تسهیلاتی متفاوت از تسهیلات دولتی به اصناف استان مرکزی ارائه میشود
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی با بیان اینکه تسهیلاتی متفاوت از کمکهای دولتی به اصناف آسیبدیده استان ارائه میشود گفت: با همکاری صنوف و بانکهای استان تا ۵۰ میلیون تومان تسهیلات برای صنوف به هر میزان که آسیبدیده باشند درنظر گرفته شده است.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، با شیوع ویروس کرونا در کشور اصناف پرخطر از جمله رستوررانها و تالارها، آرایشگاهها، سفرهخانهها، گیمنت و سایر صنوف پرخطر به سبب پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در جامعه تعطیل شدند.
با توجه به اینکه در اسفندماه به سبب آمادگی برای شروع سال جدید اصناف، بازار و کسبه بیشترین فروش کالای خود در طول را سال دارند این مدت فرصت طلایی برای آنها محسوب میشود اما به سبب تعطیلی ناشی از شیوه ویروس کرونا، اصناف ضرر و زیانهای بسیاری را متحمل شدند.
دولت باید برای جبران خسارات وارد شده به اصناف برنامهای داشته باشد و در این روزهای سخت از آنها حمایت کند به همین سبب علاوهبر تسهیلاتی که دولت برای صنوف زیاندیده درنظر گرفته اتاق اصناف استان مرکزی هم با همکاری استانداری و بانکها تسهیلاتی ویژهای برای این صنوف در نظر گرفته است.
اصناف برای بازگشایی واحد صنفی خود باید به سامانه سلامت مراجعه کرده و کد رهگیری دریافت کنند زیرا در غیر اینصورت مسئولان و کارشناسان بهداشت به سبب نداشتن پروتکلهای بهداشتی واحد صنفی خود با آنها برخورد و واحد صنفی را پلمپ میکنند.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی در این باره با اشاره به تسهیلات ویژه صنوف پرخطر گفت: پس از اینکه در جلسات پدافند زیستی استان تعطیل شدن صنوف مطرح شد به دنبال آن مشکلاتی که برای صنوف به وجود میآید مورد بررسی قرار گرفت.
جمشید زند افزود: نخستین مصوبات پدافند زیستی استان در این زمینه بود که اوقاف، شهرداریها و ادارات دولتی که مالک واحدهای صنفی کسبه هستند اسفند و فروردینماه کرایه و اجاه خود را دریافت نکنند و با پیگیریها در این زمینه همکاری کردند به همین سبب اگر کسبهای در این زمینه مشکلی دارد برای بررسی مشکل به اتاق اصناف مراجعه کند.
به منظور مالیات اصناف دولت هنوز تصمیمی نگرفته است
وی ادامه داد: در ابتدای فروردینماه دولت مصوباتی درباره مشکلات مالی ارائه داد که بخشی از این مصوبات در راستای تعطیلی صنوف به سبب پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در جامعه بود و در زمینه مالیات هنوز دولت تصمیمی نگرفته و در خرداد ماه اعلام میشود.
زند تصریح کرد: در زمینه تغییر در صدور اظهارنامههای ارزش افزوده مصوباتی ارائه شده و صدور پروانه کسب بدون گواهی 186 بوده که اتحادیهها انجام میدهند و تیرماه در زمینه اظهارنامههای مالیاتی تصمیماتی گرفته میشود.
وی بیان کرد: تعطیلی کسبه در اسفندماه 6 ماه ارزش دارد، پس از ادامهدار شدن تعطیلی صنوف در فروردینماه دولت گروهی را اعلام کرد که میتوانند از تسهیلات ویژه استفاده کنند که شامل صنوفی که به واسطه تعطیل بودن بیشترین ضرر و زیان را پیدا کردند، میشود.
همه صنوف به واسطه کرونا آسیب دیدند
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی عنوان کرد: همه صنوف به واسطه کرونا آسیب دیدند به همین سبب تعداد صنوفی که آسیب جدی دیدند در جلسات متعدد استانداری اعلام شدند، اصناف به سه گروه صنوف کم خطر، صنوف پرخطر و صنوفی که با تصمیمات استانداری می توانند فعالیت داشته باشند، تقسیم شدند.
زند ادامه داد: پس از تعطیلات فروردینماه تقریبا واحدهای صنفی به جز پاساژها، بازارها، گیمنتها، تالارها، آرایشگاههای زنانه و مردانه، سفرهخانهها بازگشایی شدند، اکنون واحدهای پرخطر تعطیل هستند که بازگشایی این صنوف هم تنها با همکاری مردم و اصناف میسر میشود.
وی افزود: صنوف باید در سایت سلامت ثبت نام کرده و پروتکلهای بهداشتی و کد رهگیری را دریافت کنند زیرا فرصت ثبت نام به پایان میرسد و باید صنوف به این موضوع توجه داشته باشند زیرا کارشناسان بهداشت با واحدهای صنفی که پروتکلهای بهداشتی را دریافت نکرده باشند برخورد و واحد صنفی پلمپ میشود.
ارائه تسهیلات به صنوف آسیبدیده تا سقف 500 میلیون ریال متناسب با میزان ضرر و زیان
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی تصریح کرد: با همکاری صنوف و بانکهای استان تسهیلاتی برای صنوف زیاندیده از کرونا درنظر گرفته شده است به طوری که تا 50 میلیون تومان تسهیلات برای صنوف به هر میزان که آسیبدیده باشند درنظر گرفته شده است.
ارائه تسهیلاتی متفاوت از تسهیلات دولت به اصناف متضرر استان مرکزی
زند افزود: کسبه ای که حساب جاری و قرضالحسنه دارند میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند و باید در سایت اصناف ثبت نام کنند، تسهیلات ویژه برای واحدهای صنفی دارای پروانه کسب است و توجه به این نکته ضروری است که این تسهیلات با تسهیلات دولت متفاوت است و اصناف میتوانند از هر دو استفاده کنند.
اصنافی که در ایام عید فعال بودند مشمول تسهیلات 100 میلیون تومانی نمیشوند
وی ادامه داد: تسهیلات دیگر به صورت قرض الحسنه تا مبلغ 10 میلیون تومان است که مکاتبات آن به تهران اعلام شده که به زودی مجوز و جزئیات آن اعلام میشود و واحدهای صنفی که میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند در سایت اتاق اصناف اعلام شده و اصنافی که در ایام تعطیلات فعالیت میکردند مشمول این تسهیلات نمیشوند.
مراجعه به اسیت بیمه بیکاری برای پرداخت حقوق کارگران صنوف
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی خاطرنشان کرد: صنوفی که به سبب ضرر و زیانهایی که در شرایط تعطیلی دیدند کارگران خود را بیکار کردند و توان پرداخت حقوق کارگران را ندارند به سایت بیمه کارگری مراجعه کنند و از آیتم حوادث غیرمترقبه در این سایت استفاده کنند تا حقوق کارگران پرداخت و بیکار نشوند.
زند عنوان کرد: شرکتهای حمل و نقل که پروانه کسب داشته باشند، مشاوران املاک، آرایشگاههای زنانه و مردانه میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
انتهای پیام/713/ ت