۵۰ هزار دانش‌آموز سیستان و بلوچستان از "شاد" محروم‌اند + نمودار

50 هزار دانش‌آموز سیستان و بلوچستان از "شاد" محروم‌اند + نمودار

مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان گفت: حدود ۵۰ هزار دانش‌آموز در این استان به دلایلی همچون نبود اینترنت یا نداشتن ابزار هوشمند از آموزش مجازی و شبکه شاد محروم هستند!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ شاید بتوان گفت در ایام تعطیلات کرونایی مدارس گریزی از آموزش مجازی دانش‌آموزان نیست، تعطیلاتی که وزیر آموزش وپرورش می‌گوید اگر حتی با احتمال بسیار ضعیف در سال تحصیلی آینده هم ادامه داشته باشد، آنوقت راه حلی جز گام گذاشتن در مسیر آموزش مجازی و تقویت روش‌های آن نداریم.

تعطیلات کرونایی مدارس، آموزش وپرورش را ناخواسته وارد میدان آموزش‌های مجازی کرد، عرصه‌ای که پیشتر تجربه‌ای از آن نداشت و حالا آرام آرام البته با مشکلات مختلف در حال تجربه این سبک از آموزش است.

در این میان هم سامانه شاد راه‌اندازی شد تا بحث آموزش‌های مجازی هدفمند و با نظارت بیشتر پیش برود اما حضور معلمان و دانش‌آموزان در این  سامانه و الزام به ساماندهی تمام آموزش‌های مجازی در بستر این شبکه دردسرهای مختلفی را رقم زده است، از آماده نبودن زیرساخت‌های فنی و حل مشکلات در مسیر حرکت تا غایب بودن برخی دانش‌آموزان از کلاس‌های درس مجازی آن هم به دلیل نبود امکانات و زیرساخت‌ها.

شاید بتوان بزرگترین انتقاد و واکنش به وضعیت فعلی را از جهت دسترسی نداشتن دانش‌آموزان محروم حاشیه شهرهای بزرگ و مناطق روستایی و محروم به ابزارهای هوشمند دانست که به اذعان برخی می‌تواند کارکردهای شبکه شاد را زیر سوال ببرد.

و البته کاملا بدیهی است که آموزش وپرورش توانایی تامین زیرساخت‌ها و تجهیز دانش‌آموزان این مناطق را به ابزار هوشمند ندارد و در این میان همراهی وزارت ارتباطات و سایر نهادهای اقتصادی در راستای مسئولیت اجتماعی آنها ضرورتی است که باید به شکل جدی مطالبه شود.

دانش‌آموزان , استان سیستان و بلوچستان , فضای مجازی ,

در این تصویر وضعیت دانش‌آموزانی که اپلیکیشن شاد را نصب کردند البته تا تاریخ 27 فروردین مشخص است، که کمترین سهم با 6.8 درصد مربوط به استان سیستان و بلوچستان و پس از آن استان‌های کردستان و گلستان است.

در همین رابطه حمیدرضا رخشانی مهر؛ مدیرکل آموزش وپرورش استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت دسترسی دانش‌آموزان استان سیستان و بلوچستان به آموزش مجازی به ویژه اپلیکیشن شاد اظهار کرد: هم اکنون بزرگترین مشکل ما برقراری اینترنت است.

وی افزود: تعدادی از دانش‌آموزان به این دلیل که زیرساخت اینترنت در روستای محل زندگی آنها فراهم نیست نمی‌توانند به شبکه شاد بپیوندند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان گفت: تعدادی از دانش آموزان مشکل گوشی همراه دارند چرا که خانواده به دلیل مشکل مالی گوشی هوشمند ندارد و گوشی ساده‌ای برای برقراری تماس روزانه دارند.

رخشانی مهر متذکر شد: مشکل دیگر به محرومیت خانواده‌ها به لحاظ مالی و تعداد زیاد فرزندان مربوط است که همه آنها باید با یک گوشی به شبکه شاد متصل شده و آموزش مجازی را دریافت کنند با این شرایط کار دشوار است.

وی با اشاره به اینکه پیشنهاد ما این است، وزارت ارتباطات بحث دسترسی به اینترنت را حل کند، مطرح کرد: زیرساختهای لازم فراهم شود تا تمام استان تحت پوشش اینترنت قرار بگیرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: مجموعه‌های اقتصادی و خیران نیز به کمک دانش‌آموزان سیستان و بلوچستان بیایند از سوی دیگر هم اکنون سرانه‌ای که برای مدارس واریز می شد به دلیل تعطیلی مدارس هزینه نشده است تمام این موارد متمرکز شده و صرف تهیه تبلت برای دانش‌آموزانی شود که از ابزار هوشمند محروم هستند؛ در تبلت دانش‌آموزی محتوای آموزشی نصب می‌شود که حتی دانش‌آموزان بدون اینترنت می‌توانند از آن استفاده کنند.

رخشانی مهر عنوان کرد: شاید مطرح شود به تعداد زیادی تبلت نیاز است که امکان فراهم کردن آن میسر نیست اما اگر همه نهادهای اقتصادی کمک کنند و هم افزایی داشته باشیم می توان این مورد را تحت پوشش قرار داد.

وی با اشاره به اینکه 40 تا 50 هزار دانش آموز در سطح استان سیستان و بلوچستان به دلیل نبود زیرساخت‌ها نمی‌توانند از شبکه شاد استفاده کنند، تاکید کرد: البته این تعداد به وسیله راهبران آموزشی تحت پوشش قرار می‌گیرند که هر کدام تعدادی از روستاها را تحت کنترل و نظارت دارند، با دانش آموزان ارتباط برقرار کرده و مسائل درسی آنها را پیگیری می‌کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان متذکر شد: در برخی قسمتهای استان حتی امکان دسترسی به شبکه آموزش هم فراهم نیست چون نیاز به آنتن دیجیتال است که تهیه آن به دلیل عدم توانایی مالی خانواده‌ها میسر نیست البته شبکه استانی با ما همراهی کرده و پایه دوازدهم را تحت پوشش قرار داده است که روزانه سه ساعت آموزش برای پایه دوازدهم ارائه می شود.

رخشانی مهر در پاسخ به این پرسش که آیا در روستاها امکان بازگشایی مدارس و ارائه آموزش‌ها به شیوه حضوری وجود دارد؟ گفت: در برخی روستاها معلمان بومی آنجا هستند که هر روز چند نفر از دانش آموزان را جمع کرده و به خانه آنها رفته و آموزش‌ها را انجام می‌دهند ولی اگر بخواهیم مدارس را دایر کنیم برخی معلمان از سایر مناطق به روستاها می آیند که این ممکن است باعث شیوع ویروس کرونا شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon