یادروز سعدی زیر سایه کرونا؛ برنامه‌ها به صورت مجازی برگزار می‌شود


یادروز سعدی زیر سایه کرونا؛ برنامه‌ها به صورت مجازی برگزار می‌شود

برنامه‌های یادروز سعدی به صورت مجازی و به مدت ۷ روز از طریق صفحه مرکز سعدی‌شناسی برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، هر سال تقویم که ورق می‌خورد و به ابتدای اردیبهشت می‌رسد برای اهالی شعر و ادب یادروز شیخ اجل سعدی شیرازی است. کلام سعدی آنچنان با مردم عجین شده که بسیاری از عبارات آن  امروز هم در گفتار و محاوره به کار می‌رود. 

هر سال مراسم یادروز سعدی با برگزاری برنامه‌های متنوع از جمله مراسم بزرگداشت با حضور شخصیت‌های ملی، نشست‌های علمی، گلباران آرامگاه و غیره همراه بود اما این روزها بیماری کرونا بر یادروز شیخ اجل و برنامه‌هایش سایه انداخته است و مانند هر سال خبری از برنامه و مراسم نیست. 

البته این به معنای بدون برنامه بودن نیز نیست چراکه بناست برنامه‌های یادروز سعدی به صورت مجازی و به مدت 7 روز برگزار شود. نخستین برنامه اجرای زنده گروه موسیقی همنوازان ایران است که امشب ساعت 20:30 در آرامگاه سعدی بدون حضور مخاطب برگزار می‌شود و به صورت زنده از صفحه اینستاگرام مرکز سعدی‌شناسی(@sadishenasi) پخش می‌شود. 

در ادامه این برنامه‌ها به مدت 7 روز  7 حکایت، 7 غزل، 7 کتاب، 7 سخنرانی، 7 قطعه موسیقی و 7 اثر خوشنویسی از اینستاگرام مرکز سعدی‌شناسیو دیگر نهادهای فرهنگی استان پخش می‌شود که ساعت دقیق آنها اطلاع‌رسانی می‌شود. 

کوروش کمالی سروستانی، مدیر مرکز سعدی‌شناسی با معرفی برنامه‌های یادروز سعدی به برگزاری « یک هفته با سعدی و سپهری» اشاره کرده است. این برنامه به دلیل همزمانی چهلمین سالگرد درگذشت سهراب سپهری همزمان با یادروز سعدی است. 

در این برنامه شاعران، نویسندگان و پژوهشگران در صفحات مجازی و به صورت زنده از سعدی و سپهری با ارائه مقاله، یادداشت و پیام تصویری سخن می‌گویند. 

علاوه بر آن بسیاری از سعدی‌دوستان شیرازی نیز از روزهای گذشته در صفحات مجازی خود به خوانش حکایت‌هایی از سعدی پرداخته و به این صورت با ترغیب دیگران به این کار سعدی دارند که یاد روز این شاعر بزرگ را گرامی بدارند. 

صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس درباره سعدی و آثارش چنین گفته: « پرداختن به اساس اندیشه سعدی، یعنی رسیدن به تفکر و منش مدنیت آرمانی؛ این باید سرآغاز راهی نو باشد، راهی که رویکردی بهتر از قبل به اندیشه‌های بزرگان ایران زمین به ویژه سعدی شیرازی در نظام توانمند آموزشی کشور طلب می‌کند». 

به گفته وی همت گماشتن بیش از پیش سیستم آموزش و پرورش با هدف جریان بخشیدن به اندیشه‌های متعالی انسانی برگرفته از اندیشه‌های بزرگانمان به پدیدار گشتن مدنیتی آرمانی منجر می‌شود. 

سهرابی معتقد است که هنرمندان می‌توانند از معدن گنج پند و ادب سعدی استفاده کنند و آثاری زیبا را خلق کنند  چراکه هر زمان اندیشه با هنر یکی شد، جهان جلوه‌ای زیباتر به خود گرفته است.

لازم به ذکر است بنا به اعلام میراث فرهنگی استان فارس به دلیل شیوع بیماری کرونا، آرامگاه سعدی شیرازی در روز بزرگداشت این شاعر بلند آوازه پذیرای بازدیدکنندگان نیست و تعطیل است. همچنین برنامه‌های یادروز سعدی‌ از طریق لایو اینستاگرام صفحه مرکز سعدی‌شناسی و دیگر صفحات منتخبی از جمله @sadishenasi /  @honarshahreaftab /  @shiraz1400.ir  پخش خواهد شد.

انتهای پیام/424/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon