عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در اردستان نگران‌کننده است


عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در اردستان نگران‌کننده است

عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در اردستان نگران‌کننده است و ممکن است موج دوم کرونا در این شهرستان آغاز شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی یکی از پروتکل‌های بهداشتی است که از سوی وزارت بهداشت برای همه قشرها تبیین شده و باید همه برای آن برنامه داشته باشند و با پرداختن به مفاد آن از شیوع بیماری کرونا در سطح کشور پیشگیری کنند که در این بین نقش اصناف دررعایت فاصله گذاری اجتماعی می تواند پررنگ باشد.

بعضی از مردم و اصناف با ثابت شدن آمار و ارقام مبتلایان به ویروس کرونا در شهرستان اردستان تمامی اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و همچون گذشته به کارهای روزمره خود ادامه می‌دهند که این موضوع می‌تواند شاهد موج دوم این بیماری منحوس در شهرستان اردستان باشد که مسئولان و متولیان امر باید نسبت به سخت‌گیری و نظارت شدید اقدامات لازم را اعمال کنند.

حمید یکی از شهروندان اردستانی که شاهد حضور فراوان مردم در بازار روز و عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی بود و حتی از وسائل و ملزومات بهداشتی برای خودشان استفاده نمی‌کنند؛ وی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با این اوضاع و احوالی که بنده می‌بینم به این زودی‌ها شاهد جمع‌آوری کرونا در کشور و شهرستان اردستان به این سادگی‌ها نخواهیم بود.

حسین یکی از شهروندان اردستانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم گفت: جمع‌آوری کرونا به این سادگی امکان‌پذیر نیست و آمارها نشان می‌دهد که در پایتخت اوضاع وخیم‌تر بوده و با دستوری که کسب و کار مجدد شروع شده وضعیت خوبی را شاهد نیستیم و مردم گرفتاری‌هایشان بیشتر خواهد شد.

این شهروند اردستانی افزود: دولت در موضوع شروع فعالیت بعضی اصناف دچار اشتباه شده است و نباید به این زودی فعالیت‌ها را تا بر طرف شدن کامل این بیماری مجاز اعلام می‌کردند.

علی اکبر یکی از کاسبانی که به شکل فصلی اقدام به فروش میوه می‌کند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن انتقاد از اوضاع پیش آمده در کشور اظهار داشت: با شیوع این بیماری و رسیدن ایام عید که باید اقدام به فروش میوه می‌کردیم ضرر فراوانی را دریافت کردیم به شکلی که بیشتر بارهایمان خراب شد و از بین رفت و ما که حقوق نداریم و کارمان این حرفه است مجبور هستیم که از خانه خارج شویم و فعالیت داشته باشیم.

مرتضی یکی از فروشندگان تنقلات در اردستان که دارای مغازه نبوده و باید برای فروش اجناس خود به بازار روز مراجعه کند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: اوضاع بازار اصلا خوب نبوده و ما که چشم امیدمان به ایام عید بود با شیوع بیماری کرونا کاملا نابود شد و حدود 40 روز است که هیچ فروشی را نداشته‌ام.

محمد یکی از جوانان اردستانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم بیان کرد: اینکه بعضی از اصناف بازگشایی کردند می‌تواند کاری خوب باشد و از طرفی اینکه رعایت مسائل فاصله‌گذاری اجتماعی نمی‌شود برای مردم نگران‌کننده خواهد بود.

این شهروند اردستانی تاکید کرد: بنده خود یک کاسب هستم و از عید تاکنون درب مغازه خود 300 هزار تومان فروش نداشته‌ام و باید همین مبلغ را کرایه مغازه بپردازم و قبض برق و آب و رفت و آمد هم در کنار آن باید پرداخت شود و چک‌هایمان همه نزدیک سررسید است.

وی تصریح کرد: مسئولان اگر موافق جمع‌آوری کرونا هستند چرا برای دریافت سیم‌کارت به مردم اعلام می‌شود که حضوری اقدام کنند در حالی که می‌توانستند از ابتدا آن را به شکل مجازی انجام دهند.

محسن یکی از مغازه‌داران کفش در اردستان که سابقه طولانی در فروش دارد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: با شیوع این بیماری مدتی را خانه‌نشین بودیم که با این اوصاف بیش از 60 میلیون تومان چک.هایمان در بانک‌ها مانده و از این موضوع راضی نیستم.

وی تاکید کرد: با توجه به موضوع حمایت‌هایی که قرار شد رئیس جمهور برای همه انجام دهد در حق کاسبان هم که چک‌هایی در وجه عمده فروشان پرداخت کرده راه‌کاری را بیاندیشند تا بیش از این متضرر نشویم.

وی گفت: بنده با چند نفر فرزند که همگی در کنار این مغازه نان در می‌آوریم دوماه است که تعطیل بوده‌ام و حال چک‌هایم پاس نشده و طلبکاران هم راضی نیستند کمی تاریخ چک‌ها را به تاخیر بیاندازند که مسئولان باید یک فکر جدید در این خصوص انجام دهند.

مهدی یکی دیگر از مغازه داران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان گفت: برای مخارج روزانه خانواده مشکل دارم و این بیماری بر مشکلات ما افزوده و اینکه اعلام کردند بعضی‌ها حداقل در این دو ماه اجاره مغازه‌ها را کمتر بگیرند اما این کار انجام نشده و حتی با توجه به سال جدید می‌خواهند کرایه‌ها را افزایش دهند که در واقع بر مشکلات ما می‌افزایند.

وی با بیان اینکه صاحبان مغازه ها می‌توانستند حداقل چند درصدی از کرایه‌ها را کم کنند، افزود: دولت با وام یک میلیون تومانی می‌خواهد چه مشکلی را از یک خانواده سه نفری بردارد و روزی 30 هزار تومان هم که حساب کنیم برای یک ماه کفایت نمی کند.

شهردار اردستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه قرار شد بعضی از اصناف در بازار فعالیت داشته باشند، اظهار داشت: آن‌هایی که در بازار دارای مغازه هستند می‌توانند به فعالیت‌های خود در چهارچوب پروتکل‌های بهداشتی و صنفی فعالیت کنند.

وی افزود: با توجه به بازگشایی اینگونه مغازه‌ها کسی حق ندارد از این فرصت استفاده کند و بخواهد در بازار اجناس دیگری را به فروش برساند که در این رابطه یک مورد که از قانون سرپیچی کرده بود اجناس آن جمع‌آوری شد و تذکرهای لازم هم اطلاع‌رسانی شده تا در روزها و هفته‌های بعد اگر کسی تخلف کرد در این خصوص اقدام‌های جدی‌تری انجام خواهد شد.

نادر یزدانبخش افزود: به جهت تراکم زیادی که به وجود می‌آید و با توجه به سیاست ستاد کرونا از فروش اجناس در کنار خیابان جلوگیری می‌شود و با توجه به باز شدن بازار جمعیت بیشتری حضور پیدا می‌کنند که فعلا این اجازه که بازار به صورت کلی باز شود داده نخواهد شد.

شهردار اردستان همچنین از ساماندهی دستفروشان و میوه فروشانی که در کنار بیمارستان شهید بهشتی اردستان اقدام به فروش می‌کردند خبر داد و افزود: این افراد در میدان عرضه تربار و میوه که جدیدا در همان مکان ساخته شده با واگذاری به بخش خصوصی و ارائه خدمات به زودی شروع می‌شود.

وی تاکید کرد: زیر ساخت‌های این بازارچه انجام شده است و در حال دریافت انشعابات برق و آب است تا در بخش‌های میوه‌فروشی و مرغ و ماهی که به صورت غرفه‌بندی تکمیل می‌شود شروع به فعالیت کنند و دست‌فروشان هم در قسمتی از آن انجام فعالیت کنند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: گشت‌های اصناف در خصوص فعالیت‌های جدید اصناف فعال شده است و از چند روز گذشته افرادی که در این زمینه متخلف باشند و بخواهند در بازار روز حضور پیدا کنند برخورد خواهد کرد.

وی افزود: با توجه به اینکه متولی بازار روز بر عهده شهرداری است و در حال حاضر تحویل بخش خصوصی شده باید از ابتدای صبح توسط آن‌ها کنترل‌ها صورت گیرد و از افراد غیره که در بازار مغازه ندارند جلوگیری شود.

محمدرضا باقری افزود: بازرسان صنعت و معدن با حضور درب مغازه‌ها نسبت به پیگیری داشتن کد رهگیری بهداشتی اقدام می‌کنند و افرادی هم که ثبت‌نام نکرده‌اند برایشان ثبت‌نام‌ها را انجام می‌دهند.

وی افزود: با توجه به ثبت‌نام در سایت وزارت بهداشت برای دریافت کد رهگیری پروتکل‌های هر صنفی قرار داده شده تا اصناف با دریافت آن‌ها طبق دستورالعمل‌های مشخص اقدام به فعالیت کنند که این موضوع توسط بازرسان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه شهرستان اردستان در موضوع کنترل کرونا هنوز در وضعیت ثابتی قرار ندارد، اظهار داشت: رعایت اصول بهداشتی برای اصناف امری ضروری است و باید همه طبق اطلاع‌رسانی‌های بهداشتی نسبت به رعایت موارد بهداشتی اقدام کنند و شهرداری، اصناف و نیروی انتظامی هم باید با تعامل نسبت به پیگیر و برخورد موضوع اقدام کنند.

حسن ذبیحی بیان کرد: شهرستان اردستان هنوز در وضعیت قرمز قرار دارد و بی‌توجهی مردم به وضعیت موجود کمک نمی‌کند که شهرداری و اداره صنعت و معدن باید با گشت‌های متعدد نسبت به اوضاع مسلط باشند.

وی افزود: همشهریان اردستانی توجه داشته باشند که هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله داریم و بر این اساس بی‌توجهی آن‌ها وضعیت شهرستان اردستان را بحرانی‌تر می‌کند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان با بیان اینکه در برخی از خیابان‌های شهرستان اردستان شاهد تجمع برخی اصناف و دوره گردها هستیم که وضعیت را با بحران روبرو خواهند کرد، افزود: از شهرداری و اداره صنعت و معدن انتظار داریم نسبت به ساماندهی دستفروشان و باربری‌ها اقدام کنند.

انتهای پیام/802/ ت

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon