برگزاری جشنواره انتخاب ساختمان برتر/ سرمایه‌سالاری باعث کاهش اهمیت فضای خوب برای زندگی شد


برگزاری جشنواره انتخاب ساختمان برتر/ سرمایه‌سالاری باعث کاهش اهمیت فضای خوب برای زندگی شد

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران گفت: جفایی که در سال‌های گذشته به معماری شده باعث شده تا معماری مختص به طبقه پولدار باشد در صورتی که معماری متعلق به همه مردم است و همه طبقات حق دارند در فضای آرام زندگی کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عبدالرضا گلپایگانی در نشست خبری که به مناسبت روز معمار و به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: پاسداری از مفهوم معماری در شهرها، یکی از وظایفی است که معاونت معماری و شهرسازی بر عهده دارد و ترویج فرهنگ معماری خوب باعث ساخت شهرها و محله‌های خوب خواهد شد.

وی ادامه داد: برنامه‌هایی در دست اجرا داریم که عمدتا در اداره کل معماری و ساختمان، مدیریت بافت‌ها و بناهای تاریخی و همچنین سازمان نوسازی متمرکز هستند؛ ‌امیدواریم نتایج فعالیت‌هایی که در جریان است به سمت بهبود فضای زندگی و کار مردم پیش  برود.

معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران تصریح کرد: متأسفانه طی 70 الی 80 سال گذشته توجه به معماری خوب تحت‌الشعاع اتفاقاتی که عمدتا ناشی از سرمایه‌سالاری و بورس‌بازی زمین و ساختمان بوده، قرار گرفته است. در این مدت سیطره کمیت و سرمایه‌ سالاری‌ها باعث شده اهمیت فضای خوب برای زندگی کاهش یابد و بسیاری از افرادی که در شهرهای بزرگ زندگی می‌کنند با مفاهیم غنی معماری بیگانه شوند. 

وی با بیان اینکه امیدوارم فعالیت‌های حوزه معاونت بتواند به جاری شدن مفهوم معماری کمک کند، گفت: شهرها فضای کار و زندگی مردم هستند و اگر ساختمانی که برای زندگی یا کار در نظر گرفته شده متناسب با اتفاقاتی که از جنبه کارکردی، معنایی و اقلیمی نباشد، فضایی کسل‌کننده و نازیبا خواهد بود.

گلپایگانی خاطرنشان کرد: در این راستا در اداره کل معماری موضوعی از سال گذشته آغاز شد که بر اساس آن جشنواره‌ای برای ترویج معماری خوب داشته باشیم؛ قرار است طی این جشنواره ساختمان برتر سال را انتخاب کنیم که به همه جنبه‌های زیباشناسی معماری توجه کرده است این امر می‌تواند به ترویج معماری کمک و معمار و معماری خوب را به مردم معرفی کند. 

به گفته وی، نشان‌دار کردن ساختمان‌های خوب و معمارانی که متعهدانه کار می‌کنند به شناخت بهتر مفاهیم معمارانه کمک می‌کند.

وی در ادامه سخنان خود گفت: جفایی که در سال‌های گذشته به معماری شده باعث شده معماری مختص به طبقه پولدار باشد در صورتی که معماری متعلق به همه مردم است و همه طبقات حق دارند در فضای آرام زندگی کنند.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران با اشاره به گسترش ویروس کووید 19، تصریح کرد: ارتباطی بین فضاهای شهری و شیوع بیماری‌های مسری به خصوص در فضاهای در هم تنیده وجود دارد که امکان گسترش بیماری‌های همه گیر را بیشتر می‌کند اما آیا کرونا فضای شهری و معماری را بعد از مهار کامل متفاوت  می‌کند؟

وی افزود: این ‌ویروس در کوتاه مدت تاثیراتی بر فضاها و زندگی‌مردم گذاشته است از این رو از اسفند سال گذشته و فروردین امسال اقداماتی انجام و سعی شد کارها به صورت غیرحضوری صورت گیرد. برخی فرایندها را تغییر دادیم تا مردم از خانه کارهایشان انجام دهند که  موفقت آمیز بود اما تا رسیدن به ایده آل هنوز فاصله داریم.

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon