اصرار از غنی انکار از عبدالله؛ «شورای عالی مصالحه» ایجاد می‌شود؟

اصرار از غنی انکار از عبدالله؛ «شورای عالی مصالحه» ایجاد می‌شود؟

در حالیکه تیم «ثبات و همگرایی» تشکیل شورای عالی مصالحه را تکذیب می‌کند بار دیگر نزدیکان اشرف‌غنی از توافق بر سر ایجاد این شورا به رهبری عبدالله خبر می‌دهند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اوایل هفته گذشته منابع خبری در افغانستان از توافق نهایی میان عبدالله عبدالله و محمد اشرف‌غنی بر سر تشکیل حکومت «مشارکت‌ملی» در این کشور و رسیدن به نقطه پایان بحران در این کشور خبر دادند.

ساعاتی پس از انتشار این خبر، متن حدود 10 صفحه‌ای منتشر شد که در آن جزئیات توافق میان این دو رهبر سیاسی افغانستان و ارکان حکومت مشارکت ملی مشخص شده بود. حتی در بخشی از این متن به سهم 50 درصدی تیم عبدالله در کابینه حکومت آینده افغانستان و همچنین چگونگی مشخص شدن والیان ولایت‌های مختلف این کشور به صورت واضح اشاره شده بود.

یکی از نکات مهم این توافق منتشر شده، تشکیل «شورای عالی مصالحه» به رهبری عبدالله عبدالله بود که جایگاه حقوقی، تشریفاتی و همچنین وضعیت استقرار آن در بدنه دولت آینده افغانستان مشخص شده بود.

با این حال ساعاتی پس از انتشار آن، دفتر عبدالله عبدالله با انتشار بیانیه‌ای ضمن تایید تلویحی متن منتشر شده اعلام کرد که این متن در واقع پیشنهاد اشرف‌غنی بوده و عبدالله آن را نپذیرفته است.
همچنین اعلام شد که اگر در روزهای آتی توافقی میان طرفین حادث نشود تیم ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله اقدام به معرفی کابینه خود خواهد کرد.

اکنون پس از گذشت یک هفته از تکذیب این خبر و توافق بار دیگر «سلام رحیمی» وزیر دولت در امور صلح افغانستان و‌از نزدیکان اشرف‌غنی صراحتا در یک‌گفت‌وگوی‌ تلویزیونی از پیشرفت در توافق میان عبدالله و غنی خبر داده است اما او‌ به یک‌نکته مهم اشاره کرده و آن هم تشکیل شورای عالی مصالحه به رهبری عبدالله عبدالله است.

از این سخنان سلام رحیمی دو‌برداشت می‌توان داشت:

1- برداشت اول این است که عبدالله عبدالله و اشرف‌غنی در واقعیت به توافق نهایی نزدیک شده و‌ عبدالله پیشنهاد غنی مبنی بر به عهده گرفتن رهبری شورای عالی مصالحه را پذیرفته است.

2- برداشت دوم این است که تیم غنی پس از کش‌وقوس‌های فراوان در نهایت از حرف خود عقب‌نشینی نکرده و از این طریق بار دیگر اعلام کرده که پیشنهاد نهایی آنها برای توافق همین تشکیل شورای عالی مصالحه و سپردن رهبری آن به عبدالله و تیم حامیان اوست.

اکنون باید کمی منتظر ماند و دید که واکنش تیم ثبات و همگرایی در قبال سخنان سلام رحیمی چیست و آیا افغانستان بار دیگر نوع جدیدی از حکومتداری را در 20 سال گذشته تجربه خواهد کرد یا خیر؟

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon