بهبودیافتگان کرونا پلاسمای خون اهدا کنند/ اهدای خون زنان ایرانی کمتر از سایر کشورهاست


بهبودیافتگان کرونا پلاسمای خون اهدا کنند/ اهدای خون زنان ایرانی کمتر از سایر کشورهاست

مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به تاثیر مثبت پلاسمای خون بهبود یافتگان کرونا بر بهبودی سایر بیماران کرونا، گفت: اهدای خون بانوان در کشور ۴ درصد است. در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا میزان اهدای خون ۷۵ درصد کاهش یافت.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا دکتر پیمان عشقی در گفتگوی ویدیویی با خبرنگاران با بیان اینکه برای اهدای خون شرایط سختگیرانه‌ای لحاظ می‌شود اظهار کرد: بسیاری از سازمان‌‌های انتقال خون در دنیا استانداردهای انتقال خون خود را پایین آوردند اما ما استانداردهای سختگیرانه خود را پایین نیاوردیم و 20 درصد مراجعین خود را ریجکت کردیم زیرا شرایطی که تعیین کرده بودیم این بود که از هر کسی در یک ماه گذشته کوچکترین علائمی از آنفلوآنزا را داشت خون نمی‌‌گرفتیم.

وی افزود: حتی از ما خواستند گایدلاین کشوری را در زمینه انتقال خون در اختیار سازمان بهداشت جهانی در منطقه EMRO بگذاریم.

فعالیت پایگاه‌‌های اهدای خون از افطار تا سحر

وی با بیان اینکه پایگاه‌های سیار اهدای خون در ماه رمضان از افطار تا سحر در زمینه دریافت خون فعال خواهند بود، افزود: هر سال در ماه مبارک رمضان ما نگران کمبود خون هستیم و امسال به دلیل اینکه اعمال جراحی و فعالیت‌های روزمره بیمارستانی همزمان با ماه مبارک رمضان شروع می‌‌شود درخواست خون بالا می‌‌رود و من از همه مردم عزیز کشورمان می‌‌خواهم اهدای خون را ادامه دهند.

سالانه از 2 میلیون و 100 هزار نفر خون گرفته می‌‌شود

عشقی با اشاره به اینکه سالانه دو میلیون و 500 هزار نفر برای اهدای خون مراجعه می‌کنند، متذکر شد: از این تعداد، از دو میلیون و صد هزار نفر خون گرفته می‌شود و از 400 هزار نفر دیگر دریافت نمی‌‌شود؛ گاهی اوقات اهداکنندگان از ما درخواست دارند که در هر شرایطی خون خود را اهدا کنند که واقعاً قابل ستایش است اما هرکسی که بخواهد خون اهدا کند باید این اهدای خون برای اهداکننده و خون‌‌گیرنده ایمن و همراه با حفظ سلامتی‌‌شان باشد.

کاهش اهدای خون در کشورهای پیشرفته دو برابر بیش از ایران!

مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه در اسفند 98 نسبت به اسفند 97 میزان اهدای خون 35 درصد کاهش یافت متذکر شد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا میزان اهدای خون 75 درصد کاهش یافت در 17 اسفند ماه ذخایر خون کشور به چهار روز رسید و لازم به ذکر است که کاهش ذخایر خون زیر 5 روز کمبود حساب می‌‌شود اما فعالیت‌‌هایی که ما قبل از بحران کرونا در کشور انجام داده بودیم بعد از هفدهم اسفند ماه جواب داد و الان ذخیره خون کشور 6 روز است و طبق استانداردها وقتی ذخیره خون کشور 5 تا 7 روز باشد قابل قبول است بنابراین ما وضعیت خوبی داریم اما نیاز به اهدای خون همیشه وجود دارد.

ضرورت تقویت فرهنگ اهدای خون بانوان

وی با تاکید بر ضرورت توجه به اهدای خون توسط بانوان، خاطرنشان کرد: اهدای خون بانوان در کشور 4 درصد است این در حالی است که در برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس میزان اهدای خون بانوان 14 درصد و در کشورهای اروپایی 45 درصد است و امیدواریم بانوان در اهدای خون نقش بیشتری داشته باشند و فرهنگ اهدای خون در بین بانوان ایرانی افزایش یابد.

دریافت پلاسمای خون بهبودیافتگان خطری ندارد

عشقی با اشاره به تاثیر مثبت پلاسمای خون بهبود یافتگان کرونا بر بهبودی سایر بیماران کرونا تصریح کرد: از بهبود یافتگان بیماری کرونا درخواست می‌‌کنم به شکرانه بهبودی خود به 14 مرکز استانی ما مراجعه و پلاسمای خون خود را اهدا کنند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون از 400 بیمار بهبودیافته پلاسما دریافت شده است، خاطرنشان کرد: سختگیرانه ترین استانداردها را برای اهدای پلاسما در نظر گرفتیم و کسانی که 28 روز از بهبود علائم بالینی آنها گذشته باشد از آنها خون یا پلاسما گرفته می‌‌شود. اگر افراد بعد از دو هفته برای اهدای پلاسما مراجعه کنند باید تست مولکولی از آنها گرفته شود و در صورت منفی شدن تست مولکولی پلاسمای آنها دریافت می‌‌شود. دریافت پلاسما خطری برای اهدا کنندگان ندارد و تحت نظر پزشک انجام می‌‌شود.

اهدای خون رایگان است

وی در پاسخ به پرسشی درباره دریافت هزینه از مراکز درمانی توسط سازمان انتقال خون تصریح کرد: در قبال اهدای خون مبلغی به اهداکنندگان پرداخت نمی‌شود و اهدای خون به سازمان ما بدون چشمداشت است، خون کامل رایگان است و در اختیار مراکز درمانی قرار می‌گیرد؛ عمده فرآورده‌های مصرفی خون کامل نیست بلکه جداسازی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: 15 نوع فراورده خونی در اختیار مردم قرار می‌گیرد، این فرآورده‌ها با تایید شورای عالی بیمه تعرفه دارد و در قبال تحویل خون باید مبلغی به سازمان انتقال خون پرداخت شود، این مبلغ سودآوری ندارد و فقط تامین جبران منابع را می‌کند و باعث مدیریت مصرف خون در بیمارستان‌‌ها می‌شود.

تفاهمنامه برای دریافت سانتریفیوژهای تولید داخل

عشقی در پاسخ به سوالی مبنی بر دریافت سانتریفیوژ از شرکت‌‌های داخلی تصریح کرد: یک تفاهم نامه در این زمینه امضا شده است و قرار شد 50 سانتریفیوژ برای سازمان انتقال خون بسازند و تحویل دهند؛ اولین سانتریفیوژ در روزهای آینده تحویل ما داده می‌‌شود و کیفیت این سانتریفیوژهای یخچالدار به صورت سختگیرانه ارزیابی می‌‌شود و اگر واحد تضمین کیفیت سازمان این یک مورد سانتریفیوژ را تایید کردند بقیه سانتریفیوژها نیز دریافت می‌شود.

ماجرای ساخت پالایشگاه پلاسما چه بود؟

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نتایج ساخت پالایشگاه پلاسما، یادآور شد: مسئله زمین حقوقی است و وزارت بهداشت نسبت به تقدم و تاخر انجام وظیفه شرکت پالایش پژوهش پلاسما در تصاحب زمین اعتراض و پافشاری کرد و در دوره‌ای گفتند واگذاری صورت گرفته و قرارداد نوشته شده شرکت پالایش پلاسما تعهد خود را ایفا نکرده و طالب این است که سند را دریافت کند تا بتواند تعهدات خود را ارائه دهد، این درخواست از نظر کارشناسی منطقی نیست. باید پالایشگاه ساخته و تجهیز شود و تولیدات در حد صنعتی به جامعه تحویل شود و آن زمان باید در مورد تحویل زمین بحث کرد؛ من روزهای اول اعلام کردم باید پالایشگاه را ببینم و وارد بنگاه معاملات املاک نشده‌ایم. درحال حاضر سند در اختیار دولت است و به بخش خصوصی واگذار نشده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon