اثربخشی داروی "فاویپیراویر" بر درمان کرونا به اثبات نرسیده است/ سرانجام ۲۰ هزار داروی وارداتی چه شد؟!


اثربخشی داروی "فاویپیراویر" بر درمان کرونا به اثبات نرسیده است/ سرانجام 20 هزار داروی وارداتی چه شد؟!

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه همه ۲۰ هزار داروی فاویپیراویر در انجام مطالعات بالینی مورد استفاده قرار گرفت، گفت: اثربخشی این دارو روی کرونا هنوز به اثبات نرسیده است؛ گزارش‌‌های زیادی داریم که این دارو که مورد تأیید قرار نگرفته، تجویز می‌شود!

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر محمدرضا شانه‌‌ساز در گفتگوی ویدئویی با خبرنگاران با اشاره به داروی فاویپیراویر اظهار کرد: اثربخشی این دارو روی کرونا هنوز به اثبات نرسیده است و به موازات مطالعات بالینی در کشور ما تولید می‌‌شود؛ شتابزدگی در فضای مجازی و انتشار باورهای غلط توسط برخی افراد، باعث ایجاد فضای ملتهب در کشور شد و نتایج مطالعات بالینی در حال حاضر در دست بررسی است.

شانه‌ساز درباره واردات فاویپیراویر تصریح کرد: 20 هزار عدد از این دارو وارد شد و 15 هزار عدد در اختیار ما قرار گرفت و 5 هزار عدد بقیه، با فاصله زمانی در اختیار قرار گرفت و البته این فاصله زمانی تعابیر مختلفی پیدا کرد؛ این‌ که بخواهیم فاصله زمانی را به این نسبت بدهیم که 5 هزار دارو برای افراد خاصی استفاده شده، مورد پذیرش ما نیست و در نهایت همه 20 هزار دارو در انجام مطالعات بالینی مورد استفاده قرار گرفت؛ فاویپیراویر در همه بیمارستان‌ها قابل توزیع نیست و فقط در اختیار بیمارستان‌هایی قرار گرفته که در زمینه انجام مطالعه بالینی مربوطه همکار ما هستند.

وی افزود: بسیاری از داروهای عرضه شده در بازار سیاه، دارو تقلبی هستند و گزارش‌‌های زیادی داریم که این دارو که هنوز مورد تأیید قرار نگرفته است، تجویز می‌‌شود! و به دلیل باور غلطی که ایجاد شده با قیمت بسیار بالایی از بازار سیاه خریداری می‌‌شود که از این بابت متأسفیم!

کرونا دارو و واکسن اختصاصی ندارد

وی با بیان اینکه داروهایی که کاندیدای درمان بیماران کرونایی‌‌اند و مورد مطالعه قرار گرفته‌‌اند در کشور تولید می‌‌شوند، تأکید کرد: هنوز هیچ دارو و واکسن تأیید شده‌‌ای در دنیا برای درمان بیماری کرونا معرفی نشده است و داروهایی که درباره‌‌اش اظهار نظر شده فقط به روند درمان کرونا کمک می‌‌کنند، نه اینکه درمان‌‌کننده باشند.

ارائه بیش از 1000 ایده برای درمان کرونا

وی با بیان اینکه پیشنهادات زیادی برای کاربرد داروهای درمان کرونا دریافت کردیم، خاطرنشان کرد: بیش از یک هزار ایده در این زمینه مطرح شده و برای اثبات ادعای این پیشنهادات سعی کردیم موارد را از لحاظ ایمنی و اثربخشی بررسی کنیم؛ بخش اعظم مدعیان این یک هزار ایده نتوانستند مدارک معتبری از اثربخشی و ایمنی روش درمانی و داروی خود ارائه دهند و کمتر از 10 درصد این ایده‌‌ها در مرحله کارآزمایی بالینی قرار دارند.

فعلاً واردات دارو نداریم

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه فعلاً واردات دارو نداریم، تصریح کرد: همه داروهایی که در حال حاضر احتمال داده می‌شود که در درمان بیماران کرونایی قابل استفاده است در داخل کشور تولید می‌شود؛ در خصوص بخشی از مواد اولیه داروها که به واردات نیاز داشت هم برخی شرکت‌ها اعلام آمادگی کرده‌‌اند که می‌توانند تولید کنند و این توان در داروسازی کشور وجود دارد.

افزایش قیمت دارو در سال جاری؟

شانه‌ساز درباره افزایش قیمت دارو در سال جاری اظهار کرد: امسال برنامه این است که تا جایی که امکان دارد، افزایش قیمت دارو نداشته باشیم؛ در این چند سال افزایش قیمت دارو به مراتب پایین‌تر از نیاز متناسب با تورمی بوده که رسما اعلام شده است؛ امسال هم برنامه داریم که تا حد امکان افزایش قیمت نداشته باشیم، مگر در مواردی که مولفه‌‌های تولید یا افزایش قیمت ارز تاثیر بگذارد و افزایش قیمت را در حدی که بنگاه‌ها ضرر نکنند، می‌پذیریم تا ضررشان باعث نشود که نیاز بیماران به دارو مخدوش شود.

افزایش چند برابری تولید ماسک و الکل در کشور

شانه‌ساز با بیان اینکه با بحران کرونا میزان تولید ماسک افزایش پیدا کرد، گفت: در حدود 170 هزار ماسک N95 در واحدها به صورت روزانه تولید می‌‌کنیم که قبل از بحران کرونا این عدد کمتر از 5 هزار عدد در روز بوده است و میزان تولید ماسک سه لایه در حدود 3 میلیون است، خوشبختانه مشکل خاصی در مراکز درمانی خود برای ماسک نداریم اما در روزهای اول شیوع کرونا همکاران ما در مراکز درمانی تجهیزات کافی نداشتند؛ امیدواریم ظرفیت تولید ماسک سه لایه تا آخر اردیبهشت به 5 میلیون عدد برسد تا نگرانی در زمینه استفاده صنوف و صنایع از ماسک برطرف شود.

وی افزود: روزانه بیش از 400 هزار لیتر الکل تولید می‌‌کنیم و کمبودی در محلول ضدعفونی‌‌کننده نداریم و حتی برخی تولیدکننده‌‌ها سعی دارند از ما مجوز صادرات بگیرند اما فعلاً با آن موافقت نکرده‌‌ایم.

شانه‌ساز ادامه داد: روزانه 100 هزار متر پارچه معادل 40 هزار لباس محافظتی را تولید می‌‌کنیم و کیفیت این لباس‌‌ها به مراتب بهتر از نمونه‌‌های وارداتی آن است و قیمتی بسیار کمتر از نمونه‌‌های خارجی دارد.

اثربخشی داروی Remdesivir در درمان کرونا؟

رئیس سازمان غذا و دارو درباره داروی Remdesivir برای درمان کرونا گفت: این دارو یکی از کاندیداهایی است که احتمال می‌‌رود بتواند در درمان بیماران کرونایی موثر واقع شود و این دارو در مرحله انجام مطالعات بالینی قرار رفته است و یک شرکت دانش بنیان داخلی نیز آمادگی خود را برای تولید این دارو اعلام کرده است که پس از تأیید اثربخشی این دارو می‌‌تواند در درمان کرونا مورد استفاده واقع شود.

هیدروکسی کلروکین در داخل کشور تولید می‌‌شود

شانه‌ساز در پاسخ به سؤالی درباره داروی هیدروکسی کلروکین تصریح کرد: این دارو توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود و نگرانی خاصی در زمینه تامین مواد اولیه آن وجود ندارد؛ اگر روند بیماری در کشور طولانی شود، برای تامین مواد اولیه آن برنامه‌‌ریزی خواهیم کرد.

وی درباره کیت‌‌های تشخیصی کرونا اظهار کرد: سیاست ما حمایت از تولید داخل است و به محض اینکه تولیدکننده داخلی بتواند کیفیت خود را اثبات کند، سیاستگذاری‌‌های خود را در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی بر اساس تولید داخل انجام می‌‌دهیم.

شرکت‌‌های خارجی تولیدکننده دارو در صورت همکاری با ایران بازخواست می‌‌شوند!

شانه‌ساز با رد ادعای امریکا مبنی بر تحریم نبودن غذا و داروی ایران، متذکر شد: می‌‌گویند که غذا و دارو تحریم نیست اما وقتی محدودیت‌‌های بانکی و مالی وجود دارد نمی‌‌توان دارو خرید و روز به روز نیز این حلقه محاصره را سخت‌‌تر می‌‌کنند و حتی تولیدکنندگان ما برای خرید دستگاه‌‌های تولید دارو مجبورند با راه‌‌هایی پرریسک اقتصادی تحریم‌‌ها را دور بزنند تا این دستگاه‌‌ها را بیاورند و در کارخانه خود نصب کنند؛ از سوی دیگر شرکت‌‌های خارجی و کسانی که با شرکت‌های ایرانی کار می‌کنند هم مورد بازخواست تحریم‌‌کنندگان قرار می‌گیرند و شرکت‌ها می‌گویند از بعد اخلاقی و اقتصادی به بازار ایران علاقه دارند اما اگر با ایران کار کنند، مورد بازخواست و تحریم قرار می‌گیرند و نمی‌توانند با بازار اروپایی و آمریکایی کار کنند؛ طبیعی است که هر تاجری ترجیح می‌دهد بازار بزرگ و کم ریسک را از دست ندهد.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره کمبود سایر داروها خاطرنشان کرد: کمبودی در داروی انسولین نداریم و به دلیل برخی مشکلات از حدود آذر ماه توزیع انسولین را به داروخانه‌‌های منتخب واگذار کردیم و امروز در انبارهای کشور نیز انسولین داریم و در این زمینه نگرانی خاصی وجود ندارد؛ یک تولیدکننده داخلی نیز قادر است این دارو را تولید کند و یک نوع از انسولین‌‌ها تولید خواهد شد و یک مورد نیز انسولین تحت لیسانس در دستور کار ماست و به این ترتیب هم ارز کمتری به انسولین در آینده تخصیص خواهد یافت و هم دسترسی مردم به انسولین بیشتر خواهد شد.

وی ادامه داد: کمبودی در داروهای مختلف از جمله داروهای قلبی و عروقی نیز در حال حاضر وجود ندارد.

تولید داخلی دارو جدی گرفته شد

شانه‌ساز با بیان اینکه سال 97 رقمی حدود 3.7 میلیارد دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی با نسبت حدود 60 به 40 ارز مصرف شد، یادآور شد: حدود 60 درصد این 3.7 میلیارد دلار برای اقلام وارداتی مورد استفاده قرار گرفت؛ در سال 98 با برنامه‌ریزی و ورود وزارت بهداشت، این عدد به حدود 3 میلیارد دلار کاهش یافت و بیش از 20 درصد در ارز 4 هزار و 200 تومانی صرفه‌جویی شد.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: یکی از دلایل این موضوع، جدی گرفتن تولید داخل بود؛ در سال 98 حدود 60 درصد ارز دریافتی به واردات مواد اولیه برای تولید داخل تخصیص پیدا کرد؛ این باعث شد هم دسترسی ما به دارو بیشتر شود و هم قیمت تمام شده دارو به صورت میانگین کمتر شود؛ از این محل توانستیم به اقتصاد ارزی کشور هم کمک کنیم؛ برنامه امسال ما این است که این کاهش را به 2.5 میلیارد دلار برسانیم؛ با اتکا به تولید داخل و توجه به تولید مواد اولیه در داخل کشور می‌توانیم با این 2.5 میلیارد دلار، هم دارو و هم تجهیزات پزشکی مورد نیاز را تامین کنیم.

دستگاه ویروس یاب در دست بررسی

وی درباره دستگاه ویروس یاب متذکر شد: اطلاعاتی در زمینه این دستگاه به ما داده شده و باید بررسی شود و با توجه به مستندات و نتایج آزمایشگاهی و مطالعات بالینی، موضوع در دست بررسی است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon