کرونا در افغانستان می‌تواند کشنده‌تر از جنگ باشد

کرونا در افغانستان می‌تواند کشنده‌تر از جنگ باشد

افغانستان درگیر جنگ در حالی مبتلا به ویروس کرونا شده است که واشنگتن می‌خواهد ۱ میلیارد دلار از کمک‌هایش را کاهش دهد و براساس برآوردها امکان مرگ ۱۱۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به این ویروس وجود دارد.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «فیروزالدین فیروز» وزیر بهداشت افغانستان پیش از ظهر امروز در یک نشست خبری اعلام کرد که شمار موارد مثبت ثبت شده ابتلا به کرونا در این کشور به 933 نفر افزایش یافته است.

این در حالی است که از ابتدای شیوع کرونا در افغانستان وزارت بهداشت این کشور حدود 5800 نمونه آزمایش ابتلا به کرونا از افراد مشکوک به ابتلا به این ویروس گرفته است و آزمایشگاه‌های افغانستان روزانه تنها ظرفیت آزمایش 600 نمونه را دارند.

وزارت بهداشت افغانستان پیش از این نیز هشدار داده بود که اگر اقدامات جلوگیری از مهار کرونا در سراسر این کشور اعمال و رعایت نشود، 25 میلیون نفر از مردم به این بیماری مبتلا خواهند شد که به مرگ 110 هزار نفر منجر می‌شود.

به گزارش «فارین پالیسی»، اگر پیش‌بینی‌های وزارت بهداشت افغانستان صحیح باشد قربانیان کرونا در این کشور از شمار تخمین زده شده 100 هزار نفری غیرنظامیان افغان که از آغاز حمله آمریکا به افغانستان کشته شده‌اند نیز بیشتر خواهد بود.

این نشریه آمریکایی می‌افزاید که بحران کرونا نمی‌توانست در زمان بدتری در افغانستان رخ دهد و این کشور در آستانه حمایت‌های حیاتی نظامی و مالی آمریکا است و جنجال‌های انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نیز همچنان ادامه دارد.

ویروس کرونا ,

یکی از پزشکان مشغول در یک مرکز درمانی مربوط به کرونا که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت: وقتی من به این بیمارستان آمدم هیچ رویه مشخصی وجود نداشت، اکنون بیش از یک ماه است که اینجا حضور دارم و در این مدت هیچ آموزشی درباره کرونا به ما داده نشده است. برای بیماران نیز هیچ آمادگی خاصی وجود ندارد، دارو و تجهیزات دیگر به اندازه کافی وجود ندارد و پزشکان هنگامی که به دارو نیاز دارند آن را از داروخانه‌های خصوصی خریداری می‌کنند.

از سوی دیگر تنها 2 مرکز می‌توانند نتیجه تست‌های کیت‌های کرونا را پردازش کنند و در ولایت هرات که مرکز بحران کرونا در افغانستان است پس از تمام شدن این کیت‌ها روند اخذ آزمایش به کلی متوقف شده است. تنها 300 دستگاه تنفس مصنوعی در سراسر این کشور 38 میلیونی وجود دارد و حتی محلول‌های ضد عفونی کننده دست که توسط وزارت بهداشت افغانستان تهیه و توزیع شد و به مراکز درمان کرونا داده شده بود نیز جعلی بودند و محتوای الکل آن صفر است.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان