اولین برنامه "قرآنپژوهان" در تلویزیون/ روایت تهیهکننده "سوره" از تفسیر یوسفعلی میرشکاک
ویژه برنامه ۳۱ قسمتی "سوره" ایام ماه مبارک رمضان روی آنتن میرود؛ تهیهکنندهاش معتقد است که این برنامه نگاه متفاوتی به برنامهسازی در حوزه قرآن دارد و برای نخستینبار به سراغ قرآنپژوهان رفته است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، روزهای پایانی ماه شعبان را سپری میکنیم و در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم. سریالسازان و برنامهسازان رمضانی در تدارکاند؛ چه آنهایی که سحرگاه و در زمان افطار مهمان روزهداراناند و چه آنهایی که با سریالهایشان و برنامههایشان به این مهمانی دعوت شدهاند. در این میان برای اولینبار برنامه اندیشهای تحت عنوان "سوره" ساخته شده که با قرآن پژوهان معاصر گفتوگوهایی دارد و نگاهش به برنامهسازی حوزه قرآن، بسیار متفاوت و متنوع است. علی خواجه تهیهکننده برنامه تلویزیونی "سوره" در جریان گپ و گفت با خبرنگار خبرگزاری تسنیم به این نکته اشاره دارد که علاقهمندان به قرآن کریم و مفاهیم ارزشمندش، در ایام ماه رمضان منتظر برنامهای متفاوت با موضوع قرآن از شبکه چهار سیما باشند.
علی خواجه تهیهکننده برنامه تلویزیونی "سوره" تصریح کرد: برنامه "سوره" ویژه برنامه 31 قسمتی شبکه 4 برای ماه مبارک رمضان است. قرار است این برنامه، ماه رمضان امسال هر شب از شبکه 4 سیما پخش شود. موضوع برنامه "سوره" قرآن است اما رویکردی که ما در این برنامه اتخاذ کردیم، نگاهی متفاوت به برنامهسازی در حوزه قرآن است که کار را از کارهای مرسومی که در رابطه با قرآن با موضوع قرآن یا برگرفته از قرآن انجام شده متفاوت و متمایز میکند؛ از عمده کارهایی که در شبکه چهار، شبکه قرآن و شبکههای دیگر در ماه رمضان میدیدیم.
وی افزود: در این برنامه یکی دو اتفاق خاص هم داریم. گفتوگوهای ویژهای طراحی کردیم که برای اولین بار به قرآن در نسبت با مسائل روزمره به صورت تحلیلی و مفصل پرداخته میشود و این اتفاق یک جا میافتد. یعنی 30 شب و هر شب یک بحث از مباحث علمی با رویکرد علمی در نسبت با قرآن را به بحث میگذاریم. منظورمان از مسائل روزمره مردم مسائلی است که به طور کلی مردم با آنها زندگی میکنند. مثل شعر، ادبیات، سینما، تلویزیون، معماری، هنر و مسائل فکری دیگری مانند روانشناسی و ... . اینها در نسبت با قرآن بحث میشود.
تهیهکننده برنامه تلویزیونی "سوره" اضافه کرد: وقتی میگوییم در نسبت با قرآن به این معناست که مثلاً کدام اشعار ما به قرآن پرداختهاند و باقی موضوعات نیز به همین صورت. در واقع همه انواع نسبتهایی که میتوان فرض کرد و در نسبت با این مفهوم معنا پیدا میکنند. این اتفاق درباره برنامه تلویزیونی قرآنی به نظر نمیآید به این شکل مفصل و یکجا و متمرکز تاکنون افتاده باشد. به صورت پراکنده در برنامهها بوده اما به این صورت تخصصی، یکجا و به هم پیوسته به خاطر ندارم.
وی با اشاره به حضور و تفسیر یوسفعلی میرشکاک، خاطرنشان کرد: اتفاق دیگر در برنامه "سوره"، حضور استاد یوسفعلی میرشکاک است که متن تفسیر شاهکار «روض الجنان و روح الجنان» که تفسیری است که از جهت نثر یکی از شاهکارهای نثر فارسی محسوب میشود و بسیار نثر شیوا و همه فهمی دارد، با خوانش، صدا و تفسیر استاد میرشکاک به مخاطبان شبکه 4 و تلویزیون تقدیم میشود.
علی خواجه با تأکید بر این نکته که برای اولینبار به سراغ قرآن پژوهان رفتهایم، تصریح کرد: اتفاق متفاوت و خاص دیگر این است که ما برای اولین بار سراغ قرآنپژوهان رفتهایم؛ چه آنهایی که رویکردهای متفاوت و دگراندیشانهای دارند و چه آنهایی که نگاهشان نگاه برجستهای محسوب میشود. از علامه طباطبایی صاحب تفسیر «المیزان» گرفته تا قرآن پژوهان دیگری که برخی از آنها ایرانی نیستند و یا در قید حیات نیستند. مانند قرآنپژوهان اروپایی، عرب و کشورهای دیگر. رویکردهایشان در برنامه "سوره" مورد بحث و نقد قرار داده شده که طی یک مستند آرشیوی تقدیم مخاطبان میشود. امیدواریم این مستند کار ماندگاری شود و کار تحقیقی و تصویری خوبی را ارائه داده باشیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه برنامه "سوره" شروعی باشد برای ساخت برنامههای موثر دیگری در حوزه قرآن، افزود: سعی کردیم رویکردمان از نظر تولید از صنف کارهای مرسوم و معروفی که در حوزه قرآن بوده متفاوت شود. این را مخاطبان از دکور برنامه تا گرافیک، نشان برنامه، نحوه تصویربرداری، تدوین و به طور کلی برنامهسازی به معنای عام آن در همه زمینهها میتوانند ببینند. انشاءالله مورد پسند و عنایت قرآن نیز بوده باشد. امیدواریم برنامه "سوره" مورد پسند مخاطبان قرار بگیرد و نیز شروعی باشد برای ساخت برنامههای خوب و مؤثری که در حوزه قرآن داشته باشیم و این راه درخشان و پرفروغ ادامه یابد.
انتهای پیام/