آغاز مجدد مذاکرات پسابرگزیت بعد از وقفه کرونایی طولانی
نمایندگان اتحادیه اروپا و انگلیس امروز در حالی بعد از یک وقفه طولانی بهدلیل شیوع کرونا مذاکرات پسابرگزیت را بهصورت ویدئوکنفرانس دوباره به جریان انداختند که این مذاکرات بهشدت با کمبود زمان مواجه است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمان، اتحادیه اروپا و انگلیس از امروز (دوشنبه) مذاکرات خود برای دستیابی به یک توافق تجاری در دوران پسابرگزیت را بعد از یک وقفه طولانی بهدلیل شیوع کرونا آغاز کردند.
این مذاکرات بر اساس تصمیمات اتخاذشده باید تا پایان سال 2020 خاتمه یابد. این مذاکرات تحت فشار بالای زمان قرار دارد. تا ماه اکتبر باید توافقی در این باره انجام تا بهموقع بتواند تصویب شود و تا پایان ماه ژوئن هم باید مشخص شود که آیا تاریخ مذاکرات پسابرگزیت تمدید میشود.
انگلیس در 31 ژانویه سال 2020 (11 بهمن ماه 98) رسماً اتحادیه اروپا را ترک کرد و بر اساس توافق برگزیت سال 2019، وارد یک مرحله گذار شد که در آن همه قواعد اتحادیه اروپا همچنان برای انگلیس اعتبار دارد و لندن همچون سابق باید به این اتحادیه بودجه پرداخت کند.
دوره گذار موردتوافقگرفته در پایان سال 2020 به اتمام میرسد مگر اینکه هر دو طرف حداکثر تا اواسط سال جاری میلادی تصمیم بگیرند این تاریخ را بهمدت دو سال دیگر تمدید کنند.
مذاکرات پسابرگزیت چندی پیش بعد از برگزاری اولین دیدار بین نمایندگان طرفین بهدلیل ویروس کرونا متوقف شد. مذاکرهکنندگان ارشد طرفین مدتی بهدلیل کرونا در قرنطینه قرار گرفتند و بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس هم به کرونا مبتلا شد.
مذاکرات فعلی هم با ویدئوکنفرانس انجام میشود و وقتگیرتر از مذاکرات معمول است و جای تعجب نیست که فشار زمان در این شرایط افزایش پیدا کند.
دولت انگلیس شدیداً مخالف تمدید مذاکرات پسابرگزیت است.
یک سخنگوی نخست وزیر انگلیس هفته گذشته اعلام کرد: ما چنین درخواستی از اتحادیه اروپا نخواهیم داشت و اگر اتحادیه اروپا هم این را درخواست کند ما آن را رد میکنیم.
وی تأکید کرد که تمدید دوران انتقالی تنها مذاکرات را به درازا میکشد. انگلیس به انعطافپذیری اقتصادی و قانونی و نه قوانین اتحادیه اروپا نیاز دارد.
این اختلاف نظرها نشان میدهد که شانس دستیابی به توافق در این دوره زمانی کم بسیار پایین است.
انتهای پیام/+