اهدای زندگی به بیماران مبتلا به کرونا با تزریق پلاسما؛ روزنه‌های امید برای مهار کووید ۱۹ در اصفهان


اهدای زندگی به بیماران مبتلا به کرونا با تزریق پلاسما؛ روزنه‌های امید برای مهار کووید 19 در اصفهان

افرادی که رنج گذراندن بیماری کرونا را تحمل کرده‌اند با اهدای پلاسمای خون خود پس از دو هفته بهبودی می‌توانند دردی از دوش همنوعان خود بردارند. تزریق پلاسما روشی است که این روزها روزنه‌های امید به وجود آورده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، با شیوع بیماری کرونا پژوهشگران جهان به دنبال راه‌حلی برای مهار کردن این بیماری می‌گشتند و از ابتدا با وجود شیوع سریع بیماری هیچ راهی به جز واکسن برای این ویروس نیافتند‌. ویروسی که از خانواده سرماخوردگی است ولی شیوع سریع آن دردسر بزرگی برای جهانیان به ارمغان آورده است.

از آنجا که ساخت واکسن زمان‌بر بوده و نیاز به تحقیقات و تست‌های زیادی دارد این ویروس قربانیان زیادی گرفت. اما پژوهشگران همچنان به دنبال راه‌حل هستند. در این میان روش استفاده از پلاسمای خون افرادی که قبلا دچار این بیماری شدند قوت گرفت و نتایج مثبتی را در مراحل اولیه از خود به جای گذاشت.

در این روش پلاسمای خون افرادی که بین 2 هفته تا 2 ماه است که بهبود یافته‌اند گرفته شده و به بیماران تزریق می‌شود‌. پلاسمای خون دریافتی از یک اهدا کننده برای یک تا سه بیمار مبتلا به کرونا کافی است. آنتی بادی‌ها موجود در خون بیماران بهبود یافته‌، می تواند برای درمان افراد مبتلا به کرونا مورد استفاده قرار بگیرد.

ایران کشوری پیشرو در زمینه پلاسما

رئیس انجمن خون و سرطان کودکان ایران با بیان اینکه کشور ما پیشروترین کشور منطقه در زمینه پلاسماست، گفت: در کشور ما برای انجام این روش پروپوزالی در این زمینه نوشته و از آن دفاع و تحویل سازمان انتقال خون شد و در نهایت کد اخلاقی آن را گرفتیم؛ لجستیک و واحدهای سیار جهت اهدای پلاسما توسط شرکتی از بخش خصوصی تدارک دیده شد و افرادی برای اهدای پلاسما انتخاب شدند.

حسن ابوالقاسمی افزود: دو گروه از بیماران مبتلا به کرونا انتخاب شدند و گروهی با رضایت خود تحت پلاسمادرمانی قرار گرفتند و به گروه دیگر پلاسمای بهبودیافتگان تزریق نشد تا نتایج این روش با یکدیگر مقایسه شود.

وی با اشاره به پیشرو بودن ایران در زمینه پلاسما در منطقه، در خصوص روند انتخاب بیماران جهت اهدای پلاسما تصریح کرد: افرادی که تست کرونایشان مثبت بوده است و علائم بالینی بیماری در این افراد بروز پیدا کرده و دو هفته از بیماری آنها گذشته بود جهت اهدای پلاسما انتخاب شدند.

رئیس انجمن خون و سرطان کودکان ایران گفت: مصاحبه‌ای با اهداکنندگان جهت اهدای خون صورت گرفت و برای اطمینان از ایمن بودن خون آنها برای انتقال، آزمایش‌های مربوط به هپاتیت B و C HIV و همچنین PCR (جهت تشخیص سلامت خون از نظر کرونا) انجام شد و میزان پادتن خون آنها از لحاظ کافی بودن برای اهدا، چک شد.

وی خاطرنشان کرد: این کار مورد تایید بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی نیز قرار گرفته است و پلاسمادرمانی تداخلی در روند درمان بیماران کرونا ایجاد نمی‌کند و روشی ایمن است.

مردم مطمئن باشند که با اهدای خون کرونا نمی‌گیرند

نائب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه  تسلط کافی بر سیستم درمانی کشور ایجاد شده اظهار داشت: در حال حاضرچند بیمارستان درگیر پذیرش بیماران کرونایی هستند و مابقی مراکز درمانی از کرونا فارغ شدند.

محمد حسین قربانی افزود: این اطمینان را به مردم می دهیم که پروتکل‌های بهداشتی در مراکز انتقال خون مدام رعایت می‌شود. از مردم می‌خواهیم همچون گذشته به سنت خیرخواهانه اهدای خون عمل کنند تا هیچ دغدغه و نگرانی از بابت خون و فرآورده‌های آن در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی وجود نداشته باشد.

بیماران بهبودیافته کرونا به طرح اهدای پلاسما بپیوندند

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان در این خصوص اظهار داشت: طرحی برای دریافت پلاسما و ارائه به بیماران مبتلا به کووید 19 در سازمان انتقال خون آغاز شده و ان‌شاءالله به نتیجه خواهد رسید. به همین منظور از بیمارانی که بهبود پیدا کرده‌اند درخواست می‌کنم به شکرانه سلامت خود در طرح اهدای پلاسما مشارکت کنند تا بتوانند به کمک بیمارانی که هم‌اکنون با بیماری کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند بشتابند.

مجید زینلی افزود: مراکز اهدای خون استان اصفهان از همان روزهای نخست تلاش کردند موارد ایمنی و بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند. به همین منظور مراکز انتقال خون چند نوبت در روز ضدعفونی می‌شود و در حد توان خود ماسک و دستکش در اختیار اهداکنندگان قرار می‌دهیم.

وی بیان کرد: کارکنان مراکز از لوازم ایمنی استفاده می‌کنند و تجهیزات کاملاً استریل و یک بار مصرف است تا اهداکنندگان با اطمینان خاطر به مراکز اهدای خون مراجعه کنند.

به گزارش تسنیم، در این شیوه اگر پلاسمای بیمار بهبود یافته کرونا، بلافاصله بعد از بهبودی که هنوز آنتی‌بادی COVID-19 در بدن او بالاست، به بیماری که تازه به کرونا مبتلا شده یا در حال گذراندن دوران بیماری است و بدن او هنوز به میزان کافی آنتی‌بادی تولید نکرده یا به هر دلیلی نمی تواند تولید کند، تزریق شود، احتمال بهبودی فرد مبتلا افزایش می یابد.

انتهای پیام/163/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon