قیمت منفی برای نفت! چرا باید فروشنده به خریدار پول بدهد؟


قیمت منفی برای نفت! چرا باید فروشنده به خریدار پول بدهد؟

فروشگاه ها هرگز به خریدارها پول نمی دهند تا کالا را از آنها بگیرند، اما در شرایط وخیم بازار، برخی از مشاغل این کار را انجام می دهند، البته به صورت بسیار محدود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، فروشگاه ها هرگز به خریدارها پول نمی دهند تا کالا را از آنها بگیرند، اما در شرایط وخیم بازار، برخی از مشاغل این کار را انجام می دهند، البته به صورت بسیار محدود.

آنچه که در بازار نفت رخ داده است، نوسان منفی خیلی زیاد و بی سابقه ای بود که درپی آن قیمت برخی از قراردادهای آتی فروش نفت خام وست تگزاس به منفی 37.63 دلار در هر بشکه رسید.

سقوط تقاضا برای نفت که به علت تعطیلی های ناشی از شیوع کرونا رخ داد، جنگ قیمت بین بزرگترین تولیدکنندگان جهان که بازار را گرفتار کرد، پرشدن ظرفیت مخازن نفت، و همچنین ریتم ماهانه بازار معاملات آتی، همه و همه نقش مهمی در این اتفاق متحیرکننده داشتند.

چرا باید فروشنده به خریدار نفت پول بدهد؟ در پاسخ باید گفت که این کار برای برخی از تولید کنندگان ممکن است در طولانی مدت ارزان تر از توقف تولید یا یافتن مکانی برای ذخیره نفتی که از زمین می جوشد، باشد. بسیاری از کشورهای تولید کننده نگران هستند که بستن چاههای نفت ممکن است به آنها آسیب دائمی برساند و بازکردن مجدد در آینده منفعت اقتصادی نداشته باشد.

اما در این بازار، معامله گرانی نیز وجود دارند که قراردادهای آتی نفت را به عنوان روشی برای شرط بندی برروی تغییر قیمت ها خریداری می کنند که قصد تحویل بشکه را هم ندارند. آنها می توانند با افت شدید قیمت گرفتار شده و با انتخاب یک گزینه از بین ذخیره کردن یا فروش با ضرر مواجه شوند. افزایش شدید نفت بدون مشتری باعث شده است ذخایر کمیاب و گران شود.

شیوع کرونا در جهان و یا جنگ قیمت بین عربستان و روسیه هر کدام به خودی خود می توانست بازارهای انرژی را دچار مشکل کند اما ترکیب این دو اتفاق بازار نفت را واژگون کرده است.

با گسترش این ویروس در سراسر جهان، کاهش تقاضا برای نفت آغاز شد. اما زمانی که کشورهایی مانند ایتالیا نشان دادند که یک قرنطینه ملی می تواند چه بلایی برسر اقتصاد وارد کند، عربستان سعودی و روسیه، بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان، با یکدیگر سرشاخ شدند. پیمانی که تولید را محدود کرده بود، سقوط کرد و هر دو کشور تولید خود را به بیشترین حد ممکن افزایش دادند و رکورد تولید نفت خام خود را روانه بازار کردند.

پایین ترین قیمت نفت مربوط به معاملات آتی است. قراردادهایی که در آن خریدار با یک قیمت اعلام شده در یک زمان اعلام شده خرید می کند. معاملات آتی، نه تنها ابزاری برای مشتریان نفت است تا بتوانند نوسانات قیمت را محدود کنند، بلکه ابزاری برای حدس و گمان نیز محسوب می شود.

این قراردادها مدت معینی دارند و معامله گرانی که نمی خواهند موقعیت خود را از دست بدهند و یا محموله را پس بگیرند، عموماً اندکی قبل از انقضای قراردادهای خود، تسلیم می شوند. قراردادهای تحویل ماه مه قرار بود امروز (21 آوریل) منقضی شود و بیشترین فشار را روز قبل بر معامله گرانی که موعد قراردادشان رسیده بوده است وارد کرد. برای آنها ، فروش با قیمت منفی کاملاً بهتر از پر کردن ذخایر نفت خود بود.

انتهای پیام/

 

               

 

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon