آخرین اخبار کرونا در سیستان و بلوچستان| اغلب موارد ابتلا به کرونا در مناطق شهری استان رخ داده است
گروه استانها ــ در پی شیوع موج ویروس کرونا در سراسر کشور و به دنبال آن در استان سیستان و بلوچستان تلاشی همهجانبه از سوی مسئولان و مردم جهت مقابله با این بیماری فراگیر آغاز شده و همه مردم بهنحوی درگیر موضوع هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، در پی شیوع موج ویروس کرونا در سراسر کشور و بهتبع آن در استان سیستان و بلوچستان تلاشی همهجانبه از سوی مسئولان و مردم جهت مقابله با این بیماری فراگیر آغاز شده و تقریباً همه مردم به نحوی درگیر موضوع هستند.
اکثر موارد ابتلا به کرونا در مناطق شهری استان رخ داده است
علیرضا انصاری مقدم دبیر کمیته اپید میولوژی ستاد کرونا دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: اگر به الگوی بیماری کرونا نگاه کنیم اکثر موارد بیماری در مناطق شهری استان سیستان و بلوچستان رخ داده، دقیقاً جایی که بیشترین تراکم و تبادل جمعیتی وجود دارد.
وی افزود: نزدیک به نیمی از افراد در دامنه سنی 15 تا 45 سال و حدود یک سوم نیز در فاصله سنی 45 تا 60 سال قرار دارند که این آمار نشان میدهد که بیشتر موارد بیماری در بین افراد فعال جامعه رخ داده، یعنی افرادی که بیشتر در جامعه تردد داشته و در معرض خطر بودهاند.
دبیر کمیته اپید میولوژی ستاد کرونا دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: روند بروز بیماری نشان میدهد بیماری با شیب ملایم افزایش یافته و آمارهای دو یا سه روز گذشته از ثابت بودن تعداد موارد ابتلا حکایت دارد که این امر نشان میدهد ما در پایان پیک اول بیماری هستیم و اما اگر انتقال در جامعه انجام گرفته باشد در چند روز آینده منتظر پیک بعدی بیماری خواهیم بود.
تغییر محسوس موارد مثبت بستری کرونا به سمت موارد مثبت سرپائی
انصاری مقدم با اشاره به اینکه رعایت اصول پیشگیرانه همچنان در دستور کار است؛ اظهار داشت: اگر نگاهی گذرا به موارد مثبت شناسائی شده در استان سیستان و بلوچستان داشته باشیم خواهیم دید که در ابتدای شروع همهگیری کرونا در اوایل اسفندماه، موارد مثبت بستری بیشتر از موارد مثبت سرپائی بود؛ به عنوان مثال از کل موارد بستری در بیمارستانهای استان 63 درصد مثبت بستری و 37 درصد موارد مثبت سرپایی بوده است.
وی بیان کرد: تلاشها و فعالیتهای دست اندرکاران سلامت و همچنین مشارکت سازمانها و نهادها و رعایت مردم نقش به سزایی در تغییر روند بستری به سرپایی داشته است. ردیابی موارد تماس در محل کار، منزل و اطرافیان فرد بیمار توسط نیروهای بهداشتی درمانی، نمونهگیری از افراد مشکوک، راه اندازی مراکز 16 ساعته و نمونهبرداری از موارد سرپایی، اطلاعرسانی خوب و مناسب که به صورت همه جانبه در جامعه از طریق رسانههای جمعی، صدا وسیما و همه ارگانهای ذیربط از جمله علوم پزشکی انجام گرفته در روند مثبت این بیماری نقش داشته است.
دبیر کمیته اپید میولوژی ستاد کرونا دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: این تغییر روند موارد شناسایی شده نشانه خوبی از وضعیت مناسب بیماریابی، تشخیص و درمان بیماران است.
پیوستن دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به بخش مشاوره تغذیه سامانه 4030
مریم زابلی مدیر سلامت جمعیت، خانواده، مدارس و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بهرهگیری از توان تخصصی 6 نفر از کارشناس مجرب تغذیه، به بخش مشاوره تغذیه سامانه تلفنی 4030 پیوست.
وی افزود: در حال حاضر با توجه به شیوع گسترده بیماری کرونا و لزوم قرنطینه خانگی افراد، اهمیت تغذیه صحیح در پیشگیری از ابتلا به این بیماری و همچنین لزوم مراقبتهای تغذیه ای از افراد مبتلا و بیماران بهبود یافته که در دوران نقاهت به سر میبرند کاملاٌ آشکار و ضروری است.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده، مدارس و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: ارائه آموزشهای تغذیه صحیح به آحاد جامعه راهکار رسیدن به این هدف است و این مهم از طریق سامانه اطلاع رسانی 4030 میسر شد. سامانه کشوری 4030 تغذیه از بعد از ظهر دیروز راهاندازی شد و کارشناسان مربوطه از اولین ساعات راهاندازی پاسخگوی سوالات تغذیهای مرتبط با بیماری کرونا بودند.
انتهای پیام/392/ ش