ایجاد ۱۵ هزار فرصت شغلی در استان مرکزی؛ نرخ بیکاری به ۸.۱ درصد رسید
معاون اقتصادی استاندار مرکزی از ایجاد ۱۵ هزار فرصت شغلی در استان مرکزی خبر داد و گفت: نرخ بیکاری در استان مرکزی به ۸.۱ درصد رسید.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سعید فرخی عصر امروز در جلسه ستاد اقتصادمقاومتی استان مرکزی با اشاره به آخرین وضعیت اقتصادی استان اظهار داشت: خوشحال هستیم که شعار سال گذشته در سراسر کشور علیرغم تمام سختیها و مشکلات محقق شد، سال گذشته چندین درگیری مهم و بحران برای کشور به وجود آمد، تحریمها فشردهتر شد و فشار بسیاری را به ملت وارد کرد، اما خدا را شاکریم که با جدیت تمام ارکان نظام، تمهیدات دولت و حمایتهای قضایی و همدلی و همکاری و مشارکت صادقانهای که در کشور به ویژه در استان مرکزی بود توانستیم شاهد تحقق شعار سال باشیم.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی تصریح کرد: این موفقیت و تحقق شعار امکانپذیر نبود مگر در سایه لطف، درایت و همدلی و فعالیت دلیرانه فعالان اقتصادی استان، سال گذشته سالی بود که علیرغم تمام سختیها میتوانیم به آن افتخار کنیم.
فرخی بیان کرد: سال گذشته در استان مرکزی حداقل 15 هزار شغل ایجاد کرد، تمام این موارد بر مبنای آمار دقیق و صحیحی بوده که قابل ارائه است.
وی ادامه داد: سال گذشته نرخ بیکاری استان در انتهای سال 98 به 8.1 درصد رسیده درحالی که در انتهای سال 97 نرخ بیکاری 8.4 درصد بوده است و جالب است که در زمستان 98 نرخ بیکاری استان 6.9 درصد بود که در مقایسه با زمستان 97 که نرخ بیکاری 8.3 درصد بوده 1.4 درصد کاهش داشتیم.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی عنوان کرد: صادرات غیرنفتی علیرغم تمام فشارهای اقتصادی که به وجود آمد و علیرغم شیوع بیماری کرونا در انتهای سال به نزدیک یک میلیارد دلار رسید، این درحالی است که بعضا توسعه بازارهای داخلی در صنایع پتروشیمی سبب کاهش صادرات آنها شد و ارزش صادرات تغییر کرد.
فرخی افزود: به لحاظ وزن حدود 18 درصد افزایش نسبت به سال گذشته داشتیم و از نظر ارزش ریالی اگر مطابقت دهیم با ارزشهای صادراتی حدود 20 درصد سال گذشته افزایش صادرات نسبت به سال قبل را داشتیم.
وی تصریح کرد: سرمایهگذاری خارجی و جلب مشارکتهای خارجی دستاورد بینظیری پس از انقلاب اسلامی بود به طوری که سال گذشته یک میلیارد و 560دمیلیون دلار ثبت سرمایهگذاری خارجی در استان مرکزی اتفاق افتاد که این رقم مطابقت میکند با 40 ساله بعد از انقلاب اسلامی، در سال گذشته به لحاظ نیروی کار و تمهیداتی که اندیشیده شد که حقوق معوق کارگران 76 درصد کاهش پیدا کرد، یعنی تعداد کارگرانی که دارای حقوق معوق بودند از 5 هزار و 117 نفر به یکهزار و 197 نفر رسید.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی افزود: تعداد واحدهای دارای حقوق معوق از 57 واحد به 27 واحد رسید که 48 درصد کاهش را نشان میدهد و تعداد ماههایی که کارگران حقوق معوق داشتند 179 به 86 ماه کاهش یافت که کاهش 50 درصدی را نشان میدهد.
فرخی تصریح کرد: سال گذشته رتبه استان به لحاظ پایش فضای کسب و کار رتبه 4 را کسب کرد که 8 پله صعود را نسبت به سال قبل نشان میدهد، 790 طرح در بخش صنعت جواز تاسیس گرفتند و بالغ بر یکهزار میلیارد تومان که میتواند زمینهساز حدود 19 هزار اشتغال شود.
وی بیان کرد: 317 طرح سال گذشته پروانه بهرهبرداری گرفتند که بالغ بر 1400 میلیارد تومان ارزش این پروانههای بهرهبرداری بود که 3 هزار و 38 اشتغال را به همراه داشت، اینها را در سایه تمهیداتی که اندیشیده شده بود و رشد وام رونق تولید کسب کردیم.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی ادامه داد: تسهیلات اشتغال روستایی را میتوان گفت تقریبا به صورت 100 درصد جذب شد و بهویژه در حمایت از مددجویان کمیته امداد و بهزیستی حدود 54 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد که این هم به نسبت سالهای گذشته سال بسیار کمسابقهای بود، این موضوع توانست به اشتغال یکهزار و 300 نفر از مددجویان کمیته امداد و بهزیستی کمک کند. در تمام تولیدات کشاورزی سال گذشته رشد داشتیم و علیرغم مشکلاتی که در کشور بود نظیر سیل و غیره توانستیم رتبه خود را به رتبه قبل یا با رشد به رتبه برتر ارتقا دهیم.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی ادامه داد: سال گذشته خرید گندم علیرغم تمام مشکلات یک سال کمنظیر بود و حدود 421 هزار تن تولید گندم در داخل استان داشتیم و نسبت به سال قبل از آن که 374 هزار تن بود حدود 12 درصد رشد تولید داشتیم. سال گذشته با یک رشد 168 درصدی حدود یکهزار و 200 تن تولید گیاهان دارویی را داشتیم، همینها سبب تحقق شعار سال و یک خودباوری در میان مردم شد و بر مبنای آن سال 99 نامگذاری شود.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی با اشاره به مفهوم جهش تولید گفت: جهش تولید به طور قطع ادامه رونق تولید است اما با ساز و کار قبلی قابل دستیابی نیست، جهش تولید به معنای کَندن از وضعیت فعلی و ورود به فصل جدیدی از عرصه اقتصادی است. جهش تولید به معنای برداشتن گامهای بلند و یک تغییر ناگهانی است که میتواند یک تغییر شگرف را در کمیت و کیفیت تولید ایجاد کند، بنابراین باید نوع نگاه به تولید تغییرات بسیاری داشته باشد.
فرخی افزود: فعالان اقتصادی باید یک تغییر جدی را در کیفیت داشته باشند و سعی کنند کاهش قیمت تمامشده و توسعه بازارها را داشته باشند، توسعه بازارها به وجود نمیآید مگر در سایه تغییر کیفیت و کاهش قیمت تمامشده، مردم هم باید با حمایت حداکثری از تولیدات داخل به تحقق این شعار کمک کنند. به نظر میرسد که یک سری الزامات را باید در سند جهش تولید بیاوریم، شناسایی موانع بهبود فضای کسب و کار یکی از اولویتهایی است که در همین ستاد باید انجام شود.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی بیان کرد: اجرای مصوبات از جمله مقررات هیئت مقرراتزدایی و یا یک پله جلوتر، تا حد ممکن مقرراتزدایی حداکثری شاید باید در کشور اتفاق بیفتد تا شاهد جهش تولید باشیم. شورای گفتوگو یاریکننده خوبی برای بازگشایی گرههای اقتصادی با مشارکت فعالان بخش خصوصی است، توسعه دولت الکترونیک از وظایفی است که میتواند در بهبود فضای کسب و کار کمک جدی داشته باشد.
وی عنوان کرد: در حوزه تامین مالی به طور حتم بانکها و موسسات اعتباری باید کمک کنند، جمعآوری و هدایت سرمایههای خرد از جمله موضوعاتی است که باید برای آن برنامهریزی داشته باشیم و از طریق بورس یا سپردهگذاریهای حداکثری و غیره که میشود سرمایهگذاری را جهتدار کرد.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی افزود: توسعه زیرساختهای تولید یکی از الزامات جهش تولید است که از استاندار مرکزی و اعضای شورای برنامهریزی استان تقاضا داریم که امسال توجهای ویژه به ایجاد زیرساختهای کافی در شهرکهای صنعتی باشد، در برخی از مناطق میتوانیم جهش خوبی داشته باشیم منوط به رفع محدودیتهای زیرساختی که وجود دارد.
فرخی تصریح کرد: تکیه بر دانش یکی از مواردی است که باید به طور حتم مورد توجه قرار گیرد و از ظرفیت آموزشگاهها و موسسات و شرکتهای دانشبنیان باید استفاده شود. باید پیگیر رشد کمی و کیفی شرکتهای دانشبنیان باشیم، باید برای تکمیل زنجیره تامین برنامه جدی داشته باشیم.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی ادامه داد: توسعه پایدار اتفاق نمیافتد مگر با افزایش کیفیت محصولات افزایش مراودات بینالمللی یکی از اصول کار بوده که باید علیرغم تمام سختیها و محدودیتهای پیشرو پیگیر آن باشیم. تسهیل در ساز و کار از برنامههای مهم بوده و کاهش قیمت تمامشده محصولات از موضوعات مهم است که امیدواریم امسال هم شعاری را که دسترسی به آن سخت ولی ممکن است تحقق ببخشیم.
انتهای پیام/712/ ز