کرونا قزوینگردی را هم به تعطیلی کشانده است/ مراکز اقامتی و هتلها در انتظار تحقق وعدههای دولت
با شیوع ویروس منحوس کرونا، بخشی از اقتصاد مراکز اقامتی و هتلهای استان قزوین تحت تأثیر قرار گرفته است و این مراکز امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت و تحقق مصوبات دولت است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، شیوع کرونا در استانهای کشور از جمله استان قزوین تبعات مختلفی را به همراه داشته است که یکی از مهمترین این تبعات را میتوان تحت تأثیرقرار گرفتن اقتصاد و درآمد جامعه عنوان کرد.
با همه گیری شیوع این ویروس، امروز توجه به اقتصاد و چرخۀ تولید از اولویتهای مهمی است که باید نسبت به آن اهتمام داشت.
استان قزوین با دارا بودن ظرفیتهای تاریخی و گردشگری بسیار امروز اما مهمانان کمتری را در جاذبههای خود جای میدهد که عمده دلیل آن، جاخوش کردن مهمان ناخواندۀ ویروس کرونا در بین مردم است.
مراکز و تأسیسات گردشگری و اقامتی استان قزوین نیز این روزها و در شرایط کرونایی، تقریبا نیمه فعال است و نگرانی کرونا موجب شده تا گردشگران کمتری در این مراکز اقامت داشته باشند و اقتصاد آنها تحت تأثیرقرار بگیرد.
نادری محمدی در این خصوص در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: براساس مصوبات ستادملی مبارزه با کرونا، تمامی مراکز گردشگری استان اعم از مراکز تاریخی و جاذبههای طبیعی از دهم اسفندماه سال گذشته تعطیل بوده است.
وی افزود: همچنین در حوزۀ تأسیسات گردشگری نیز تمام رستورانها و هتلها غیرفعال بوده و در دوهفتۀ گذشته برخی از مراکز اقامتی با رعایت پروتکلهای بهداشتی فعال است.
*هتلهای قزوین با 30 درصد ظرفیت فعال است
معاون ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: در رستورانها و مجتمعهای بین راهی نیز تنها غذای بیرونبر ارائه میشود و هتلها با 30 درصد ظرفیت فعال است.
محمدی در خصوص حمایت از مراکز اقامتی و گردشگری یادآور شد: براساس مصوبات هیات دولت، حمایتهایی توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای استمحال تسهیلات بانکی، معافیتهای مالیاتی، بیمه بیکاری کارکنان و تسهیلات 12 درصدی به مراکز گردشگری صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر در مرحلۀ برآورد خسارتها هستیم و بعد از برآورد خسارتها، حمایتهای مورد نظر انجام میشود.
معاون ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به اینکه بازرسیها به صورت روزانه انجام میشود، تصریح کرد: در این ایام و با شیوع کرونا، چهارواحد اقامتی و پذیرایی به علت تخلف پلمب شد.
سعیدنوروزی نیز با اشاره به تأثیرکرونا بر مراکز اقامتی و هتلها در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: تمام واحدهای اقامتی و هتلهای استان از اوایل اسفندماه سال گذشته تعطیل بوده و در حال حاضر منتظر اعلام فعالیت این مراکز از سوی ستادملی مبارزه با کرونا هستیم.
وی افزود: تمام واحدهای اقامتی فاقد رستوران در استان است و تنها بخشی از هتلها با اقامت تک نفره و با بخشی از ظرفیت فعالیت دارد.
دبیر جامع هتلداران استان قزوین بیان کرد: موضوع بازگشایی برای فعالیت هتلها باید تفکیک شود تا مراکز اقامتی آنها با بخشهای دیگر همچون بخش استخر، سونا، رستوران و سالنهای ورزشی مشخص گردد.
نوروزی اضافه کرد: بخش اقامت هتلها از سایر مشاغل فعال، امنتر بوده چراکه با رعایت تدابیر امنیتی و بهداشتی توسط افراد، فاصلهگذاری اجتماعی مناسبی در هتلها شکل میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: سایر بخشهای هتلها همچون بخشهای عمومی به لحاظ پرخطربودن، در صورت اطلاعیه از سوی دولت میتواند فعال باشد.
دبیر انجمن هلتداران استان قزوین یادآور شد: هتلها یکی از مشاغلی است که بیشترین خسارت را در حوزۀ کرونا دارد چراکه این مراکز زمان را میفروشد و این زمان قابل برگشت نیست.
نوروزی اضافه کرد: تمهیداتی که از سوی مسؤولان مربوطه در این راستا برای هتلها درنظرگرفته شده شامل ارائه تسهیلات قرضالحسنه و بیمه بیکاری بوده که البته هنوز پولی واریز نشده است.
وی گفت: همچنین مالیات و ارزش افزوده و استمحال نیز از سایر مصوبات دولت در حمایت از هتلها و مراکز اقامتی بوده که هنوز اقدامات جدی در این خصوص صورت نگرفته است.
دبیر جامعۀ هتلداران استان قزوین با اشاره به اینکه در حال حاضر منتظر تمهیدات دولت هستیم، تصریح کرد: در حاضر در بحبوبۀ موضوع کرونا قرار داریم و هتلها مسلما تا پایان سالجاری دچار رکود بازار خواهند بود.
نوروزی مطرح کرد: نگرانی که در بین مردم از ویروس شیوع کرونا ایجاد شده میزان حضور آنها را در هتلها کاهش داده است به گونهای که هتلها در تعطیلات نوروز سالجاری و در پیک مسافرت، غیرفعال بوده و قطعا این شرایط تأثیرخود را در فصل تابستان نیز خواهد گذاشت.
*عدم حمایت از مراکز اقامتی و هتلها، ورشستگی آنها را به همراه دارد
وی ادامه داد: تمهیداتی که برای هتلها درنظرگرفته میشود باید فارغ از تمهیدات سایر مشاغل باشد و از این هتلها حتما باید حمایت صورت بگیرد چراکه در غیراین صورت این مراکز در آستانۀ ورشکستگی قرار خواهند گرفت.
دبیرانجمن هتلداران استان قزوین اظهار داشت: هتلها در سال گذشته با سیل خوزستان و با بستن راهها، نیمی از پیک فعالیت هتلها غیرفعال و خالی از مسافر بود.
نوروزی خاطرنشان کرد: همچنین موضوع گرانی بنزین نیز مسافرتها را کاهش و فعالیت هتلها را نیز تحت تأثیرقرار داد.
در این شرایط کرونایی که حوزههای مختلف جامعه از جمله اقتصاد کشور تحت تأثیرقرار گرفته است، میطلبد تا توجه به این حوزه بیش از پیش محقق شود تا هم چرخۀ اقتصاد به گردش دربیاید و هم رونق تولید جهشی مضاعف داشته باشد.
انتهای پیام/ ت