهم‌ترین اماکن عمومی هر سرزمینی مربوط به مکان‌های مذهبی است؛ در کشورهای اسلامی اعتاب مقدسه، مساجد، هیئت‌های مذهبی و در سایر جوامع، کلیساها و کنیسه‌ها را شامل می‌شد.

با اعلام تعطیلی این اماکن مقدس، واکنش‌های متفاوتی را از سوی عالمان دینی جهان شاهد بودیم؛ چه اینکه عده‌ای از افراطیون مذاهب دنیا بستن اماکن مذهبی در چالش کرونا را پشت پا زدن به باورهای دینی خود دانستند؛ به این معنا که اماکن مذهبی منشأ فیض الهی و عاری از هرگونه آلودگی‌ است ! این مسئله هرچند در داخل کشورمان با واکنش‌های بهنگام علما و مراجع دین برچیده شد، اما در برخی کشورهای غربی طرفدارانی را از خود رؤسای مذاهب به خود دید.

از جمله گزارشی که امروز سی‌ان‌ان از یکی از کلیساهای ارتدوکس گرجستان منتشر کرد. در این گزارش آمده است:

"کارشناسان بهداشت، واکنش سریع در مورد مهار ویروس را با فاصله‌های اجتماعی و اقدامات دیگر ارزیابی کرده‌اند. روز جمعه ، ممنوعیت پنج روزه در سراسر کشور برای سفر با خودروهای شخصی عملی شد.

اما کلیسای ارتدکس گرجستان، اکثراً از توجه به هشدارهای مأموران بهداشتی که از مردم خواسته‌اند در خانه بمانند، خودداری می‌کند. کلیساها در سراسر جورجیا باز و همچنان به برگزاری مراسم ادامه داده‌اند؛ حرکتی که کارشناسان می‌گویند فاجعه‌بار خواهد بود.

یکشنبه گذشته هزاران نفر در کلیساهای سراسر کشور گرد هم آمدند تا نخل یکشنبه را در تقویم ارتدکس جشن بگیرند. این خدمات یک نقض صریح قفل قانونی بود که توسط مقامات در تاریخ 30 مارس صادر شد و این شامل ممنوعیت تجمع بیش از سه نفر بود.

کلیسای سنتی متعهد تاکنون از همکاری برای مقابله با نگرانی‌های اپیدمیولوژیک خودداری کرده است. سخنگوی کلیسای ارتدکس گرجستان پاسخی برای اظهار نظر نداد. اما مقامات کلیسا اصرار دارند که اعمال سنتی آن هیچ آسیبی به بار نمی‌آورد.

متروپولیتن گراسیم، یک کشیش ارشد به نقل از رسانه‌های گرجستان در این هفته گفت: "امکان انتشار این ویروس از طریق کلیسا وجود ندارد؛ ما مردم را شفا می دهیم و به آنها صدمه نمی‌رسانیم."

ویروس کرونا ,

ناظران می گویند که هم کلیسا و هم دولت از سلامت عمومی بیزار هستند. وزارت بهداشت گرجستان و دفتر نخست وزیر هنوز به درخواست CNN برای اظهار نظر پاسخ نداده اند."

این نکته را باید یادآور شد، در این بین هستند کلیساهایی که با هشدارهای مکرر مسئولان بهداشتی خود و با اعتراضات مردمی، بالاخره این مکان مقدس را به روی زائران بستند اما آنچه در بین کشیش‌های مسیحی دیده می‌شود، بروز نوعی مقدس‌مآبی است که در این ایام نمایان شد.

اما از آن سو، رسانه‌های جهان با تمجید از اقدامات علمای اسلامی در همسویی با دستورات کادرهای پزشکی و دعوت مردم به رعایت آداب بهداشتی و دستورات مراکز بهداشتی، این نوع اقدامات را مثبت قلمداد کردند؛ مانند آنچه که "گاردین" گزارش داد. این روزنامه در مطبی نوشت "عبادت‌کنندگانی که وارد حرم‌ها می‌شدند، نسبت به تعطیل کردن اعتراض می‌کردند، اما در بیانیه‌ای رهبران مذهبی و حوزه علمیه برجسته قم از زائران خواست در هنگام بحران به خرد و صبر متکی باشند."

انتهای‌پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران