سازمان پزشکان بدون مرز: کشورهای اروپایی نباید به بهانه کرونا از جان پناهجویان غافل شوند
سازمان پزشکان بدون مرز با انتقاد از عملکرد اتحادیه اروپا، اعلام کرد کشورهای اروپایی نباید با بهانه مبارزه با ویروس کرونا، از نجات جان انسانها در دریاها و حقوق پناهجویان غافل شوند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد همکاری این نهاد با سازمان اس او اس مدیترانه برای نجات مهاجران پایان یافته است. این نهاد فرانسوی با انتقاد از عملکرد اتحادیه اروپا، اعلام کرد کشورهای اروپایی نباید با بهانه مبارزه با ویروس کرونا، از نجات جان انسانها در دریاها و حقوق پناهجویان غافل شوند.
با وجود اینکه این دو سازمان با همکاری یکدیگر در چهار سال گذشته حدود 30 هزار پناهجو را نجات دادهاند، اما اختلافات میان ایندو بر سر چگونگی برخورد با ویروس کرونا پایان همکاری سازمان پزشکان بدون مرز و امداد مدیترانه را رقم زد.
مدیر عملیات سازمان پزشکان بدون مرز در بیانیهای ضمن تاکید بر مشکلات پیشروی کشورهای اروپایی در مبارزه با کرونا گفت: «ما به خوبی مشکلات پیرامون ویروس کرونا را در جهان و همچنین قاره اروپا درک میکنیم اما ما به عنوان یک سازمان بشردوستانه پزشکی نگرانیم مبارزه با این بیماری، حقوق بشر و به ویژه حقوق پناهجویان را در مرزهای اروپایی زیر پا بگذارد.»
به گزارش یورونیوز، این در حالیست که 9 ماه قبل دو سازمان اس او اس مدیترانه و پزشکان بدون مرز به رغم مخالفت برخی از کشورهای اروپایی به ویژه ایتالیا برای نجات پناهجویان در دریای مدیترانه برنامه جدیدی را در پیش گرفتند. این دو سازمان در ماه ژوئیه سال 2019، بعد از توقف هفت ماهه کشتی امدارسان آکواریوس، توافق کردند مأموریت خود در دریای مدیترانه را با کشتی جدیدی به نام اوشن وایکینگ از سر بگیرند.
مدیر شرکت امداد و نجات مدیترانه هم با ابراز نگرانی از سلامتی خدمه و اعضای کشتی امدارسان ابراز امیدواری کرد خدمه این کشتی هرچه سریعتر به خانههای خود بازگردند تا خطر ابتلا به ویروس کرونا سلامتی آنها را تهدید نکند. سوفی بیو مدیر این سازمان در این رابطه میگوید: «واقعیت این است که ما چارهای جز متوقف کردن کار این کشتی نداشیتم. چرا که در وضعیت کنونی تامین امنیت و سلامت نه برای خدمه و نه برای پناهجویان مساعد نیست.»
فعالیت این نهادها در حالی متوقف شده که پناهجویان همچنان از مرزهای لیبی در حال فرار از کشور خود و پناه بردن به اروپا هستند. صندوق بینالمللی پول میگوید با تعلیق مکانیسمهای اسکان، جابهجایی دریایی، هیچ راهی برای فرار پناهجویان لیبیایی وجود ندارد. آنها هرچند در لیبی که خود در بحران غرق است حضور دارند اما مسیر پیشرو برای فرار و مهاجرت هم به هیچ وجه مهیا نیست.
انتهای پیام/