معدوم‌سازی جوجه‌ یک روزه به ضعف‌های صنعت مرغداری برمی گردد/ نبودن خوراک بهانه است


معدوم‌سازی جوجه‌ یک روزه به ضعف‌های صنعت مرغداری برمی گردد/ نبودن خوراک بهانه است

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم گفت: معدوم‌سازی جوجه‌ها آن طور که مسئولان این بخش آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به نبودن خوراک و عدم اختصاص ارز ربط می‌دهند نیست و در حقیقت همه اینها به ضعف‌هایی برمی‌گردد که در خود صنعت مرغداری وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، روح الله ایزدخواه منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد در واکنش به صحبت‌های مرغداران و مسئولان این صنعت مبنی بر این که عدم اختصاص ارز برای واردات خوراک باعث شده تولیدکنندگان جوجه یک روزه اقدام به معدوم‌سازی آنها کنند، گفت: درد این صنعت عدم اختصاص ارز نیست. زمانی که کشور به غذای سگ هم ارز می‌دهد، پس می‌تواند برای واردات خوراک دام هم ارز اختصاص دهد.

* دو بخش انحصاری که مرغداری را به مسلخ می برد
ایزدخواه گفت: «مشکل صنعت مرغداری کشور شبه انحصار‌ها است که در بخش‌های مختلف این صنعت به ویژه واردات خوراک طیور و کشتارگاه‌ها وجود دارد».
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم افزود: صنعت مرغداری رشد خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام می‌دهد، اما شبه انحصارها و ضعف ساختارهایی که در این صنعت وجود دارد باعث می‌شود سود این بخش تنها به جیب عده‌ای خاص برود.

ایزدخواه با بیان این که دست مرغدار زیر ساطور کشتارگاه‌ها است، گفت: زمانی شاهد هستیم که 300 مرغدار تولید خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به یک کشتارگاه می‌برند و یا برخی زمان‌ها مرغداران از یک استان به کشتارگاه استان دیگر می‌برند و دلیل آن وجود واسطه‌ها و دلالان این بخش است که انحصار ایجاد کرده‌اند.  

وی همچنین با بیان وجود انحصار در تأمین دان مرغ گفت: واردات خوراک در دست عده‌ای خاص است. 80 درصد واردات خوراک را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افراد انحصارگر انجام می‌دهند و این انحصار و شبه انحصار در صنعت مرغداری است که این بخش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به زمین می‌زند.


* معدوم کردن جوجه ها به اختصاص ارز مربوط نیست
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم تصریح کرد: تکثر در تولید و وجود شبه انحصار و رشد نامتوازن مشکل اصلی این صنعت است وگرنه مشکل ارزی آن گونه که برخی مسئولان این صنعت عنوان کرده‌اند وجود ندارد.

ایزدخواه تصریح کرد: قانون گذار باید موانع قانونی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اصلاح کند. نیازی نیست که تسهیلات برای ایجاد مرغداری جدید داده شود، بلکه باید حمایت شود تا زنجیره تولید در این بخش کامل و بهینه گردد، و زیرساخت‌های راکد در این بخش فعال شود و حلقه‌های زنجیره پسین و پیشین کامل گردد.

وی تأکید کرد: معدوم‌سازی جوجه‌ها آن طور که مسئولان این بخش آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به نبودن خوراک و عدم اختصاص ارز ربط می‌دهند این گونه نیست و در حقیقت همه اینها به ضعف‌هایی برمی‌گردد که در خود صنعت مرغداری وجود دارد.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon