استفاده از ظرفیت مساجد برگزاری آنلاین سوگواری برای متوفیان تهرانی


استفاده از ظرفیت مساجد برگزاری آنلاین سوگواری برای متوفیان تهرانی

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از طراحی سازوکار برگزاری مراسم سوگواری متوفیان تهرانی به صورت آنلاین خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، دومین جلسه کارگروه مداخلات اجتماعی – روانی سوگ با حضور محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگى و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، محمدرضا جوادی‌یگانه معاون شهردار تهران، زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران و جمعی از کارشناسان و متخصصان حوزه اجتماعی در ساختمان معاونت اجتماعی برگزار شد.

محمدرضا جوادی یگانه، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود که آمار کل متوفیان تهرانی طی این دو ماه حدود 13 هزار نفر باشد گفت: تمام خانواده‌های این افراد در طول این ایام فرصت و امکان سوگواری جمعی را نداشته‌اند و ضروری است ضمن اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی، زمینه برگزاری مراسم سوگواری فراهم شود.

وی افزود: اولویت مدیریت شهری جلوگیری از هرگونه تجمع شهروندان در زمان شیوع کرونا است اما در تلاش هستیم تا بتوانیم تا هفته آینده ضمن اطلاع رسانی گسترده، بستر اختصاص مساجد، حسینیه‌ها و سرای محلات به منظور برگزاری مراسم سوگ آنلاین را فراهم کنیم.

معاون شهردار تهران ادامه داد: تلاش می‌کنیم با آغاز ماه مبارک رمضان مراسم سوگواری آنلاین را به مرحله اجرا برسانیم و در این راستا تأکید داریم که از ظرفیت و پتانسیل مساجد براى برگزارى سوگواری آنلاین حداکثر بهره‌گیرى صورت پذیرد. برگزاری این مراسم به شکل آنلاین می‌تواند مجدداً پیوند اجتماعی مردم را با مساجد برقرار کند، توجه به حسینیه‌ها بالاخص برگزاری مراسم های سوگواری آنلاین برای اقوام مقیم تهران ، هم چنین استفاده از ظرفیت  353 سرای محله تهران که می تواند با فضاسازی امکان اجرای مراسم سوگ آنلاین را فراهم کند حائز اهمیت است.

در همین راستا اعلام آمادگی مرکز فعالیت های دینی شهرداری تهران در خصوص مشارکت ائمه جماعات مساجد و در اختیارگذاشتن مساجد برای برگزاری مراسم سوگ آنلاین با پیش بینی مداح ، سخنران و قاری قرآن می‌تواند فرصت بی بدیلی را برای پیوند نهادهای مذهبی با تکنولوژی و بسترهای فناورانه فراهم کند.

تقدیر از ورود جدی مدیریت شهری در حوزه سوگ

رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، بر ضرورت ورود مدیریت شهری در موضوع سوگ و ابعاد اجتماعی و فرهنگی آن تأکید کرد.

حق شناس ، رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران ، ضمن حضور در دومین جلسه  «کارگروه مداخلات اجتماعی – روانی سوگ »، ضمن تقدیر از ورود جدی مدیریت شهری در حوزه سوگ ، گفت: در شرایط امروز جامعه که با افزایش آمار مرگ و میر و تعداد زیادی از خانواده‌های داغدار رو به رو هستیم که امکان برگزاری مناسک و آداب سوگواری را نداشته‌اند ، اگر مجموعه مدیریت شهری از ظرفیتهای ارتباطی و تعاملی خود با سایر نهادها و دستگاه‌ها و اختصاص زیر ساخت های شهری به این موضوع مهم استفاده نکند شاهد شهری خشمگین ، افسرده ، ناراحت با انواع مسائل اجتماعی و روانی خواهیم بود که آثارش را در ابعاد مختلف زندگی شهری و فضاهای عمومی مانند رانندگی ، مراودات اجتماعى و غیره نشان می‌دهد.

رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با تأکید مجدد به ضرورت در اختیار گذاشتن ظرفیت‌های شهری و بستر سازی مناسب در این خصوص در ادامه گفت: ضروری است  مجموعه مدیریت شهری به ایجاد فضاهای جایگزین شکل حضوری مراسم سوگواری کمک کند و تلاش نماید بسترهایى برای تخلیه روانی شهروندان ، در کنار هم بودن و افزایش همدلی در سطح شهر تهران فراهم کند.

در همین راستا ضروری است ضمن بهره گیری از ابزار های فناورانه در بستر شبکه های مجازی و احترام به فردیت افراد برای انتخاب روش برگزاری مراسم سوگواری ، از شرایط موجود به عنوان فرصتی برای پیوند مجدد مردم با مساجد به عنوان مهمترین نهاد مذهبی استفاده کنیم. مساجد کارکردهای مختلفی چون کارکرد عبادی ، مذهبی و اجتماعی دارند که اجرای طرح سوگ آنلاین در شرایط امروز جامعه می تواند ضمن تقویت رابطه اجتماعی مردم با مساجد ، با بهره گیری از ظرفیت تکنولوژی ، مساجد را به داخل خانه مردم ببرد. بی شک مشارکت جدی ائمه جماعات مساجد در طرح مذکور ، باعث استقبال شهروندان برای برگزاری این مراسم ها در مساجد خواهد شد.

حق شناس در ادامه با تأکید بر فرصت بهره گیرى از ظرفیت 353 سرای محله شهر تهران افزود: با توجه به تعداد گسترده خانواده های داغدار که بین 13 تا 15 هزار نفر تخمین زده می شود، ظرفیت سرای محلات نیز برای انجام مراسم سوگ آنلاین اختصاص یافته است . اگر چه تأکید ما بر برگزاری مراسم مذکور در محل مساجد و حسینیه‌ها است ، اما به منظور پاسخگویی به نیازهای شهروندان در این خصوص ، ظرفیت کالبدی و فیزیکی سرای محلات نیز به‌صورت رایگان در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.


طراحی مدل حمایت روانی – اجتماعی ویژه سوگواران خاموش

زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران نیز با تأ کید بر ضرورت شناسایی نیازهای و دغدغه‌های خانواده‌های سوگوار گفت: همکاری مشترکی با انجمن انسان شناسی ایران آغاز گردیده است و  در حال حاضر مصاحبه های عمیق با خانواده های متوفیان در حال انجام است ، بدیهی است تمامی مداخلات اجتماعی و روانی براساس مسائل شناسایی شده در این پژوهش علمی و بر اساس پیشنهادات تخصصی اساتید و انجمن های تخصصی خواهد بود.

نصیری در ادامه افزود : تا کنون توانسته ایم از پیشنهادات ارزنده انجمن مددکاران اجتماعی ایران ، انجمن علمی مددکاری اجتماعی ، انجمن انسان شناسی ، انجمن روانپزشکی ایران ، سازمان نظام روانشناسی ، انجمن علمی ارتقاء سلامت  و... برای طراحی مدل های مداخله بهره ببریم.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران ضمن تأکید بر ضرورت همکاری مشترک با سازمان بهشت زهرا (س) گفت : ضمن بازدید از فرایند های تدفین در سازمان بهشت زهرا (س) ، تاکنون جلسات متعددی با همکاران پرتلاشمان در سازمان مذکور داشته ایم و در تلاش هستیم ظرف روزهای آتی بسته حمایتی را برای ارائه به خانواده های سوگواران در محل سالن عروجیان آماده کنیم.این بسته شامل طراحی محتوای آموزشی برای بخشها و سالن های مختلف مجموعه مذکور ، تولید بروشور برای ارائه به خانواده های متوفیان ، تولید استیکرهای فاصله گذاری اجتماعی برای نصب در سالن پذیرش و نماز میت و راه اندازى خانه سلامت بهشت زهرا خواهد بود. امیدواریم با این اقدامات بتوانیم ضمن برداشتت باری از دوش همکارانمان در سازمان بهشت زهرا (س) ، بتوانیم در کاهش آلام سوگواران و خانواده هاى داغدار موثر باشیم.

انتهای پیام/
واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon